nedjelja, 25. studenoga 2012.

Dugo odgađana kupovina.... (Lush, Kik, DM i Asos)


Ova kupovina već dugo, predugo čeka svoj post, no, svejedno s vama želim podijeliti svoja mala zadovoljstva.

Za početak- LUSH!


Ja nisam kupovala putem interneta, iako možete ukoliko u svojoj blizini nemate njihovih dućana.
Ali znam da vas zanima što je unutra.....


A s obzirom da se ne vidi sve najbolje....

Dakle, moja vrećica je sakrila Lush Ayesha i Love Lettuce svježe maske za lice (dolaze u pakiranju od 75 g koje košta 59 kuna), Mrs. Whippy pjenušavu kupku (ne mogu je pronaći na njihovoj stranici,a s obzirom da je bila poklon nemam račun; pretpostavljam da je cijena oko 45 kuna za jednu "pločicu", možda koju kunu više ili manje) i Dragon's egg kuglu za kupanje (44 kune za 100 g, dakle za jednu kuglicu tu negdje, također +/- ovisno o veličini).

Lusheve maske za lice zaista obožavam, Love Lettuce sam već recenzirala ovdje, pjenušave kupke mogu biti i odlične, ali i totalni gubitak novaca, a kugle baš i ne preferiram jer one vodi daju boju i miris, ali mjehurića nema, a oni su meni nužnost. Ne znam zašto, ali kada se već kupam, da to onda stvarno bude jedno "bogato" iskustvo. Ako me kužite?!

I prije nego što me pitate: "Pa zašto sam je uopće kupila?" Pa, povremeno me privuče izgled pa ipak podlegnem iskušenju. Zar nije tako s većinom Lushevih proizvoda jer, budimo realni, Lush u Hrvatskoj je bezobrazno skup! Ali ovaj put, to nije bio slučaj. Ovom vrećicom me iznenadio moj najdraži pa mi je sve unutra posebno drago. Ne brinite, kod recenzija, ipak ću se truditi biti neutralna i realna, te ponekad i brutalno iskrena.

A onda nakon divne kozmetike, "ubola" sam (ja sama) i nekoliko komada nakita.


Prvo sam iskoristila neku akciju na Asosu i kupila naušnice. Asos Mini Gem Flower Drop Earrings.

Nisam skužila da su klipse, ali kod većih naušnica to može biti plus ako su teže jer ne vuku uho prema dolje i neće vam razvući ušnu resicu, što se možda ne čini tako strašno sada, kada smo još mlade, ali kada na starijim ženama vidim naušnice koje gotovo dotiču pod, kao da su cijelu mladost provele u nekom afričkom plemenu... Meni osobno to se nimalo ne sviđa.


Molim vas, nemojte me krivo shvatiti, niti se uvrijediti, ali ja to tako povezujem nakon što sam gledala dokumentarce na tu temu, gdje žene izdužuju vratove, buše velike rupe...jer se to smatra lijepim, ali za moje pojmove, ja bih taj vid ljepote ipak preskočila.

Kao i uvijek, one su došle dobro zaštićene u svojoj kutijici.

S obzirom da moje slike nisu baš najjasnije, stavljam i link za naušnice- LINK. Tamo ima dosta slika da ih bolje pogledate.

još malo detalja o njima
Trenutno su na akciji za 10.42 funti (oko 105 kuna), a ja sam ih kupila za 7.50 funti (oko 75 kuna). Poštarina na Asos-u je besplatna.

Pa sam šetajući po jednom šoping centru ušla u Kik i naišla na ove narukvice. One su trenutno skroz trendy i izrađuju ih mnoge dizajnerske kuće poput Michael Korsa. No, ja nisam spremna izdvojiti zavidnu količinu novca za skuplju verziju pa sam se odlučila za ovu varijantu iz Kik-a.

Ja sam se odlučila za zlatnu,

 srebrnu

  i sivo-crnu varijantu.


To su bile sve varijante iz Verona Poth kolekcije, ali sam na blagajni vidjela još puno varijanta na temu, raznih boja. Cijena je ista za sve, 17,90 kuna po komadu. Mislim da je to super cijena jer sam ih vidjela i u New Looku, ali su tamo koštale 59 kuna, a nisu bile niti ljepše, ni kvalitetnije, niti na bilo koji drugi način bolje.
Kada sam ih kupovala, čula sam jednu curu koja je kupovala s mamom da cvili da su grube, ali ja to nisam iskusila.
Možete ih nositi bez obzira na širinu ruke jer se vrlo jednostavno prilagođavaju pa mogu biti prilično uske, ali i jako konkretne.

Puno su sjajnije nego što se to čini na mojim slikama pa sam zato odlučila staviti više fotografija da vidite što bolje kako su napravljene i kako točno izgledaju.
Ja ih jako volim i puno nosim, same, sa satom, kombiniram jednu s drugom... Imam ih već više od mjesec dana i niti jedna nije izgubila kamenčić niti promijenila boju, također do sada nijedna nije ostavila trag boje na ruci. Da, i to se zna desiti s bižuterijom. Dakle, ja ih preporučam, a čak i da otpadne koji kamenčič, neću očajavati jer im je cijena zaista bila prihvatljiva.

I zadnje što sam kupila su ove naušnice u DM-u.


Ovu sliku gore sam stavila da se vidi dvobojnost, gornji list je zlatni, a donji/veći-srebrni. Bila je i samo srebrna varijanta, no mene nekako drži mischung faza.

s blicem se bolje vidi sjaj
Sa stražnje strane su glatke.


Ovaj prednji dio je jako svjetlucav iako nema niti jednog kamenčića nego je sve stvar brušenja.


Ne sadrže nikal. Koštaju 39,90 kn, ali sam ih ja prošvercala s frendičinom kupnjom kada je iskoristila kupon s 15% popusta na cjelokupni iznos kupnje pa su me na kraju koštale oko 34 kuna. Nije puno manje, ali veseli, barem mene.

Eto, to je moja kupnja. Što ste vi lijepoga kupile? Jesmo li možda neke predmete isto tržile?

Pišite mi.....

LP, beautyandbrains007HR

subota, 17. studenoga 2012.

Kuponi iz DM-ovih knjižica pogodnosti u zamjenu za 150 bodova (listopad/studeni 2012)


Ne, ne vidite duplo, opet ja i DM knjižice pogodnosti. Ovaj put riječ je o kuponima s 50% popusta koje sam uspjela maznuti frendici da ih pregledam i zabilježim na blogu. Kad kažem maznuti, ne mislim doslovno, ona mi ih je posudila i sutra ih vraćam...

Dakle, postupak je isti kao i za knjižice pogodnosti s 25% popusta. U DM-u zamijenite bodove s DM kartice za kupon koji predajete na blagajni. U ovom slučaju mijenjate 150 bodova (što znači da ste ranije potrošili 1500 kuna što zvuči pomalo zastrašujuće, zar ne?), a dobivate 15% popusta na cjelokupan iznos jedne kupnje, 50% popusta na odabrane proizvode u ovoj knjižici i do 50% popusta na proizvode kod DM-ovih partnera.

Da sad ne lamentiram previše, ovo su ponude iz trenutno aktualne knjižice:


LJEPOTA: 

Adidas- edt man, 50 ml, sve vrste, inače 79,90 kn, sada 39,95 kn
Adidas- edt woman, 30 ml (Floral Dream/Natural Vitality), inače 93,90 kn, sada 46,90kn
s.he- puder u pjeni, sve nijanse, inače 39,90 kn, sada 19,95 kn


NJEGA I ZDRAVLJE: 

Adidas- deo sprej, 75 ml, sve vrste, inače 19,90 kn, sada 9,95 kn
Afrodita- Natural Lift, linija za njegu lica, ostvarite 50% popusta na jedan ili više proizvoda za njegu lica iz linije Afrodita Natural Lift pri jednoj kupnji 
Clean&Clear- linija za njegu problematične kože lica; ostvarite 50% popusta na jedan ili više proizvoda za njegu problematične kože lica iz linije Clean&Clear pri jednoj kupnji 
Colgate- Plax, vodica za ispiranje usne šupljine, Ice/Whitening, 250 ml, inače 19,90 kn, sada 9, 95 kn
Fa- tekući sapun, sve vrste, 300 ml, inače 14,90 kn, sada 7,45 kn
Fa- White Grape, deo roll-on, 50 ml, inače 18,90 kn, sada 9,45 kn
Fa- White Grape, deo sprej, 150 ml, inače 18,90 kn, sada 9,45 kn
Fitovital- losion protiv ispadanja kose, 2x40ml, inače 49,90 kn, sada 24,95 kn
Holyplant- lagana hidratantna krema za njegu lica, 50 ml, inače 41,90 kn, sada 20,95 kn
Libresse- higijenski ulošci, invisible clip normal, duo pakiranje, 20 komada, inače 17,90 kn, sada 8,95 kn
L'Oreal- men expert balzam poslije brijanja, 24h hidratantni/hidratantni energetski/Sensitive, 100 ml, inače 47,90 kn, sada 23,95 kn
L'Oreal- men expert, Sensitive pjena za brijanje/pjena protiv iritacije kože, 200 ml, inače 21,90 kn, sada 10,95 kn
Nivea Visage- flasteri za čišćenje T-zone lica, 6 komada, inače 37,90 kn, sada 18,95 kn
Nivea Visage- Q10, gel serum za čišćenje lica, 30 ml, inače 83,90 kn, sada 41,95 kn
Olay- maramice za čišćenje lica, 20 komada, inače 29,90 kn, sada 14,95 kn
Olival- neven, krema za ruke koncentrat, 50 ml, inače 16,90 kn, sada 8,45 kn
Rosal- mlijeko i med, balzam za njegu usana, 18 g, inače 13,90 kn, sada 6,95 kn
Signal- zubna pasta, dječja, 7-13 godina, inače 18,50 kn, sada 9,25 kn
taft- pjena za kosu, sve vrste, 200 ml, inače 24,90 kn, sada 12,45 kn


ZDRAVA PREHRANA I NAPICI:

Bicentury- kukuruzni slani kolačić, 130 g, inače 16,90 kn, sada 8,45 kn
Lino- vanilino, 200 g, inače 12,90 kn, sada 6,45 kn
Schwartau- Wellness, džem, sve vrste, 260 g, inače 22,90 kn, sada 11,45 kn 


KUĆANSTVO I OSTALO: 

Domestos- Double Power, osvježivač za wc školjku komplet, Lavender/Pine/Ocean Cage, 48 g, inače 14,90 kn, sada 7,45 kn

KUPONI ZA DM PARTNERE:
Elipso- s ovim bonom ostvarujete kupnju glačala Philips GC4850/02 po promotivnoj cijeni od 549 kn u svim prodavaonicama Elipso; uz ovaj bon štedite 140 kn 

čisto da vidite koja je to pegla

Školska knjiga- s ovim bonom ostvarujete popust od 50% za kupnju odabranih naslova Tisućljetni Zagreb, Pariška presuda i/ili Naše noćno nebo

Za ovu knjižicu bodove možete zamijeniti do kraja studenog, a bonovi se mogu iskoristiti do 31.12.2012.g., bon Školske knjige i Elipsa do 30.11.2012.g. ili do isteka zaliha

I to vam je to.

Poruka DM-u!!!
Knjižica je OK, ali samo OK. Za 150 bodova (ponavljam 1500 potrošenih kuna) mogla bi biti puno deblja i sadržavati proizvode višeg cjenovnog ranga.

Moja je prijateljica željela obaviti veliki šoping pa je htjela 15% popusta na ukupnu kupnju, no kuponi, prema mojem mišljenju, nisu vrijedni potrošenih novaca.

Kaj vi velite? Impresionirani, tako-tako, ili.....odlučno NE?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

FAVORITI LISTOPADA............


Listopad je došao tiho i polako, ali je pružio toliko lijepog vremena i dana da zaslužuje jedno veliko- HVALA i ZBOGOM! Vidimo se sljedeće godine!

Ovo je prvi puta da ja pišem o svojim favoritima. Neki su konstantno prisutni jer su dio moje rutine, a neki su me oduševili tek nedavno, ali sve vam predstavljam na slici dolje.

Odnosno kad se skinu sve maske....


A s obzirom da se proizvoda ipak skupilo, krenimo odmah od proizvoda kojeg koristim svaki dan već dvije godine (dane kada nosim šminku, odnosno sjenilo).


 Too Faced Shadow Insurance je baza za sjenila koja se nanosi na kapak kako bi se produžilo njihovo trajanje, ne gubeći na intenzitetu boja, i spriječilo nakupljanje sjenila u pregibu oka. Ova mala tubica je čudo i 11 g proizvoda mi traje već 2 godine, a da se proizvod nije nimalo promijenio ili izgubio na djelotvornosti.
Ja ga obožavam, ali zaslužuje svoj post pa tu stajem s njime.


Sljedeći favorit također je proizvod Too Faced-a. Sakrio se u ovoj preslatkoj kutijici Pixie Perfect palete i također je u upotrebi konstantno, već više od godinu i pol.

Paleta sadrži 4 sjenila koja su sva vrlo lijepa i kvalitetna....

........ali, ja izdvajam jednu nijansu koja je meni savršena za obrve: Too Faced VELVET REVOLVER.

Too Faced "velvet revolver" s blicem
Too Faced "velvet revolver" bez blica
Neka vas ne zbuni što nije potpuno potrošen. Imam ga u nekoliko paleta pa sam ih rotirala, ali sada već neko vrijeme stalno koristim ovu. Nanosim ga kosim kistom i dobivam savršeni rezultat. Inače sam plavuša (prije prirodna, sada umjetna- jel' i vama kosa s godinama mijenja boju?) i za mene ova nijansa funkcionira savršeno.
Too Faced, nažalost. nije više dostupan u prodaji u Hrvatskoj nakon što se Sephora zatvorila. Njihove proizvode možete naručiti samo putem interneta.


Nastavljamo s maskarom koja me također oduševila prije oko godinu dana i ovo mi je već druga ili treća tuba.

Essence, I LOVE EXTREME maskara u nijansi 01 (crna). Možete je kupiti u DM-u, Kozmu, Mulleru..., košta oko 30-ak kuna i meni je odlična. Daje ludi volumen, gotovo kao da nosite umjetne trepavice. Ako volite samo malo naglašene i decentne trepke, preskočite je. Dobila sam tonu komplimenata kada sam je nosila i stvarno je volim.
Iskustva ljudi po internetu su različita (nije li uvijek tako?), ono što najviše zabrinjava je da su cure pisale da im se nije svidjela jer su im trepavice pojačano ispadale, ali ja nemam takvo iskustvo.
Četkica je klasika, nije gumena i zaista daje volumen. Na mojoj slici izgleda malo čudno jer je ova tuba odradila svoj rok službe. Definitivno bih je opet kupila.


L'Oreal Contour Resist Waterproof Long wear Retractable Eyeliner (što volim tako duga imena!).
Meni odlična olovka, koristim je svaki dan čemu svjedoči i količina koja je ostala.

da, nažalost, to je sve
Ja je nanosim uz gornju liniju trepavica (iznutra) kako bi mi one djelovale gušće, te uz donju liniju trepavica, vanjskog kuta oka. Nijansa je 204 (brun moka/chestnut), smeđa pa tako u bilo koje doba dana ili godine dovoljno naglasi oko, a opet je decentna pa i ako se nanese sama vidi se razlika, a djeluje poput no makeup, makeup izgleda.

Iako je na izvlačenje, na drugoj strani ima šiljilo koje ja osobno nisam nikada upotrijebila jer njome ne povlačim ultra precizne crte, a za unutarnju liniju oka je ionako pametnije i ugodnije ako nije prešiljasta.

Olovka je mekana, ali dugotrajna i odlično odrađuje svoj posao. I da. Vodootporna je. Nije jednako pigmentirana nakon 10 ili 12 sati nošenja, ali još uvijek je tu.
Ne znam joj točno cijenu ni je li trenutno u prodaji jer sam je ja kupila preko foruma od jedne cure za nekih dvadestak kuna.


A sad na neke nove proizvode koji su me iznenadili i oduševili.

Wet n Wild, Greed Gourmandise paleta koju sam već recenzirala ovdje . Usprkos nešto manje pigmentiranoj sivo-ljubičastoj nijansi, oduševila me! U kompletu, s njome mogu izraditi gomilu nosivih kombinacija i za njom sam posezala barem pola dana ovoga mjeseca, a kada to kaže netko s tolikim izborom poput mene, onda to ima određenu težinu. Ne kažem da je svi morate probati i kupiti, osobito ako vas nisu oduševile boje u njoj, ali meni je zaista favorit!

Osim toga, ova gornja krem nijansa je zaseban favorit jer otkako sam je otkrila, konstantno je nanosim za posvjetljivanje luka obrva. Divna je za to. Mekana, mat (preporuka za zreliju kožu kojoj sjajne nijanse mogu naglasiti znakove starenja)...

Nemojte je kupovati samo radi te nijanse. Još moram recenzirati Wet n Wild mono sjenila, među kojim je i Wet n Wild- Brule, također varijacija na temu, pogotovo ako su vam druge nijanse bla...
Wet n Wild nema za kupiti u Hrvatskoj, dakle opet internet. U svom postu o ovoj paleti navodim gdje se sve mogu naći njihovi proizvodi (klasika: ebay, nonpareilboutique...)

I na kraju, nimalo manje važan, kist za rumenilo Eco Toolsa.

Njega sam kupila prije sto godina, naravno preuveličavam, ali uistinu imam ga već više od 6 mjeseci. Dio je seta koji košta oko 115 kuna u Kozmu (ostatak seta još uvijek nisam isprobala). Ja sam imala kupon i kupila ga za nekih 60-ak kuna. Dlake su umjetne/100% cruelty free, ali bolesno mekane, a oblik, oblik se čini velik, ali na moje lice/obraze savršeno paše. Mogla bih biti totalni idiot bez imalo znanja o šminki, samo svjesna činjenice da rumenilo ide na obraze i ovaj bi kist savršeno odradio svoj posao. Bolji je i od mog, do sada omiljenog YSL kista za rumenilo.


Ja ga nisam vidjela da se prodaje samostalno, ima jedan slični kist za puder i rumenilo, no on je drugačije rezan. Ovaj je došao u 6-dijelnom setu.

To je to što se tiče mojih favorita.

Koji su vaši? Imate li i sami blog da ih mogu pogledati?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Sve proizvode kupila sam sama. Nisam ni na koji način povezana ni sa kojom firmom koje spominjem.