utorak, 11. kolovoza 2015.

Al' sam bila vrijedna... Moji Potrošenci iz srpnja 2015.

Iako će slike u postu govoriti drugačije, činjenica je da je većina Potrošenaca odraz mojih nastojanja da završim neke od proizvoda u kupaoni koji s par kapi ili s malo kreme stoje tako već duže vrijeme jer ja još uvijek vijećam hoću li ih recenzirati?! Kužite, tekstura, miris i slično....


 Kako god, oni su ipak našli svoj put do ovog posta pa krenimo!


Zbog velikih vrućina jasno je da se svi jače "rosimo" pa je tako na udaru i kosa, barem u mojem slučaju.


 Među proizvodima za njegu kose potrošila sam EMIBO šampon i regenerator iz Argan Silk linije. Hm.... Ovi proizvodi su kod mene zaista uzrokovali svojevrstan zastoj. Naime, probala sam ih kod frizera, oduševila se i namolila uzorke za doma. Našoj ljubavi nije bilo kraja! Logičan nastavak je bio da kupim te proizvode kako bih mogla i dalje uživati u njima. No, onda se nešto promijenilo... Iako je riječ o vrlo kvalitetnim proizvodima s dobrim sastojcima, i to iz hrvatske "kuhinje", mala pakiranja mi jednostavno nisu bila jednako dobra. Onda sam se lomila oko toga da pišem recenziju ili ne, pa sam odlučila ponovno pokušati s kupnjom, ali se to nikada nije desilo. Iskreno, sada opet razmišljam o tome da post ipak dovršim i objavim jer želim s vama podijeliti cijelo svoje iskustvo i malo više o samim proizvodima. U svakom slučaju, za sada vam ne mogu točno reći koliko su meni dojmovi dobri ili loši?! 


Potrošen je i Nivea Long Repair regenerator za kosu s tekućim keratinom koji djeluje na sva tri polja kose, odnosno na korijen, dužinu i vrhove. Ova kupnja bila je motivirana preporukom anaviglam koji je ishvalila masku/jednominutni tretman. Za vrijeme jednog sniženja u Kozmu masku nisam uspjela pronaći, ali sam kupila regenerator iz iste linije. Moram priznati da regenerator nije uopće loš, dosta je hranjiv i može se s njim pretjerati na način da lagano oteža kosu ako ga se stavi previše ili ako se ne ispere dovoljno dobro jer je jako hranjiv, ali u suštini je riječ o jako dobrom proizvodu. Kosa poslije njega je mirisna (ima gotovo karakterističan Nivea miris u nešto blažoj i mekšoj varijanti), sjajna i svilenkasta. Kada nađete svoju formulu korištenja s obzirom na tip kose (moja je masnija, tanka, ali gusta, duga, plava i tretirana bojom), zaista vam ne bi trebao biti loš. Ne smijem zaboraviti spomenuti da je s njime, osobito u kombinaciji s No Tangle Macadamia četkom, raščešljavanje dječja igra i traje oko minutu. Dakle, kada idući put nećete imati inspiraciju što probati sljedeće, možete pokušati s ovim regeneratorom.


 I posljednji proizvodi za kosu su Batiste XXL Volume šamponi za suho pranje. Da budem iskrena, nisam ih baš često koristila jer sam kosu zbog vrućina češće prala, ali su se ipak ovdje našle dvije bočice jer sam jednu našla skoro potpuno praznu u ormariću (nije bilo dovoljno niti za jedno korištenje) i drugu, koja je imala dovoljno proizvoda za još jedanput. Tako sam ih odjednom obe potrošila. Definitivno prečesto spominjem Batiste suhe šampone da budu bez recenzije ne blogu, pa ih mislim recenzirati. No, riječ je o genijalnim proizvodima koji nisu zamjena za klasično pranje kose, ali su odlično sredstvo za kojim možete posegnuti kada kosi želite dodati volumena ili odgoditi pranje za još jedan dan. Mala zamjerka za XXL varijantu je to što je kosa od nje malo više suha i pomalo slamnata (ništa tragično, kao da imate laka u kosi bez škripavog dijela), ali definitivno nije meka i podatna kao bez njega. S druge strane, kosa izgleda čisto i ima hrpu volumena. Ono, kao da ste bili kod frizera na feniranju. Ja ih osobno preporučam!


Od proizvoda za njegu tijela tu su se našle čak dvije posudice potrošenih krema. Ne, nisam bila tako vrijedna... I dalje ostajem kod toga da sam gotovo ekskluzivno koristila Balea In Shower mlijeko za tuširanje. Ove posudice sam takoreći dokrajčila. Naime, Avon Dazzling Moments krema za tijelo je kupljena u paketu s pripadajućim parfemom i pilingom još prošle godine, premišljala sam se oko recenziranja, pa sam tako u jednom trenu stala s trošenjem, no, kako recenzija nije ugledala svjetlo dana, odlučila sam je dovršiti. Njome sam mazala više suhe dijelove, poput laktova, čisto da je potrošim, i ne mogu reći ništa posebno o njoj. Ima neku pomalo "šlagastu" strukturu, kao i u slučaju pilinga za tijelo kojeg sam ranije potrošila i spomenula, nisam luda za njenim mirisom, nisam primijetila da je osobito hranjiva ili hidratantna i ne bih je ponovno kupila. Ovo je jedna krema koja bi zapravo bila dobar izbor za one koji vole ovaj parfem, čisto radi mirisa, ali ja nisam među njima.


Druga posudica je pak sasvim druga priča. Nju sam čuvala da napišem recenziju ako više neće biti dostupna, budući da je brandu Alba Botanica navodno odzvonilo u našim DM prodavaonicama. No, kako je novo pakiranje već kupljeno, potrošena je u onih par dana srpnja kada je padala kiša i kada je zahladilo. Iskreno, meni je ova Alba Botanica Hawaiian krema za tijelo s kokosovim mlijekom najbolji Alba Botanica proizvod koji sam probala! Ima miris po sirovom kokosu (ni blizu kremama za sunčanje s kokosom), nije previše masna na koži, ali je odlično hrani i stvarno je za preporučiti! Ja svoju novu posudicu već imam.


 Od proizvoda za tijelo sam potrošila i dva dezodoransa. Jedan u sticku, jedan roll-on, jedan prirodni, a drugi je uobičajena, "manje zdrava" varijanta.
Nivea Powder Touch roll-on spomenula sam već puno puta. Moje je mišljenje da su Nivea roll-on dezodoransi odlični! Samo trebate odabrati svoj najdraži miris. Nivea obećava 48 sati svježine, za što nisam sigurna jer mi ne pada na pamet da se dva dana ne tuširam, ali jedan radni dan, čak i na ovim vrućinama, mu stvarno ne predstavlja problem. Ja ga preporučam.


 S druge strane, imamo prirodnu Lavanila Fresh Vanilla Lemon varijantu, kojoj sam se veselila kao malo dijete. Koliko puta ste na YouTube gledali hvalospjeve o ovim dezodoransima? Ja često. Kupila sam čak dvije verzije, no, za sada sam probala samo ovaj. Miris me iznenadio jer sam očekivala nešto više limunasto s malo vanilije, a zapravo je više riječ o "ukralasamdezodoranssvomdečku" mirisu, koji je meni osobno onako mehh. A što se performansa tiče... Pa, recimo to ovako. Ja sam uvijek tvrdila da se baš i ne znojim. POGREŠNO! Uglavnom, više o ovom proizvodu u zasebnoj recenziji, ali NE, ja ga NE PREPORUČAM! Svaka čast prirodnosti, ali onda je bolje ne staviti ništa. Barem znam od kuda dolazi taj miris.


 Potrošila sam i svoje šumeće magnezij tablete koje su mi bile odlične za podizanje razine energije. Ništa posebno, nije bitan proizvođač, u smislu da su mi neke omiljene, bitno je samo da je provjeren, odnosno da ih kupite u ljekarni ili u provjerenom dućanu.


 I u konačnici, potrošila sam dva proizvoda iz domene šminke. Jedan koji se često susreće među Potrošencima, maskaru, konkretno EYEKO Black Magic drama&curl maskaru, i ARTDECO rumenilo iz ljetne LE linije.
EYEKO maskaru dobila sam u jednoj od svojih beauty kutija i imam još jednu takvu. Riječ je o vodootpornoj maskari koja obećava dramatičan izgled trepavica koje su s njom crne i uvijene. Moje iskustvo je da drama izostaje. Mislim, za nekoga tko voli false lash efekt, ovo je vrlo blaga verzija drame. Ne nosim često umjetne trepavice, ali volim da mi maskara trepavice jako naglasi. S ovom maskarom rezultat je jedan vrlo prirodan izgled trepavica koji mi je meh i osobno ne bih odabrala, preporučila ili ponovno kupila ovu maskaru, iako me još jedna tuba čeka.... No, kao veliku prednost moram navesti da je zaista vodootporna i sigurna za vrućinu jer nema šanse da ikamo sklizne ili da se preslika, dok se s druge strane s micelarnom (trenutno mi je u opticaju Garnierova verzija) vrlo jednostavno skida metodom Lise Eldridge (na blazinicu staviti micelarnu, prisloniti blazinicu na oko, malo pričekati i zatim laganim pokretima ukloniti).


 ARTDECO rumenilo u varijanti raznih boja, koje je u osnovi pomalo breskvasto prema koraljnom, sam obožavala, potrošila do zadnje čestice i žao mi je što ga više nemam...


 I to vam je cure moje to. Svi moji srpanjski Potrošenci!

Kako vam se čine? Što ste vi trošile i potrošile?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here

22 komentara:

  1. "Duga, gusta, plava i tretirana bojom" - imam sve! Haha, nekad se zabrinem kad shvatim koliko vremena i novca uložim samo u svoju kosu ali dobro. Jedino moja nije masna, tj. gotovo se uopće ne masti otkad se farbam i za tu suhuću su mi se najboljima pokazale Gliss kur maske (posebno ona iz crne linije). I jako me zanimaju recenzije ovih prirodnih dezodoranasa jer isto tako koristim Niveu (pearl and beauty, tako nešto) i jako sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda se kužimo :).... Ja trošim puno novca na kozmetiku, kako god okreneš, osobito kada je njega u pitanju. Otuda i blog! ;) Ali nema veze, uživam u tim malim stvarima i vremenu za sebe.
      Recenzija dezića će sigurno ići, ali ovaj drugi (Vanilla Lavender) još nisam isprobala. Limun mi baš nije legao, ali vanilla lavender mi u startu miriše super, iako sam u početku bila sigurna da ću kupiti samo limun varijantu. Nažalost, kod nas ih nisam nigdje vidjela, pa se mirisi ne mogu ranije isprobati, ali kada ja još formiram mišljenje o lavandi, pokušat' ću što bolje opisati mirise, a osim toga ću i iskreno reći kako su kod mene funkcionirali.

      Izbriši
  2. Nivea powder touch mi je najbolji dezić do sada i svaka čast na potrošenom rumenilu, ja nisam nikad, uvijek mi je to izgledalao kao mission impossible :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je powder touch odličan! Puderast, ali umjereno, i nadasve nježan...
      A što se rumenila tiče, stvarno mi je dugo trajalo, iako sam ga zaista puno nosila budući da je nijansa bila jako prirodna i nosiva na mojoj puti.
      Ništa nije nemoguće.... ;)

      Izbriši
  3. bap mi je simpatično kako ove potrošene proizvode nazivaš potrošencima...zainteresirao me ovaj šampon za kosu za koji kažeš da nije nešto u malom pakiranju....moguće je da stvarno rade kvalitetniju varijantu za frizere. Javi nam kako je to na kraju ispalo.

    Ja još nisam koristila šampon za suho pranje iako mi kosa nekad zna biti pomalo masna, ali kad je takva onda je obično skupim pa se manje primijeti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaa.... Hvala ti! To je neka moja inačica emptiesa. Pokušavam manje koristiti samo strane riječi, ali nekada je to pomalo teško.
      Ovi EMIBO proizvodi su božanstveni u velikim pakiranjima... Ja sam svog frizera nažicala da mi prelije u bočice od vode za doma, tako da nije bila samo riječ o nekom posebnom stiliziranju. U tim malim bočicama proizvodi su mi bili najbolje što sam ikada koristila! Baš sam bila ponosna što dolaze od hrvatskog proizvođača, ali kada sam kupila iste te proizvode u malim varijantama, to jednostavno više nije bilo to! Ne mogu reći da su bili očajni, ali ni sluge ovima koje sam ranije isprobavala (isti naziv i sve...)
      Šamponi za suho pranje su super stvar ako nađeš verziju koja ti najviše odgovara, prvenstveno radi mirisa. Ja sam ih dosta probala koji su meni smrdili, a miris osjetiš kroz dan pa to baš nije idealno... ;)
      S obzirom da ti imaš tamnu kosu, ako se odlučiš na isprobavanje, probaj varijantu za smeđu kosu ili zeleni Batiste jer on ima gotovo nevidljiv trag. XXL Volume ima jači bijeli trag, ali se može s ručnikom i četkom "izbrisati"

      Izbriši
    2. Kad kažem malim bočicama, mislim na ove od vode u koje mi je frizer prelio šampon i regenerator. To mi je bilo odlično. A ove posebne upakiranje, male bočice su bili drugačije. Čisto da me netko ne bi krivo shvatio

      Izbriši
    3. hvala, imat ću zeleni Batiste u vidu kad se odlučim probati:)

      Šteta što kod frizera i u dućanu nije isti proizvod...nema druge nego žicati frizera da ti opet malo ulije u bočicu:)

      Izbriši
  4. Some great stuff, I used Nivea hair care for some time myself.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Lenya.... <3
      I hope that means that you liked them ;)!
      Kisses from Croatia!

      Izbriši
  5. Dobro si ti trošila :D ja sam kupila isto neki Nivea Repair šampon i regenerator :)

    Inače, nevezano uz temu, imaš jako lijepe fotke, mislim da je šteta da ih ne uvećaš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanimaju tvoji dojmovi.
      Hvala ti.... Drago mi je da ti se dopadaju i slažem se za veličinu, ali iz nekog razloga mi se kod učitavanja neće uvećati... Pozabavit' ću se još time, jer i sama već neko vrijeme razmišljam o tome.

      Izbriši
  6. I meni Nivea regenerator super odgovara i takodje volim Batiste šampone za suho pranje kose ali ih retko kad upotrebljavam :) xx Maja
    ❤ http://majasmuffin.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Skidam kapu za potrošeno rumenilo. To bi se u mojoj kući obilježilo ko' praznik! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slucajno sam naletila na ovaj blog.... pa da se nadovezem
    Emibo u velikom pakiranju su totalno drugi sampon i regenerator, tj glavni sastav je argan kao i kod drugih, ali drugacija formulacija, mala pakiranja su prilagodjena kucnoj upotrebi.Pretpostavljam da uzorak koji si dobila je smeđe boje,kao med gust? A malo pakiranje je zlatno / bijele boje?
    Kod sampona je dosta tesko "pogoditi"onaj pravi ako imas zahtjevnu kosu...meni recimo ne odgovaraju ni Keune ni Loreal a ni Nivea (suha kosa samponi) ali Emibo mi je pomogao srediti kosu, s tim da sam kupila cijeli paket...i ulje i ulje u spreju uz sampon i masku. Kad se koristi sve kao tretman, kosa je stvarno preljepa.

    Artdeco obozavam... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, u pravu si. Tekstura i boja uzoraka su bili drugačiji, ali taj šampon i regenerator su mi bili.... San snova!!! U svakom pogledu. Konačno sam našla svoje HG proizvode... Ova mala pakiranja im jednostavno nisu niti do koljena. Probala sam i sprej za raščešljavanje, on nije bio loš, ali kako sam ga upotrijebila samo 2x (maznula prijateljici uz njeno znanje) ne mogu ništa konkretno tvrditi.
      Planiram isprobati još nekoliko proizvooda!
      Za Artdeco se slažem! :)

      Izbriši
    2. I ja ovo sve znam zahvaljujuci frizerki,ona je odusevljena s njima i cijenom...
      A ulje je odlicno, nakon Marocan oil koje je stvarno dobro ali preskupo, ovo mi je sad naj naj..
      Bočica mi traje skoro 3 mj, i sad je na kraju otprilike.Sprej za rasc.sam probala i ja u salonu, stvarno je lakse rascesljala kosu,ali nisam kupila jer sam imala Gliss kod kuce...Ali ovo ostalo stvarno super.

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)