nedjelja, 30. prosinca 2012.

Elizabeth Arden okoloočne ampule... (Ceramide Eyes, Time Complex Capsules)


Zadnji puta kada sam recenzirala proizvod za njegu područja oko očiju još sam koristila Eveline s magičnim učinkom orhideje, s kojom nisam bila nezadovoljna, ali niti oduševljena. Tek kada sam počela koristiti ove kapsule/ampule shvatila sam koliko mi je koža oko očiju dehidrirana. Nije da pljujem Eveline, ali s obzirom da je namijenjena njezi zrelije kože, ipak više očekujem (osobama zrelije dobi bila bi preblaga jer ni ja nisam primjetila neko ludo djelovanje, a tek počinjem borbu s godinama...).I onda sam krenula s Elizabeth Arden, Ceramide Eyes kapsulama.

Kupila sam ih na cheapsmellsu za 22 funte (oko 220 kuna), što sam smatrala povoljnim jer se dobije tri pakiranja s po 30 kapsula što meni traje 3 mjeseca. Ne znam točno kolika im je cijena po hrvatskim parfumerijama, niti jesu li dostupne, no na cheapsmellsu su naveli da im je maloprodajna cijena 45 funti (450 kuna) i da kupnjom kod njih štedite 51%. Inače, radi se o vrlo ozbiljnoj internetskoj prodavaonici s odličnom službom za korisnike, jedino što plaćate poštarinu, ali ne preveliku. Za ovaj paket koštat će vas oko 2 funte (20 kuna) što zaista nije previše, pogotovo ako uzmete u obzir da će vas toliko stajati i slanje paketa unutar Hrvatske.

Ja jednu kapsulu otvorim i pola stavim ujutro, a pola navečer. Meni je to dovoljno.Kupila sam ih i mami koja ima zreliju i suhu kožu, ona je na početku jednu koristila ujutro, a jednu navečer.Sada, kada joj je koža nahranjena, također je prešla na jednu kapsulu dnevno. Rekla mi je da dio ulja ponekad stavi i na linije i bore oko usana, i da joj je to isto odlično. Inače, obje nanosimo proizvod i na kapke i ispod očiju. I ne, čak i da vam mali dio uđe u oko, još me nikada nisu pekle oči poslije nanošenja ovog proizvoda.


Ako ćete ih koristiti poput mene, nije problem što je kapsula otvorena. Naime, ona je gumenasta i otvara se zavrtanjem gornjeg, užeg dijela. No, kada je jednom otvorena, proizvod ne curi van iz nje ako nema pritiska. Znači i ako padne horizontalno, bez brige, vaš će vas proizvod čekati u njoj do navečer.


Najiskrenije, kada sam se ja prvi puta upoznala sa sadržajem kapsule, preokrenula sam očima jer unutra nisam očekivala proizvod na uljnoj bazi. S obzirom da imam masnu kožu, ne volim previše ulja dodavati na nju jer imam osjećaj da se nešto malo upije, a ostatak samo ostane "ležati" na mojoj koži, čineći je još "težom", masnijom i sjajnijom. Vi, koje dijelite moj tip kože, vjerojatno, znate što time želim reći. S druge strane, s godinama sam nekako sklonija i hranjivijim proizvodima jer mi je koža sada podivljala pa ako je dovoljno ne nahranim, gornji sloj se počinje perutati, osobito zimi?! Ali, kod ovih kapsula, to je ulje samo nestalo u mojoj koži. Samo što nisam čula glasno GLO, GLO, GLO... Bila sam frapirana činjenicom da mi je koža tako žedna, iako ne mogu reći da mi se jače naborala.


Meni se prve linije ispod očiju podmuklo približavaju, pa ne mogu reći da su me ampule spasile, ali činjenica je da je koža sjajnija (u dobrom smislu), nahranjenija i da zaista volim ovaj proizvod. I moja mama jedva čeka recenziju za ove ampule jer ih ona obožava. I njoj su nahranile kožu koja automatski izgleda njegovanije, omekšale su sitne linije i ona me tražila da joj naručim nove. Dakle, od nas obje 5+! Ona još dodaje da joj se čini da djeluje i na podočnjake, odnosno natečenost, ona ih ne može nahvaliti, ali mislim da je sve stvar njege. Ove kapsule zaista pružaju njegu.

Super je i to što ne sadrže parabene. Mislim, nije da ja ne koristim proizvode s njima, ali svejedno, čovjeka veseli. Za cure i dame koje znaju nešto više o sastojcima, evo i njih.


Ovako ovaj proizvod opisuje proizvođač.

Ove kapsule kreirane su posebno za osjetljivo područje kože oko očiju i svaka aplikacija sadrži:
- Ceramid koji pomaže ojačati otpornost kože na nastanak finih linija
- ekskluzivni kompleks vitamina E zajedno s biljnim ekstraktima koji njeguju kožu 

Kapsule
- umanjuju vidljivost finih linija i smanjuju natečenost
- pomažu ukloniti suhoću kože
- ne sadrže prezervative i parfeme


Serum/ulje (ne znam kako bih ga do kraja opisala) nema mirisa, stavlja se ujutro i navečer, uljne je teksture, ali se zaista brzo upija. Sada nešto sporije nego na početku (što me veseli), ali definitivno i ujutro možete nakon njega nanositi šminku na oči bez da se ona razmili po licu zbog masnoća. Naravno, količinu koju ćete nanositi, odredit ćete sami ovisno o tipu vaše kože i godinama.

Znači, radi se o proizvodu koji bih ja opet kupila. Slažem se sa svim tvrdnjama proizvođača. Trenutno sam na sto muka da li da ga kupim odmah (opet je akcija na cheapsmellsu) ili da sad probam Estee Lauder serum koji je nahvalila anaviglam koju svakako posjetite (ako već niste zaraženi njenim blogom) jer je cura odlična, draga, zaljubljenica u kozmetiku (i preparativnu, i dekorativnu), i neiscrpan izvor novih saznanja o proizvodima svih mogućih kuća i cjenovnih rangova.
Ipak, ostaje činjenica da bih ga rado kupila ponovno, i sigurno ću to i učiniti u budućnosti.


Koji je vaš favorit za njegu područja oko očiju? Imate kakvu preporuku?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


Nisam ni na koji način povezana sa cheapsmells-om. Samo kupujem kod njih. Ovaj sam proizvod kupila vlastitim novcem.

srijeda, 26. prosinca 2012.

Avon pjenušava kupka od zelene jabuke i kugle za kupanje od brusnice i cimeta

Dragi/e moji čitatelji/ce....

Za početak SRETAN BOŽIĆ svima, i sretan imendan svim Šteficama, Štefovima, Stjepanima, Stipanima i drugim inačicama ovih imena koje, zahvaljujući raznolikosti naših krajeva i jezika, postoje!!!


Ja vama nešto dugujem... Znam da sam u zakašnjenju sa svojim recenzijama Avonovih božićnih kupki, ali još ih danas i sutra možete kupiti u starom katalogu pa sam odlučila da je vrijeme za novu objavu. A....i one nekako pridonose ovom blagdanskom raspoloženju koje ja želim što dulje zadržati u sebi pa krećemo.


Pjenušava kupka od zelene jabuke dolazi u preslatkoj ambalaži, plastičnoj bočici u obliku bora, zapremnine od 250 ml. Na slici se ne vidi dobro, ali čak ima i mala ispupčenja koja podsjećaju ili bi trebala podsjetiti na kuglice.
Kupka je zelene boje i, gle čuda, zaista miriše na jabuku, pomalo kiselu, zelenu... Miris je nešto intenzivniji u bočici, ali kad se kupate, neće vas gušiti. U dodiru s vodom rasprši se, čak i malo previše.
Većina vas kupila ju je ili tek namjerava kupiti jer je krasan dodatak nekoj vrećici poklona, ali ja vas moram malo razočarati.
Za razliku od Zimske ruže, koju sam recenzirala ovdje, ova bočica na vrhu nema čep za doziranje pa se vrlo lako može desiti da sav sadržaj potrošite na jedno ili dva kupanja. Ne znam jeste li primjetili na slici, ali taj je donji dio radi estetike (koja je preslatka i za svaku pohvalu) širi. I sve bi to bilo OK da, kada već istresete priličan sadržaj u kadu, kada bude prepuna bogate pjene. E, to je fikcija... Nažalost.
Ako vas ipak još uvijek mami, dolje možete pročitati sastojke.





A sada prelazimo na kugle za kupanje od brusnice i cimeta.

Dolaze u kartonskom pakiranju od 3 komada. Dvije zamotane u crvenu sjajnu foliju i jedna u rozo-ljubičastu. Nema neke velike razlike osim u boji.

crvena kugla

Kada ih odmotate ova više roza varijanta je svjetlija, ali što se mirisa tiče, on je gotovo isti, možda više "brusničast", a malo manje "cimetast" u rozoj varijanti, ali od svih kupki koje sam ja kupila, meni ovaj miris najviše odgovara.


roza kugla

Sastojci: sodium bicarbonate, citric acid, pentasodium triphosphate, sodium sulfate, cellulose gum, talc, isopropyl palmitate, parfum (+/- CI 14700, CI 17200, CI 19140).


Veličina ovih kuglica je puno manja nego kod Lushevih kugli za kupanje. Sigurno u pola manja. Nažalost, kao i Lusheve kugle, i ove su potpuno zakazale što se pjenušave kupke tiče- 0 bodova. Pjene nije bilo ni u obliku fatamorgane. Samo obojena voda u nekoj nijansi narančaste. Ipak je oglašavaju kao pjenušavu kupku, dokaz prilažem dolje. Ja sam čak stavila dvije kugle, kao za svaki slučaj, ali i dalje ništa.

kliknite na sliku za njeno uvećanje

Dobro je što nisam primjetila da isušuje kožu, ali da je baš hranjiva, mislim, nemojmo pretjerivati s očekivanjima.

Obje kupke još danas i sutra možete naručiti u aktualnom Avonovom katalogu (kampanja 17/2012). Zelenu jabuku po cijeni od 24 kn ($4.50), a kugle po cijeni od 29 kn ($5).

To je to od mene za sada. Nisam ni na koji način povezana s Avonom, sve proizvode kupujem sama.

Još jednom vam želim da uživate u ovim danima...

LP, beautyandbrains007HR


utorak, 18. prosinca 2012.

Avon, Winter Rose pjenušava kupka


Mmmmmm... Čim zahladi ja se iz potpune nezainteresiranosti za toplu kupku pretvaram u ovisnicu o njima. Neću vas puno daviti jer nisam sigurna jeste li uopće zainteresirani za ovu recenziju, ali kako sam je obećala, evo je.

Dolazi u vrlo slatkoj 250 mililitarskoj bočici, u božićnom pakiranju. Trenutno košta 23 kn ($4, 2.30 GBP, 3 Eura)- LINK.

Ima prilično jak miris ruže kad se otvori bočica koji se meni nije pretjerano sviđao, no, kada se stavi u vodu, miris je blag (ne preblag, taman) i ugodan.


Avon preporuča da se stavi dva čepa proizvoda u kadu, no ja okrenem bočicu i doziram odokativnom metodom (dakle, koliko mi srce poželi). Nisam pretjerala, ali nisam bila niti škrta. Ova bočica ima onaj dozer (čep) na vrhu pa ne iscuri previše.
Pjena je bila bogata i postojana, bolja od (teška srca moram priznati) većine Lushevih kupki.

sastojci
Nije isušujuća sama po sebi, no naravno da preporučam tijelo poslije kupanja namazati kremom ili za to predviđenim mlijekom.
Ja sam zadovoljna.
Konačan dojam je da je ova kupka dobar omjer cijene i kvalitete, zaista je pjenušava, ali miris bi mogao biti, meni, senzualniji i "mekši".
Od mene palac gore i kada uzmete sve to u obzir, nije "trčite" na internet i naručite, ali mislim da se nećete razočarati ako je priuštite sebi ili poklonite nekome pod bor .

Kao što obećah, mislim da nisam previše duljila. Što kažete? Nešto za vas ili ipak ne?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


Nisam ni na koji način povezana s Avonom, kupku sam sama kupila.

nedjelja, 16. prosinca 2012.

Božićno kupanje s Avonom....(kupke s mirisom zelene jabuke i zimske ruže, i kugle za kupanje od brusnice i cimeta)


Ni sama ne znam kamo je otišao prosinac? Već smo na dva koraka od Božića, a ja kao da sam prvih petnastak dana Adventa bila u komi?! Inače poklone za meni drage ljude kupujem od rujna, no, ove sam godine skroz zakazala pa ću se ovaj tjedan, zajedno s ostatkom kampanjaca vući po gužvama i tražiti neku "baš pravu" sitnicu.... Ipak, kupila sam nekoliko božićnih "stvarčica"od Avona. Dvije tekuće pjene za kupanje i jedno pakiranje Avonovih pjenušavih kugli (nadam se da su zaista pjenušave).


Ako vas je poput mene samo privuklo prigodno pakiranje, eto drago mi je da sam vam pomogla, a ako vas više zanima sastav, miris, način djelovanja i ostali detalji pričekajte još malo. Ovaj ću tjedan kratko recenzirati svaki od njih, a za sada vam ostavljam samo njihove linkove kod Avona.


Zelena pjena od jabuke u bočici poput bora...Link. U pakiranju od 250 ml u aktualnom katalogu košta 24 kn ($4.50).


Tamno crvena pjena za kupanje s crvenom zimskom ružom....Link. Pakiranje od 250 ml košta 23 kn ($4.50). Recenziju možete pročitati ovdje.


I pjenušave kugle....Link, u pakiranju su tri komada, mirišu na brusnicu i cimet, i koštaju 29 kn ($5).

Dakle, dojmove javim tijekom ovoga tjedna, a sada HO HO HO od mene....;))

LP, beautyandbrains007HR!

Nemam nikakve veze s Avonom, ove sam proizvode sama kupila.

nedjelja, 9. prosinca 2012.

Potrošeni proizvodi za studeni....


Ne mogu točno reći razlog zbog kojeg volim čitati o potrošenim proizvodima, no ja uistinu uvijek čitam te postove. Možda zato što stalno pišemo o tome što smo novo tržili pa nas, bez obzira na gotovo opsesivnu ljubav prema kozmetici, peče savjest? Nisam sigurna, no jedno znam. Iznenadila sam se kako je malo proizvoda ušlo u moju vrećicu potrošenih od studenog?! Naime, ja već više od godinu dana zaista pazim da svu potrošenu ambalažu bacim u kontejnere/pretince za reciklažu. Te su vrećice uvijek dosta pune, ali naravno, jedan mjesc kada ja odlučim o tome napisati post, na repertoaru je samo nekoliko proizvoda.
Neka, barem vas neću predugo mrcvariti (kažem ja pobjedonosno nakon suludo dugog uvoda ;)).

Pa....ako još uvijek čitate ovaj moj post, eto mojih potrošenih proizvoda.


Odlučih ih podijeliti na kategorije, a krećemo od čišćenja lica.


Balea blagi gel za pranje lica s cvijetom lotosa već sam recenzirala pa neću duljiti. Meni se ovaj gel dosta svidio, dobro je odrađivao svoj posao, nije mi isušivao lice, ne mogu reći da istog trena trčim u DM po novu tubu (primarno zbog toga što sam na lageru imala drugi proizvod), ali svakako bih ga mogla ponovno kupiti. Ukoliko želite znati nešto više o ovom proizvodu (sastav, dojmove...), moj post možete pročitati ovdje.

Balea Young Soft&Care tonik za lice (za mješovitu kožu) puno sam puta kupila, on je zapravo recidiv moje mladosti (već vidim moju mamu kako okreće očima dok ovo čita....da, da....znam....još sam mlada....naravno), ali zapravo što je pisac (usuđujem si tako laskati) htio reći djelom? Mlada jesam, ali nisam više tinejdžerica podivljalih hormona, barem ne stalno?! Koža mi je mješovita, no ovako "agresivniji" proizvodi s malo više alkohola u sebi zapravo mi više ne trebaju. Moja koža izlučuje sebum i dalje, no prejaki tonici još više isušuju površinski sloj kože pa tako ja ostajem u borbi i s masnoćom, i sa istovremenim perutanjem kože. To je pojačano i utjecajima zime (hladnoća vani, centralno unutra) ma znate vi o čemu ja pričam. Uglavnom, pokušat ću se oduprijeti zovu navika i koristiti blaže tonike.
Nakon što sam sve to rekla, ovo je odličan tonik za mladu, problematičnu i masnu kožu.


Pa onda nekako redom dolazimo do krema. Ovaj put to je samo Eveline Bio-energetska krema za područje ispod očiju s magičnim učinkom orhideje.
I ona ima svoj post koji možete pročitati ovdje. Meni je bila OK, ništa spektakularno, ali mislim da je preblaga za zrelu kožu kojoj je namijenjena. Ja sam tada istakla da se jako brzo i dobro upija, no kada sam poslije nje prešla na Arden kapsule koje ću svakako recenzirati, uvidjela sam koliko su ampule učinkovitije i hranjivije. Ne bih ponovno kupila Eveline kremu.


Od šminke imam samo skroman doprinos, Essence I Love Extreme maskaru. Već je spomenuh i u favoritima. Zaista volim ovu maskaru i potrošila sam ih nekoliko. Daje jako guste trepke, ne preslikava se, postojana je, a opet se lako skida. Nakon što rekoh sve ovo, to su moja iskustva. Čitajući više recenzija na internetu, primjetila sam da je ljudi ili obožavaju ili mrze. Rijetko kada vidim tako-tako. Najviše joj se zamjera što kod nekih uzrokuje pojačano padanje trepavica, ali ja to nisam iskusila. Kada bi to bio slučaj kod mene, sigurno bih je bacila brzinom svjetlosti.


I posljednji od mojih praznih proizvoda je Batiste Blush šampon za suho pranje kose. Ovo je gotovo HG proizvod. Ja sam do sada probala nekoliko "suhih" šampona, ali ovaj je među njima definitivno osvojio prvo mjesto. Zaista pomaže osvježavanju kose, taj učinak traje i, meni najdraže, daje volumen. Jedino što mu zamjeram je miris koji mi se nimalo ne sviđa, niti mi miriše svježe. Za više informacija o ovom proizvodu kliknite ovdje za moju recenziju.

I to je to.

Kakvi ste vi s postovima ovakvog tipa? Jeeej ili neeeej?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR

ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

VOLIM LUSH: MRS. WHIPPY kugla za kupanje


Uffff. Ove rubrike stvarno dugo nije bilo, ali kako sam nedavno objavila post svoje kupovine u kojem je bilo i nekoliko Lushevih proizvoda, odlučila sam da je pametnije proizvode recenzirati što prije dok me sjećanje na njihove učinke još dobro služi.

Ovu kuglu za kupanje sam isprobala nedavno pa je mogu i realno recenzirati.


Tražila sam link za nju na internetu, ali je ne mogu naći. Nisam sigurna je li ona dio nekog LE asortimana ili je povučena iz prodaje, no ja ću je svejedno recenzirati.


Za početak, ja sam mislila da je to pjenušava kupka (radi oblika) i bila sam totalno razočarana jer je pjene bilo u tragovima. Da je riječ o kupki, popljuvala bih je uzduž i poprijeko. No, s obzirom da je riječ o kugli za kupanje, dati ću joj prolaznu ocjenu.


Za potrebe bloga razrezala sam je da vidite kako izgleda iznutra. Vi je za kupanje možete koristiti cijelu ili je isto razrezati da imate za dva puta.



Nisam odmah primjetila, ali ona u sebi sadrži sitne, sitne šljokice koje se vide tek u vodi. Nema puno pjene, ali ono malo što ima se jako slatko zrcali. Bolje se vidi na slici dolje slikanoj s blicem.


Ako je vidite u dućanu, zasigurno će vas privući jer izgleda totalno "djevojački" (zar girly ne zvuči bolje?). Rozo s bijelim pa sve zavinuto...MRAK!
 E, sad.....dolazimo do dijela u kojem ja prestajem biti oduševljena ovim proizvodom. A to je uz nedostatak pjene....naravno, cijena.

Ne znam točno koliko košta ovaj proizvod jer sam ga ja dobila na poklon, ali je sigurno između 30 i 45 kuna po pločici/komadu. To je dosta za cijenu 1 ili 2 kupanja. Onda ako još volite pjenu kad se kupate, a ovdje je doslovno u tragovima, vaše početno oduševljenje izgledom i mirisom koji je meni prekrasan, nekako splahne.


Na Lushevoj stranici oglašavaju je kao eliksir ljepote koji je koristila još Kleopatra. Želite li znati kako se osjećala ona kupajući se u mlijeku i kakva joj je koža bila poslije tih kupki, Mrs. Whippy će vas povesti na putovanje u prošlost i pokazati koliko je uživala. Samo je trebate ubaciti u vodu i pustiti da se topi.
- kombinacija tapioka brašna i mlijeka od soje daje krasnu kremastu strukturu vodi i osjećaj mekoće vašoj koži
- njezin miris je rezultat bogate baze s mnoštvom nota bobičastog voća na vrhu
- tonka, esencija kakaa i esencijalno ulje badema iskombinirani su na način da tvore bogat odrastao miris koji je u sebi ipak uspio zadržati nešto dječje što podsjeća na uzbuđenje koje dijete osjeti kada vidi ili čuje zvuk sladoledarskog kamiona koji prolazi ulicom (u našim uvjetima to bi bio samo family ili bo frost, mi baš nismo imali puno drugih sladoledara po cesti, a s obzirom da su im cijene uvijek bile astronomske, ne može se reći da je taj koncept potpuno zaživio)

Moj konačni dojam je da je ovo sladak proizvod, ali ja ga ne preporučam. Smatram da je preskup. Kada bih kupovala kupku u dućanu i kada bi to bio tester za samo jednu ili dvije probe, nikada ne bih dala 40 kuna za njega, pa ipak, kada dođem u Lush, vrlo često scenarij izgleda potpuno drugačije?!
Da, koža je lijepa poslije, ali svejedno je preporučljivo nanijeti neku kremu za tijelo nakon kupanja, što ja činim UVIJEK. Tako da i kada ne bih koristila ovu kupku, moja koža bi opet bila meka. Nije da si laskam, ali znate što želim reći.

Ingredients: sodium bicarbonate, citric acid, soya milk powder, tapioca flour, perfume, cream of tartar, sugar, sodium laureth sulfate, cocoa absolute, tonka absolute, almond essential oil, buchu oil, titanium dioxide, cocamide DEA, lauryl betaine, coumarin, eugenol, limonene, methyl ionone, colour 14700, colour 17200, colour 45410 

Ovaj put moja VOLIM LUSH rubrika nije tako puna ljubavi, no, što se može? Ne možeš baš sve voljeti....
Kakvi ste vi s Lushem? Imate li što za preporučiti?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR


Danas sam otišla u Lush i pitala za Mrs. Whippy. Potvrđeno je. Mrs. Whippy je u mirovini i više se neće proizvoditi. Ja sam se ipak odlučila objaviti post jer možda negdje naletite na zalihu pa da znate što kupujete.

nedjelja, 2. prosinca 2012.

Balea čišćenje lica.... (blagi gel i tonik s cvijetom lotosa)

Možda će vam se činiti da otkrivam toplu vodu, ali ja sam uistinu tek sada posegnula za ovim prizvodima. Naravno, Baleini proizvodi (općenito) vrlo često nađu svoj put do moje košarice jer je mnogo stvari bilo stvarno odlično, a i činjenica da su uvijek prihvatljivih cijena, nekako me potakla da ih stvarno i odnesem na blagajnu. Ja sam već odavno shvatila da "...nije zlato sve što sja...", osobito nakon oduševljenja nekim njihovim proizvodima. Naravno, ima proizvoda koji se više neće naći na mojim kupaonskim policama, ali nije li tako uvijek i sa ostalim brendovima?


Dakle, prvo sam mislila recenzirati samo gel jer je bio pri kraju, ali onda sam kupila i tonik potaknuta gelom (možete li već naslutiti u kojem će smjeru ići ova recenzija?), pa umjesto da pišem dva odvojena posta (za koja postoji velika vjerojatnost da nikada ne bi ugledala svjetlo dana), odlučih se za jedan- objedinjeni.

Počnimo s gelom jer je on probio led.



Kupljen je jer sam smatrala da sam ušla u razdoblje života kada moja koža, iako je masna, ne želi više samo tinejdžerske proizvode nego je trebam nečime smiriti.
Ovaj gel namijenjen je normalnoj i mješovitoj koži. Osim toga, nedavno sam bila na čišćenju lica kod kozmetičarke koja mi je rekla da mi je površinski sloj kože dosta suh i da u principu ona ne podupire nikakve gelove za čišćenje lica jer su svi nepotrebni, bez obzira kojem tipu kože bili namijenjeni. Preporučila je samo skidanje šminke mlijekom i ispiranje ostataka mlijeka vodom.
E, sad.... Ja sam par dana prije toga već bila kupila ovaj gel, a i nekako ne vidim svoje lice čistim samo od mlijeka... Možda sam u krivu, ali jednostavno mi mozak tako funkcionira?!


Kada sam gel tek počela koristiti, zaista mi se činio jak/isušujući, no onda sam shvatila da je bila stvar u kombinaciji određenih proizvoda, promijenila način primjene i od tada smo on i ja živjeli u miru.
Namijenjen je za svakodnevno čišćenje lica. Ja ga koristim samo navečer jer mi je ujutro koža ionako čista pa smatram dovoljnim umivanje i čišćenje lica tonikom. Balea preporučuje da ga se koristi ujutro i navečer.
Kao i svaki drugi gel, uzme se mala količina koja se kada se smoče ruke zapjeni i (količina npr. kovanice od 10 lipa) dovoljna je za pranje cijelog lica i vrata. Preporučam da se prije nanošenja smoči i lice. Jednostavnije se pjeni i bolje pere. Na kraju se sve ispere mlakom vodom.


Sadrži Provitamin B5 koji hidratizira kožu i štiti je od isušivanja.  Formula je dodatno obogaćena ekstraktom lotosa i bambusa koji dodatno umiruju kožu, štite je od iritacija i pomažu uspostavljanju ravnoteže u koži.- tvrdnje proizvođača. Isti učinak opisuje se i za tonik.

sastojci gela

Moje mišljenje je da zaista ne isušuje kožu, ali baš da je hidratizira, ne bih se složila. Da, odličan je u kombinaciji s kremom, ali bez nje koža bi bila žedna sigurno, osobito zimi. U svakom slučaju, za tip proizvoda kojem je zadaća čistiti kožu lica, taj dio zadatka obavlja izvrsno!

Nakon njega lice još očistim blazinicom s tonikom i koža je spremna za drugi dio njege.


Tonik je iz iste Baleine linije s ekstraktom lotosa.


Bočica izgleda plavo, ali tekućina unutra je prozirna i veoma blaga, no svoj posao odradi odlično. Za razliku od gela, njega uistinu koristim ujutro i navečer. Doista imam osjećaj da očisti kožu lica, ali da je istovremeno veoma blag. Ipak, ako imate suhu kožu, isprobajte njihov tonik namijenjen takvoj koži. On dolazi u rozoj bočici.


Postoji još jedna inačica za masnu kožu, u zelenoj bočici, no, ako ste prešli 25 godina, mislim da je plava verzija dovoljno učinkovita, a opet dovoljno blaga za taj tip kože. Ja sam uvijek kupovala zeleni, ali mislim da mi je ovaj bolji.

sastojci tonika

Dakle, preporuka i za tonik.

Oba proizvoda mogu se kupiti u DM-u, gel u pakiranju od 150 ml, a tonik 200 ml. Cijena je ista, odnosno svaki košta 16,90 kuna.

Jedina stvar koja je meni tako-tako je miris. Nije loš, ali za moj ukus je malo preintenzivan. Kod tonika je nekako manje naglašen, a u gelu se jače osjeti i ostaje kratko na koži. Mislim da neće previše ljudi smetati, većina ga vjerojatno neće biti ni svjesna, ali ja sam to željela reći.

Koji tonik vi trenutno koristite? Kupujete li Baleine proizvode i kakvo je vaše mišljenje o njima? Imate li preporuku za mene?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR