ponedjeljak, 24. rujna 2012.

Moja prva NYX sjenila: ICED MOCHA, RED BEAN PIE, ROOT BEER, TAUPE PEARL


I kao što sam naslov kaže, ovo su moja prva NYX sjenila. Čula sam puno dobroga o njima, gledala ih, razmišljala, i na kraju se odlučila igrati na sigurno i uzeti nijanse koje ću sigurno koristiti, a pri izboru mi je pomogao i makeupalley jer sam se nekako ravnala po ocjenama drugih cura i žena. I tako je moj izbor pao na ove 4 nijanse:


Odnosno....

Gore: lijevo- taupe pearl, desno- iced mocha; dolje: lijevo- root beer, desno- red bean pie


s blicem

Naručila sam ih s cherry culturea (klik za link) gdje koštaju 5$ (oko 28 kuna), ali ih vrlo često možete naći na sniženju. Trenutno su snižena za 20% i koštaju 3,99$ (oko 22 kune). Ja sam još imala i neki kod za popust na cjelokupnu kupnju i na kraju su me koštala oko 3$ po komadu (oko 16 kuna). Sve vam ovo govorim za slučaj da vas interesiraju, ali niste sigurni gdje ih nabaviti. Ni na koji način nisam povezana s cherry cultureom. Ne brinite, njihov sajt je siguran i možete kupovati putem PayPala što je za mene uvjet za kupnju. E, da. Da ne zaboravim. Ako na cherry cultureu kupite proizvode u vrijednosti od 20 ili više $, na poklon dobivate njihov balzam za usne. Okus birate sami. Ja sam se odlučila za grožđe. Proizvod je dobar, jako lijepo miriši (ako ste poput mene i obožavate miris Afroditinog losiona za tijelo od grožđa, oduševit će vas), no nije ništa dosad neviđeno. Nije puno, ali veseli.


Poštarina za ta 4 sjenila je iznosila 10$ pa je tako konačan račun bio 22 $ (oko 115 kuna).
Ako vas smeta što poštarinu plaćate gotovo koliko i proizvode, proizvode Nyx brenda možete kupiti i direktno u Zagrebu. Prodaju se u dućanu "Šminka i to", smještenom u Vlaškoj 39. No, izviđanje boja na licu mjesta ima svoju cijenu, i to višu. U prijevodu, cijene su veće nego ako naručujete internetom. S druge strane, poštarina im ponovno podiže cijenu tako da ušteda nije golema. Dakle, sve su opcije otvorene pa zapravo vi birate.
Jedino nisam sigurna šalje li "Šminka i to" proizvode iz svoje ponude poštom, ali imaju facebook stranicu pa možete pitati- link. Niti s njima nisam povezana, ali da znate.
Uvijek možete svratiti i na Ebay. Prepun je Nyx-ovih proizvoda, vrlo često i najpovoljniji (NE UVIJEK!), ali riskirate da kupite lažnjake. Da, ima i toga.

A sad prijeđimo na boje.

S lijeva na desno: iced mocha, red bean pie, root beer, taupe pearl (bez baze ispod)

Sjenila su jako lijepe teksture, i od ovih 4 koja ja imam sva su jako meka i kremasta. Jedino koje je lagano praškasto i suho je root bear, ali nikako nije loše kvalitete.
Preko dana odlično podnose nošenje, nisu mi se sakupljala u pregibu oka niti gubila na intenzitetu boje. Ipak, kada ih nanosim na kapke, stavljam podlogu (Too Faced Shadow Insurance). To ne činim zato što mislim da sama ne bi izdržala već zato što i inače uvijek koristim podlogu za sjenila. Ako je već imam ( a za neka sjenila čini OGROMNU razliku), ja je i koristim.

ICED MOCHA
Iced mocha je sjenilo smećkasto-zlatne nijanse. Nije jako svjetlucavo, ali nije niti skroz mat. Onako, lagano je satenasto, znači pod različitim kutevima mijenja se nijansa, tako da daje i lijepu dimenziju oku. Može biti odlična nijansa za cijeli kapak, ali, s obzirom da nije ultra sjajna, može se koristiti i za lagano naglašavanje pregiba oka.
Sastojci: mica, talc, zinc stearate, methyl methacrylate cross polymer,mineral oil, 2-ethylhexyl palmitate, trydecil trimellitate, BHT, methylparaben, propylparaben.


RED BEAN PIE
Red bean pie je meni osobno favorit među ova 4 sjenila. Ovo je savršena nijansa za zelene oči, iako ništa lošije neće naglasiti niti druge boje očiju. Savršena je za jesen jer je tako putena... Prekrasne meke i kremaste strukture, također satenasta, ali kao da ima i lagane bakrene čestice u sebi koje su gotovo nevidljive, ali ipak s vremena na vrijeme zasjaje na oku. Apsolutno prekrasna nijansa! I toliko sam opčinjena njome da sam gotovo zaboravila napisati da je riječ o boji između ljubičaste i boje crvenog vina. Iako ima ljubičasti podton, nijansa je topla, a opet, iako crvena, upravo ljubičasta ubija pretjeranu toplinu koja bi mogla vaše oko učiniti umornim. Ne znam, ja kada vidim ovu boju, odmah sam s cipelama u žutom lišću, osjećam kišu u zraku i veselim se još jednoj jeseni. No, ovo je nijansa za sva godišnja doba.
Kao i iced mocha, može se nanositi na kapak ili koristiti za naglašavanje pregiba oka, ili omekšavanje tamnijih boja kod smokey eyea, ali ova je nijansa toliko posebna da se samo njome može postići dimenzija kao da ste koristili više nijansi, ako kontrolirate kako i koliko je nanosite na pojedine dijelove oka.
Jel' se kuži da mi je favorit ;)?
Sastojci: mica, talc, zinc stearate,  methyl methacrylate cross polymer, mineral oil, 2-ethylhexyl palmitate, synthetic lanolin 6421, BHT, methylparaben, propylparaben, manganese violet/CI77742, black iron oxide/CI 77499.


ROOT BEER
Root beer me najmanje oduševila teksturom jer nije jednako kremasta i meka kao ostale, ali pigmentacijom nije loša. Riječ je o mat nijansi, tamnije smeđe boje koja će odlično pomoći kod omekšavanja crte tuša ili olovke. Može se nanijeti i sama, umjesto njih, Nadalje, u trenu će vaš vanjski kut oka učiniti seksi ako ju nanesete u obliku slova v (uz vanjsku liniju trepavica i gore prema pregibu oka).
Lagano je praškasto, ali neće vam napraviti nered ispod oka. Ako malo otresete kist ili četkicu kojom ga nanosite, nikakakvih tragova sjenila neće niti biti.
Sastojci: mica, diisostearyl malate, talc, mineral oil, sorbitan sesquioleate, butylparaben (may contain/možda sastoji: polymethyl methacrylate, methylparaben, dimethicone, squalane, magnesium stearate, zinc stearate, CI 19140, CI 42090, CI 77007, CI 77288, CI 77289, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77510, CI 77742, CI 77891, CI 16035.


TAUPE PEARL
Taupe pearl je bila daleko najhvaljenija nijansa na makeupalleyu. Sam naziv otkriva boju, perlasta smeđe-siva. Najsjajnija među mojim izborom, ali još uvijek samo satenasta. Tekstura je fenomenalna!!! Meka i kremasta, sjajne pigmentacije, ne čudi me što je toliko omiljena. Također, odlična za cijeli kapak. No, meni je i dalje red bean pie broj jedan. Ovo je definitivno jednaka kvaliteta, ali ona boja mi je savršena.
Sastojci: mica, talc, diisostearyl malate, mineral oil, zinc stearate, buthylparaben, sorbitan sesquioleate, CI 77499.

Loša vijest je da sadrže parabene, a dobra da su CRUELTY FREE!!!! JEEEEEEEE!!!! Dakle, nijedna životinja nije stradala.

Dolaze u solidnom plastičnom pakiranju, crne boje s prozirnim poklopcem. Samo sjenilo nije na vrhu ravno nego ima 4 ispupčene cjeline, poput malih piramida. Sadrže 2,7 grama proizvoda po pakiranju.

Uživajte još malo za kraj.....

s blicem

blic/s lijeva na desno: iced mocha, red bean pie, root beer, taupe pearl

Dakle, opet sva buka nije uzalud. Od mene definitivno pozitivna recenzija.

A što vi kažete? Probali? Imate koje nijanse za preporučiti ili neke druge zbog kojih ste požalili kupnju?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR

ponedjeljak, 10. rujna 2012.

LACOTE, GUAM FANGOCREMA za trbuh


Vrijeme je za novi post!

Ovaj topi salo....pa...ne duljimo, nego odmah u akciju!


Ovu GUAM kremu prvi puta sam isprobala prije 5+ godina i sjećam se da sam bila oduševljena. Uz malo paženja na prehranu i redovito nanošenje kreme, moj se struk prilično istopio.
No, to je bilo prije 5 godina. Dakle, nove okolnosti su prilično otežavajuće. Ja starija, po svoj prilici sporijeg metabolizma (tješim se da nije problem samo u mojoj sklonosti prema slatkom) i s puno konkretnijim područjem djelovanja (čitaj opsežnijim).

Kako će se nositi s verzijom mene danas?


Odmah moram reći da se nisam mjerila prije i kasnije već kao mjerilo uzimam garderobu.

Ova krema svoju djelotvornost zahvaljuje aktivnosti algama, kompleksu za mršavljenje (gorka naranča i kofein u liposomima), eteričnim uljima limuna i vitamina E. Svi ti sastojci vidljivo djeluju na masne naslage trbuha, struka, pa čak i bedara (ja sam se ograničila na trbuh i struk), vraćajući koži čvrstoću i elastičnost.

Prema mojem iskustvu - TOČNO. Koža je puno ljepša i zategnutija. Bez obzira što zaista osjećate djelovanje ove kreme, ona ne ostavlja na koži masni trag, ali ni ne suši, niti zateže kožu, poput sličnih gelova, već je ostavlja nahranjenom. Dakle, zategnutost postoji što se tiče izgleda, ali koža je nahranjena kao da ste je njegovali kremom za tijelo. Tako bi zapravo mogli okarakterizirati i njenu strukturu. Da, krema je. Hrani kožu. Ali...ima malo svojstva gela u sebi jer je lagana i vrlo se brzo upija.

Nemojte se preplašiti ako vam se koža jako zacrveni. To je normalno! Proizvod razvija toplinu radi boljeg upijanja sastojaka. Ipak, imate li vrlo osjetljivu kožu, možda bi bilo bolje da je preskočite. S ovom kremom nema zezanja, ona stvarno djeluje i vi to možete osjetiti. Mene osobno to veseli jer me motivira na nanošenje i odmah se osjećam bolje.

na ruci se vidi gdje je nanesena, ali crvenilo traje do 30 min

malo oštrija slika, ali nisam stavila samo nju da se ne prepadnete da izgleda ko' opeklina

 Dodatno ćete pojačati njeno djelovanje ako je nanesete nakon tuširanja ili, još bolje, kupanja. Pore su otvorenije i ona će odraditi svoje u punom sjaju!

Preporuča se da ju nanosite ujutro i navečer. Ja sam to činila. Kao što rekoh, nije masna pa neće ostaviti trag na vašoj odjeći što je bitno za jutra, jedino što može ostaviti lagan miris koji je nešto između alga i mentola, ali nije da preuzme zračni prostor oko vas.


Proizvođač navodi da ju je najbolje kombinirati s Guam blatom, ali ja nisam. Možda odradim još jednu kuru s tom kombinacijom, ali za sada sam gotova.

preporučena upotreba ako se kombinira s blatom


Sastojci:
aqua/water, octyldodecyl myristate, caprylil methicone, glycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, propylene glycol, propylene glycol laurate, polysorbate-85, citrus aurantium amara (bitter orange) peel extract, xanthan gum, tocopheryl acetate, isomerized linoleic acid, algae extract, fucus vesiculosus extract, malva sylvestris extract (mallow), parfum, citral, limonene, linalool, siloxanetriol alginate caffeine, sollum fullonum (fullers earth), lecithin arachis hypogeae oil (peanut), ethylcellulose, acrylates (acrylamide copolimer), methyl nicotinate, polysorbate-20, propylene glycol isostearate, citric acid, imidazolidinyl urea, methylparaben, deceth-7, PPG-26 BUTHET 26, PEG-40 hydrgenated castor oil, tetrasodium edta, sodium hydroxymethylglycinate, mineral oil, propyl gallate, bht, bha.


Nažalost, sadrži parabene, a nasreću, LACOTE NE TESTIRA proizvode na ŽIVOTINJAMA!

Kao što rekoh, nisam se mjerila, ali rezultati su itekako vidljivi. Nosim hlače manje za jedan konfekcijski broj koji k' tome ne puca na meni nego je baš onako taman. Jasno, više pazim na vježbanje, ali koji cm manje svakako možete očekivati.
Oni koji imaju manje viška, vidjet će veće rezultate odmah (ja prije 5+ godina), a oni sa sporijim metabolizmom (ja danas), moraju biti uporniji. Na kraju se isplati.

Ovu kremu kao i ostale proizvode iz GUAM linije možete naći u svim drogerijama (DM, Kozmo, Muller...) i košta 114,90 kuna. U tubi dobivate 150 ml proizvoda. Trajat će vam oko 4 tjedna ako stvarno nanosite i ujutro, i navečer. Vjerojatno i nešto duže. Ja sam svoju kupila s kuponom pa me koštala 86,17 kuna.

Jeste li probali ovaj ili slični proizvod? Kakva su vaša iskustva? Imate što za preporučiti?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

utorak, 4. rujna 2012.

Moja mala ASOS kupovina (stila-the it girl paleta; Asos flower and jewel drop naušnice)


Nije da sam ostavila napetost u zraku, mislim, vidi se što sam tržila, ali nisam mogla izdržati. Dakle, ta ta ta taaaaaaaa....................



Stila paleta će dobiti zasebnu recenziju, a naušnicama ću vas bombardirati odmah!
Jedino još želim naglasiti da je oboje bilo jako dobro zapakirano. Paleta je došla tvornički zatvorena u najlon, a naušnice su bile zaštićene i kutijom, i spužvom, i s onim mjehurićima, ukratko...bile su dobro zaštićene.


Ovo je jedan kratki post u kojem ćete upoznati maaaalii dio modne mene. Za početak, samo naušnice. Gledala sam ih cijelo proljeće, pa ljeto i već kada sam mislila da je ekipa iz Asosa totalno prolupala, one su konačno bile na sniženju.



Gornji dio izgleda gumeno, barem je meni tako djelovao, ali riječ je o nekom metalu. Donji kamenčići su krasni i lijepo se presijavaju. Taman.

Inače koštaju 15 funti što je otprilike 150 kuna (poštarina je uključena), ali ja nikako nisam mogla izdvojiti tu svotu za biža naušnice. I onda sam čekala, čekala, čekala (jesam li spomenula da sam čekala?) i dočekala. Konačno su bile 5 funti na nekoj akciji i onda je bio još popust od 15% za vrijeme Olimpijade, i naravno ja sam ih kupila za kojih 40 kuna. Puno bolje, zar ne? Obožavam kupovinu, ali bik u meni jednostavno ne dozvoljava da nešto kupim ako nisam barem malo spustila cijenu, a omjer 40 naspram 150 kuna je savršen. Zadovoljno trljam ruke...

Znam, totalno vrište proljeće/ljeto, ali ja ih namjeravam proživjeti još mnogo. Ako ih želite bolje pogledat, stavljam link . Osim toga, planiram i jedno tropsko putovanje pa će za to biti savršene!!!
Ako vas interesira, dolaze u još dvije boje, ljubičasto-plavoj i jednoj, više zimskoj varijanti (koju ja od sada primam na znanje) link.

odostraga

I? Što kažete? Sviđaju li se i vama ili su ipak previše?

Jeste li vi što zgodno kupili?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR


Nisam ni na koji način povezana s Asosom, samo tamo šopingiram. Iskustva s njima su mi odlična. Poštarina je besplatna!

subota, 1. rujna 2012.

Smart girls get more/limited edition, nijansa broj 55 iz kolekcije proljeće/ljeto 2012 (jel' vas već strah?)


Ja po dobrom starom običaju imam kilometarski naslov. Da to malo objasnim. Prvo, volim napisati naziv proizvoda, ali onda opet volim dodati neku svoju notu. Nekada to učinim, a nekada preskočim pa se onda izdivljam u postu. Hm?! Još ni sama ne znam što će danas ispasti? Možda se totalno raspištoljim pa i post bude pun mojih živopisnih impresija?

S obzirom na to da je danas sivi, kišni dan, ne bi mu bilo loše dodati malo boje pa evo moga doprinosa.


Ja sam tek nedavno postala zainteresirana za ove lakove. Za sve je kriv jedan sudbonosan susret mene i štanda s lakovima prekrasnih boja, jednog ljetnog dana u DM-u. Toliko su mi se svidjele da sam, unatoč svojoj opreznoj naravi, skočila u avanturu s njima. A što ćete? Ljeto.
Krenula sam sa žutom, pa narančastom, i evo me sada na zelenoj, odnosno, nijansi broj 55.


Ovo nije neonski lak, ali iskreno, njemu to niti ne treba. Riječ je o tako intenzivnoj nijansi zelene da apsolutno nema šanse da prođete neopaženo. U mojem slučaju, iskomentirala ga je masa ljudi. Što je najsmješnije, ovaj lak će probuditi i najuspavanije muškarce. Znate onaj tip, vi svoju kosu od duge ošišate na kratku, a ona vas pita: "Mila, ima li danas što drugačije na tebi?". Moja je skromna procjena da će takvi reći- Užas! Ali koga briga? Ako volite zelenu i želite joj se diviti na noktima, nosite ju s ponosom. To su vaši nokti!
Opet ima onih frajera koji više primjećuju detalje, nekako mislim da će oni reći- Guba!
Kad sam ja u pitanju, komentar je najčešće počinjao s- Čovječe.... E sad, je li to bilo dobro ili loše, ja kao pozitivna osoba odabirem vjerovati da je većini bio barem- Guba! Blaženo neznanje...


Ako i vi želite biti- Guba-, možete naći ovaj lak (još uvijek) u DM-u za 11,90 kn. Bočica je malena, kao i četkica, ali ne sudite prema veličini, lijepo nanosi lak, prilično je precizna, i nije prekomplicirana za držanje. U bočici se nalazi 5,5 ml laka. S obzirom da je ovo prilično stereo boja koju najvjerojatnije nećete često nositi, onda je to zapravo zgodno. Uživate dok vas drži ta boja, a ako se lak i osuši, neće toliko boljeti što ste ga platili, ali ne i iskoristili.

Za sve one koje zanima sastav proizvoda, navodim ih: 
ethyl acetate, butyl acetate, nitrocellulose, acetyl tributyl citrate, adipic acid/neopentyl glycol/trimelltic anhydride copolymer, isopropyl alcohol, stearalkonium hectorite, citric acid (+/-) mica, polyethylene terephtalate.

Lak je, kao i ostali koje sam probala iz ove kolekcije, jako sjajan. Što se sjaja tiče, ne traba vam nadlak. Ja sam prvi sloj nanijela na bazni, neutralni lak.

jedan sloj

I sada već poslovično, za ovaj lak definitivno nije predviđeno da se nanese jedan sloj.

2 sloja

Drugi je već sasvim druga priča, ali za potpunu prekrivenost nokta, bez ikakvih linija i nepravilnosti, ja preporučam 3 sloja.

3 sloja

Kao što se vidi na slici, lak je prekrasan! Ravnomjeran, sjajan, ali nažalost ne i jako dugotrajan. Zato sam ja dodala seche vite na vrh.

3 sloja + seche vite

Razlika nije velika, ali se vidi.

E sada, ne može sve biti tako lijepo. Ova boja je takva kakva je. Neki će reći mrak, a neki fuj. Mislim da neće biti puno onih tak-tak. Ali, čim je boja ovoliko intenzivna, svaka okrhnutost nokta vidjet će se istoga trenutka. Tu dolazi na red ali....
Lak definitvno nije dugotrajan. Zahtijeva tri sloja, što ne mora nužno biti gnjavaža jer se brzo suši, ali bez nadlaka neće izdržati niti puni dan. S nadlakom će trajati nešto duže, ali ne znatno. Nekima će se to možda sviđati jer ova boja zahtijeva i usklađenost garderobe, no, neki će reći ne. Jednostavno nemamo ni živaca ni vremena. Ne znam zašto, ali od svih lakova iz ove kolekcije koje sam ja kupila, jedino je žuti bio dugotrajan?! I ovaj i narančasti su me malo razočarali, ali pravo razočaranje će tek slijediti u novom postu. Isto je ruječ o smart girls get more laku, ali ne iz ove kolekcije.

Dakle, ovo je krasan, živi lak, ali dugotrajnost zaboravite. Kupiti ili ne kupiti, odluka je na vama?

Jeste li i vi probali koji od ovih lakova? Kakva su vaša iskustva?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR