utorak, 4. kolovoza 2015.

FAVORITI SRPNJA 2015.

Što se mene tiče, srpanj 2015.-te bio je nemilosrdan... Vrućina i temperature na rubu podnošljivosti, osobito za one smrtnike koji nisu bili na moru, već u uredu bez klime...


U prijevodu, šminka je svedena na minimum i svi favoriti koje ćete danas vidjeti, bili su moje sredstvo preživljavanja u teškim uvjetima i relativno pristojnog izgleda. OK, možda sam malo melodramatična, ali i nisam. ;)


Od proizvoda za tijelo imam tri favorita.


L'Occitane Citronovac gel za tuširanje dobio je svoju recenziju i ostajem kod svega iznesenog. Ovaj gel za tuširanje kombinacija je citrusa i citronovca, osvježava za poludit', ne isušuje kožu i imate osjećaj kao da vas je netko proveo južnim krajevima, po plantaži limuna uz osvježavajući vjetar. Diiivno! Svakako za preporučiti.


Dugo se nisam mogla odlučiti koja varijanta Baleinog In shower mlijeka za tuširanje mi je najdraža, ali definitivno je to ova narančasta verzija za suhu kožu. Kada je vrućina vani, najmanje što želim je tijelo dodatno opteretiti nekim masnim mlijekom za tijelo, a onda opet ne želim potpuno zapostaviti njegu. Kada je vruće, ne volim nikakav dodatan masni trag na koži, osobito ne u garderobi za posao... U takve dane Balea mlijeko za tuširanje je spas. Spriječit' će isušivanje kože i pružati njegu, ali ćete zapravo i zaboraviti da ste ga nanijeli jer nema nikakvog masnog traga, niti pojačanog znojenja radi teškog filma na koži.


Na velikim vrućinama nekako izbjegavam i parfeme jer je meni tada "manje, više!". Tako sam ekskluzivno posezala za Victoria's Secret Sunset Flower parfemskom vodicom. Nisam sigurna ima li je još za kupiti jer je izdana u proljeće 2013.-te, a ja sam svoju nabavila u Dubai-u, ali njen prozračan i lagan miris mi nekako paše za vrijeme vrućina. U svojoj osnovi, ovaj miris ima durđice i bijeli amber, ali i ako baš ovaj miris nije za vas, a usprkos vrućinama želite neki svoj mirisni potpis bez zagušivanja, probajte s nekom parfemskom vodicom ili body splashom. Ne mora biti VS. Dostupnije kompanije poput Avona ih također imaju u ponudi!


Od proizvoda za njegu lica izdvojila sam samo jedan, iako i dalje koristim Caudalie Beauty Elixir koji je apsolutno savršen za svako doba godine, a ljeti je gotovo nužnost. Riječ je o La Roche Posay Anthelios XL obojanom fluidu s faktorom 50. Prošle godine svi su pričali i pisali o njemu, ali sam ja koristila drugu inačicu pa ga nisam probala. Ipak sam napravila mentalnu bilješku da ga kupim naredne godine, koja mi se očito urezala duboko u misli jer mi ove godine nije palo na pamet da probam išta drugo. Uglavnom, ovaj je proizvod ludilo i odlična zaštita čak i za nas koji se ljeti pretvaramo u tipične masnokošce, iako inače to nismo. Lagano je i obojan, kažem lagano jer je nijansa takva da mislim da bi odgovarala svim bojama tena, a i mazanjem se gotovo izgubi na koži. Mogla bih o njemu puno pisati, ali ću ipak sada stati jer ga svakako želim recenzirati zasebno. Jedno je sigurno. Što se mene tiče, ovaj je proizvod stvarno za preporučiti!


I...., gotovo na samom kraju je šminka... Kao što rekoh, bila je vrlo osnovna, ali sam se nekako igrala s drugim proizvodima u svojoj kolekciji.


Nars paletu imam već duže, i ta je paleta zapravo moj suputnik na svim putovanjima. Odlična je jer sadrži bronzer, rumenilo i sjenila, od kojih mi je jedno i dobar odabir za obrve, ali u srpnju sam se nekako iznova posebno oduševila Nars Orgasm rumenilom. Vrlo nosivo, pomalo koraljno rumenilo s malo rozog podtona, koje se pod određenim kutem svjetla zasjaji, ali u osnovi nije pretjerano sjajno/satenasto i mogu si ga priuštiti i masnokošci, bez brige da im nejednako izgleda na koži ili učini pore i sjaj izraženijima. Znam da ovo moje otkriće nije revolucionarno i iznenađujuće, ali iskreno, do sada ga nisam toliko doživjela.


Drugi obavezan dio mojih favorita s područja šminke je Chanel (Glossimer) sjajilo za usne u nijansi broj 87. Dobila sam ga na poklon za rođendan i nijansa mi, najiskrenije, i nije djelovala posebno. Neka breskvasto nude sjajna nijansa s laganim zlatnim shimmerom. OK, ali ništa neviđeno, zar ne?! Pogrešno! I ja sam tako mislila i pospremila ga u ladicu gdje je čekalo svojih pet minuta. Ali... kada sam ga u srpnju nanijela na usne jednu večer ostala sam paf! U zadnje vrijeme nisam voljela proizvode za usne koji sadrže shimmere, šljokice i slično, sjaj me ne smeta, konačno, riječ je o sjajilu, ali ovo čudo je za preporučiti za romantične večernje šetnje, večere uz svijeće, uglavnom...navečer ovo sjajilo pokazuje svoj puni potencijal. Nije loš ni po danu, ali tek prigušeno svjetlo pokazuje taj neki njegov 3D efekt. Diivno....


I na kraju završavam s favoritom koji je s područja ljepote iznutra. Nedavno sam vidjela avokado u dućanu i kako volim guacamole umak, odlučila sam ga kupiti, te probati i inače uvrstiti u prehranu. Ljudi moji, i ja i moji ukućani, prijatelji i svi bliski sada jedemo avokado kao ludi!!! Djeluje bezokusno, ali ja ga jedem sirovog u raznim kombinacijama, mažem na kruh poput putra i uživam. A kada sam čitala o njemu, shvatila sam da je riječ o vrlo vrijednoj namirnici i da moje tijelo nije pogriješilo kada je počelo luditi za njime.


I to su vam moji favoriti iz srpnja. Što kažete? Imamo li kakvih zajedničkih omiljenaca?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here

32 komentara:

  1. Avokado sam jela u sushiju i salati :) Što se tiče kozmetike sve mi djeluje zanimljivo, ali nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Great favorites, the palette looks gorgeous, love the shades.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam znala da i Balea ima in shower mlijeko, dosad sam koristila malo skuplju verziju. Hvala ti na ovome, mislim da ću probati! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima, tri su verzije. Plava za normalnu kožu, narančasta za suhu kožu i limited edition od vanilije. Vaniliju nisam probala jer mi je to malo jači miris za tople dane, a plava i narančasta verzija su tu negdje, ali meni je narančasta malo draža jer mi se više sviđa tekstura (plava je nešto čvršća). A miris je vrlo blag i pomalo liči na miris nivea kreme. Budući da su cijenom stvarno prihvatljiva, mislim da nećeš požaliti ako ih probaš. :)

      Izbriši
  4. Nice post!!! I love La Roche Posay 50 protection!!!
    Have a nice day!! and my g+ for you!!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you! <3 I am glad we share some favourites... ;)
      Kisses from Croatia!

      Izbriši
  5. Ajme ja se ne sjećam kad sam zadnji put namazala tijelo nakon tuširanja! Nema šanse da po ovim vrućinama stavljam išta u obliku kreme na sebe. Osim kreme za lice i kreme za sunčanje :D
    Avokado nisam nikad probala!!! Damn!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kaj ne? Stvarno je vruće.... :o
      Avokado moraš barem probati, ali sve je stvar u kombinaciji da li će ti se svidjeti?!

      Izbriši
    2. Mislim da ga nisam ni ja probala, bar ne svježi :D

      Izbriši
    3. Neobičan, ali fin (meni ;))... Možeš ga jesti samog, u salati, na kruhu u kombinaciji s bilo čime, stvarno ima dosta mogućnosti. Zdrav je, ali i zasitan.

      Izbriši
  6. odlični favoriti! i kod mene je sve na minimum, ne mogu inaće ljeti nositi ništa puno od šminke, čak sam i isprobavanje novih proizvoda odgodila, tako da trenutno nemam volje kao ni inspiracije za postove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nasreću to se ne vidi na blogu ;) Ja baš jako guštam u tvojim postovima!

      Izbriši
  7. Great post! I'm your new follower # 78 if you want to come on my blog ^ - ^

    www.beautywithterri.blogspot.it

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hi Terri! Thank you for your comment. I am glad you are my new reader and I am heading to your blog ;)

      Izbriši
  8. I meni sad preko leta smetaju mleka i losioni za telo,gotovo ih uopste ne mazem. Zapamticu za ovu Balea tusiralicu,dobro bi mi dosla.
    Avokado nikad nisam probala jer mislim da mi se ne bi svideo,ali u kozmeticke svrhe,zasto da ne :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj. Mišljenja o njemu su u velikom dijelu pozitivna. Meni osobno je odličan!!! A što se avokada tiče, nije za svakoga, ali meni je tako.....njam..... ;)

      Izbriši
  9. Ja avokado obožavam jesti sirovog:), a znala sam ga namazati i na lice kao masku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga stalno jedem sirovog... Nije da ima neki određeni okus, ali i ima?! ;) Stvarno ga obožavam! :)
      Kao masku ga nisam probala, ali budem...

      Izbriši
    2. sigurno na internetu ima i neki recept za masku za lice s avokadom, ali ja sam ga samo onako malo razmazala po licu i poslije mi je bilo puno mekše, baš neki osvježavajući učinak ima na lice...kad smo već kod tih prirodnih preparata, kokosovo ulje mi je zakon.

      Izbriši
    3. Avokadom ću se još pozabaviti u vidu maske, ali mogu zamisliti da nahrani kožu. Nešto je kod njega tako....
      A što se kokosovog ulja tiče, been there done that. Meni je on zimi gotovo konstantno u rutini. Kad god osjetim da mi je površinski sloj kože malo suh njega ubacim u čišćenje lica, višak pokupim s kozmetičkom maramicom i onda ga ostavim još neko vrijeme da pokaže svoj "mojo". Na kraju očistim lice, nastavim s rutinom i rezultati su gotovo trenutačni.

      Izbriši
  10. Odlicni favoriti!
    <3

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Doći ću i ukrast ću ti tu Nars paletu, očekuj me :P

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj Balein shower in losion je i meni odličan, bolji je od plave verzije. Nars paleta je prekrasna. Ovaj V'S sprej nisam vidila nigdje, ovi koji su kod nas dostupni su too much slatki, možda onaj Sheer love bi mogao proći jedino. Avokado nisam nikad probala, ali sad si me zainteresirala. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo. Vidjela sam da su plavi prepakirali, a sada ima i nekoliko novih verzija.
      Slažem se za VS kod nas, ali ako nisi luda za slađim mirisima, ovaj bi ti se mogao svidjeti jer je dosta prozračan. Avokado probaj kad stigneš, nije za svakoga, ali smo se nas dvoje našli ;)

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)