subota, 16. veljače 2013.

Aveeno Positively Ageless Rejuvenating serum

Nisam sigurna koliko ima zainteresiranih za ovaj serum jer kod nas Aveeno proizvodi nisu baš nešto na što se često nailazi (ispravite me ako griješim) pa ću probati biti kratka.


Aveeno je tvrtka u sklopu Johnson&Johnsona-a koja bi trebala koristiti aktivne sastojke iz prirode, specijalno formulirane za otkrivanje prirodne, zdrave i prelijepe kože. Tako su oni to sročili.


Naime, ja sam ovaj serum kupila na cheapsmells-u (naravno?!) za nekih 2 funte (oko 20 kuna). Aveeno je marka koju često spominju američke i britanske blogerice i youtuberice, a s obzirom na cijenu, odlučila sam ga isprobati. Kupila sam više stvari odjednom pa računam da je poštarina, kada se podijelila na sve predmete, bila oko 3 kune. Nije loše?!

Radi se o serumu koji bi trebao hidratizirati kožu, čineći je mlađom (ako ste zreliji), odnosno odgoditi njeno starenje (ako tek zrelite poput mene).


Positively Ageless Rejuvenating Serum, sa Shitake gljivama- dugo se vjerovalo da one jamče jedrinu i poboljšavaju vitalnost. Ovaj serum radi zajedno sa jedinstvenom kemijom vaše kože u borbi protiv  znakova starenja. Ovaj koncentrat aktivnih sastojaka prilagođava se vašoj koži poboljšavajući prirodnu obnovu stanica, zamjenjujući stanice na površini kože brže tako da se koža osjeća i izgleda mlađom. Dokazano je da vidljivo poboljšava čvrstoću kože i smanjuje fine linije i bore u samo 4 tjedna, ostavljajući kožu mekšom, zategnutijom i življom. Serum je svilenkasto-vodenaste strukture. Brzo se upija. Ne sadrži ulje. Formuliran na način da smanjuje mogućnost alergijskih reakcija, čak i za najosjetljiviju kožu. Dermatološki je testiran.


E, a sad ja. Hm? Ovaj serum je OK, ja sam ga cijelog potrošila tako da je očito da sam ga redovito koristila. Slažem se s njima što se strukture tiče, ona je doista veoma lagana, gotovo vodenasta i brzo se upija. Nije mastan i može se gotovo trenutačno nastaviti s dnevnom ili noćnom kremom. A i nanošenje šminke neće biti problem jer se ne trusi nakon što se upije. Dakle, s te je strane OK. No, meni je njegov miris preintenzivan i nekako cvjetno-kemijski tako da me baš ništa ne podsjeća na sastojke iz prirode.

Ja sam koristila pakiranje od 30 ml, ujutro i navečer, i dosta sam ga brzo potrošila (u nešto više od mjesec dana), ali u tom periodu mi se nije činilo da baš jako hidratizira moju kožu. Na vrhu bočice ima pumpicu koja je solidna i vrlo lako se dozira, a jedna ili jedna i pol pumpica vam je dovoljna za cijelo lice i vrat zbog te vrlo lagane i vodenaste strukture. Preko zime definitvno ne bi bio dostatna njega sam za sebe ni za mene koja imam masnu kožu, a kamoli za nekoga čija je koža suha. Što se bora tiče, njima još nisam obdarena, ali da mi je koža izgledala znatno jedrije, zategnutije, s manjim porama....NAŽALOST NIJE! Dakle, ako ja nisam vidjela nikakve promjene na koži, ne vjerujem da bi oduševio zreliju kožu, bez obzira na tip, jer i masna koža s godinama zahtijeva sve više vlage.
Dakle, ja ga ne bih preporučila niti ponovno kupila.

Sastojci:
Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Dimethicone/Vynil Dimethicone Crosspolymer, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, PPG-10 Cetyl Ether, Steareth-21, Cetyl Alcohol, Hydrolized Wheat Gluten, Ganoderma Lucidum Stem Extract, Lentinus Edodes Extract, Caprylyl Glycol, Mucor Miehei Extract, 1,2-Hexanediol, Algae Extract, Myristyl Alcohol, Butylene Glycol, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Stearyl Alcohol, Polysorbate 20, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Calcium Chloride, Silica, Sodium Citrate, Sodium Phosphate, Disodium Phosphate, Citric Acid, Pentaerythrytil Tetra di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Sodium Methylparaben, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Propylparaben, Sodium Ethylparaben, Parfum.

Ja nisam neki stručnjak za kemiju i sastojke, ali da je tu sve prirodno, NIJE!
Moje je mišljenje da ga slobodno možete preskočiti jer mi ne djeluje nimalo prirodan. Dobra mu je strana što je lagan, brzo se upija i ne trusi kasnije. Ali, nema nikakav osobito hidratirajuć, a svakako niti magičan učinak na kožu. Suha koža bi ga trebala izbjegavati u širokom luku, a masna- izložena zimi i centralnom grijanju- si neće s njime puno pomoći.

Jeste li vi probali što od Aveena? Možda vas je nešto oduševilo ili totalno razočaralo?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR
 

Broj komentara: 7:

  1. Mislim da Aveeno nema kod nas, te i nisam probala nista od njih. :) Ako se distributeri saberu i uvezu normalne brendove mozda i probam nesto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kaj ne? Ja stalno "slinim" kad vidim ponudu preko bare, pa onda još cijene... Sad mi frendica ide u NY i nabrojala sam joj sto stvari koje me zanimaju. Sve mi neugodno...

      Pozdrav!

      Izbriši
  2. Nisam primjetila Aveeno kod nas u drogerijama tako da nisam probala ništa od njih. Ali čitajući ove sastojke, ni meni se baš ne čini da je sve 100% prirodno kao što to reklamiraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ja nisam vidjela sastojke ranije, a i cijena me privukla. Mislim serum nije nešto najgore što sam ikada probala, ali Balein je bolji, a odmah dostupan!

      Pozdrav!

      Izbriši
  3. Joj da je barem bila pozitivna recenzija odnosno da te oduševio proizvod, odmah bih ga kupila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ti full stroga kada recenziram jer pokušavam uzeti u obzir sve faktore budući da nekoga možda nagnam da nešto kupi pa ne želim da si mrmlja (sad bi najrađe šupila onu g.... blogericu ;))Ali, kaj je je. Ne možeš brijati na sve tako prirodno pa baciti onakav sastav. U tom serumu na prirodu najviše podsjeća ambalaža?!

      Pozdrav!

      Izbriši
    2. Da, svaki put kad sam u americi nakupujem aveeno i sad mi bas fali. Jako su dobri i kvalitetni proizvodi,cijena odlicna. Sad koristim garnierove proizvode dok ne odem opet.

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)