nedjelja, 24. veljače 2013.

BIODERMA micelarne otopine za čišćenje- Sebium i Sensibio

Vjerojatno ste preokrenule očima kada ste vidjele još jedan Bioderma post, ali ovdje ću vam barem predstaviti obje inačice i možda pomoći curama s masnom kožom da odaberu između Sebium i Sensibio verzije.


Kao što vidite, ja sam dobro opskrbljena. Od kada je Lisa Eldridge spomenula Biodermu u svom postu o njezi kože, cijeli svijet je za njom poludio. Nema više niti jedne youtuberice koja nije našla svog sellera na Ebayu, lupila Biodermu na Amazon tražilicu ili poharala mjesne ljekarne. Nasreću, a ujedno i začudo, u Hrvatskoj nam je lako dostupna, pa čak i često na značajnom sniženju. Znam da sam zločesta, ali kako je lijep osjećaj da barem jednom mi imamo nešto dostupnije i cijenom prihvatljivije od ostatka svijeta.


Dolazi u nekoliko veličina (100 ml/250 ml/500 ml), no najviše se isplati pakiranje od 500 ml koje košta 95,93 kn (oko $18, 9.50 GBP, 12 Eura). Možete je pronaći u većini ljekarni, ali ja je najčešće kupim u Farmacii. Kao što rekoh, česte su i akcije pa pripazite na njih. Ja ovu zalihu imam od kada su bile na sniženju 20% pa su me koštale oko 70 kuna po bočici.


Svoje druženje s Biodermom počela sam sa Sebium verzijom. Tražila sam Sensibio, ali dugo nije bila dostupna, a kako imam masnu kožu, pomislih kako je u redu da probam verziju namjenjenu upravo njoj. Na pakiranju je naznačeno da je namijenjena mješovitoj i masnoj koži, te da čisti pore- što me odmah dodatno motiviralo. No, čim je postala dostupna, i Sensibio verzija postala je stanovnikom moje kupaone. Kako sam sve starija, ipak me počinje brinuti isušivanje kože pa nekako pokušavam naći najbolju mjeru za čišćenje kože bez dodatnog isušivanja.


"Sebium H2O je blaga otopina za svakodnevno čišćenje masne kože i uklanjanje šminke. Otopina sadrži micele estera masnih kiselina koje na sebe vežu i odlično uklanjanju nečistoću i sastojke s blagim baktericidnim djelovanjem. Pripravak se koristi za svakodnevno čišćenje masne i mješovite kože, problematične masne kože, kože isušene kozmetičkim ili dermatološkim tretmanima i kože sklone pojavi nadraženih folikula."
  

"Sensibio H2O je blaga otopina za svakodnevno čišćenje izrazito osjetljive kože lica i uklanjanje šminke. Sadrži micele estera masnih kiselina koje na sebe vežu i odlično uklanjaju nečistoću. Blagi sastojci otopine djeluju umirujuće i ublažavaju pojačanu osjetljivost, peckanje i zatezanje te održavaju optimalni hidrolipidni balans kože. Koristi se za svakodnevno čišćenje osjetljive i pojačano reaktivne kože. "


Način primjene je isti za obje. Treba je nanijeti na komadić vate, očistiti lice i ukloniti makeup s područja oko očiju. Nije potrebno ispirati vodom, a koristi se dva puta na dan ili prema potrebi.


Obe verzije su vrlo lagane, ali se malo razlikuju što se tiče mirisa. Sebium je nešto jači, ali meni vrlo ugodan, nekako mi miriše na čisto, dok Sensibio (iako piše da nema mirisa) ima puno slabiji miris, koji se gotovo ni ne osjeti, ali je mekši. Znam, puno sam vam pomogla ;). No, niti jedan vas ne bi trebao osobito živcirati jer se ne zadržava na koži. Osjetit ćete ga samo na blazinici.

Sensibio- sastav
Ja imam masnu kožu, no nije sklona nekim većim nepravilnostima (osim konstantnog sjaja), a što se osjetljivosti tiče, prije nije bila nimalo osjetljiva, ali sada uz sjaj moram paziti i na stalno hidratiziranje. Sebium nije loš, ali nije bolji od Sensibia, i ja bih preporučila da bez obzira na tip kože uzmete Sensibio. 
Sensibio je nježniji za skidanje šminke s očiju, iako niti jedna verzija meni nije iritirala oči niti pekla, ali Sensibio je ipak nešto blaži.

Sebium- sastav
Bioderme koristim  za skidanje šminke, osobito s očiju. Ako vaticu dovoljno dugo držite na očima, odlično skida i umjetne trepavice (Sensibio nešto uspješnije). Prema savjetima Lise Eldrige, namočim blazinicu, prislonim je na oko, držim neko vrijeme, a onda skinem ostatak laganim trljanjem. Nikako ne vucite kožu! S dvije blazinice skinem sve. S time da ja nešto izdašnije namočim vatu pa prvo skidam šminku na jednom oku, a onda blazinicu okrenem na drugu stranu pa skidam s drugog oka. Sve još jednom ponovim s novom blazinicom i gotovo. Treću blazinicu još malo potapkam po očima, a onda istrljam lice. No, ja ne preporučam da završite čišćenje s micelarnom, pa ni kada upotrebljavate Biodermu. Ja lice još operem i prođem tonikom.


Meni su ove micelarne odlične, ali bih se uvijek odlučila za Sensibio verziju. Čitala sam i čula da curama ova velika boca traje od 3-4 mjeseca, ali što se mene tiče, to je utopija. Ja svoju koristim samo navečer za uklanjanje šminke i traje oko 2 mjeseca. No, cijena mi je prihvatljiva jer odlično odrađuje svoj posao, a ne moram stalno trčati kupiti novu bocu. Ne bih rekla da su dovoljna njega same po sebi, ja ih koristim za uklanjanje šminke, a potom nastavljam sa svojom rutinom za njegu.

Preporučam Sensibio verziju i vidljivo je da sam već kupila novu, a ne mislim više biti bez nje. 

Jeste li i vi zaplovili Bioderma vodama? Što koristite za uklanjanje šminke?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR



Broj komentara: 27:

  1. ja sam krenula sa sensibio, a kasnije kupila sebium. i iako su različite za sebium za sad nemam neke zamjerke, tako da sam je kupila ponovo i čeka u zalihi :)
    ja ih koristim za skidanje šminke, na isti način kao i ti, nakon toga se umijem gelom, ponovo pređem micelarnom jer mi se ne da kupovati poseban tonik, i onda nastavljam sa serumima i kremama.
    e da, meni također ova velika boca traje oko 2 mjeseca... ali ja je fakat ne štedim, pošteno namočim blazinicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo vidiš. Sto ljudi, sto čudi. Meni sebium isto nije bila loša, ali sensibio mi bolje odgovara i lakše mi je skinula jednu vodootpornu maskaru koju nikako ne mogu zavoljeti, a stvarno se trudim. A što se saftanja blazinice tiče, razumijem te sister... I ja to radim. Jednostavno ne vidim svrhu u tome da mi je samo lagano natopljena jer me onda blazinica grebe i moram puno više mehanički trljati da bih skinula šminku.

      Izbriši
  2. I ja sam naravno podlegla reklami i uzela sebi Sebium :) tek sam u pocetku ali mi srecom odgovara. Zapisala sam sebi datum kad sam pocela koristit pa da znam koliko ce mi trebat da je istrosim. Sad ne izlazim cesto iz kuce pa mi sluzi za skidanje sminke 3-4 puta sedmicno i za povremeno osvjezavanje lica. Da radim, sigurno bi i meni krace trajala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde baš super. Dakle, definitivno nas je sve uhvatila Bioderma manija ;)?
      U pravu si, i meni bi dulje trajao da ne nosim svaki dan šminku, ali malo maskare mi je obavezno da ne izgledam totalno anemično.

      Izbriši
  3. Točno ovo koristim za skidanje šminke i luda sam za njim. Ali me ljuti sto je svaki godine skuplji :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je sve stalno skuplje. Nažalost. No, Bodermine se proizvode često nađe na nekoj akciji pa ja onda krećem u napad. Ja sam ti totalna frikuša. Uvijek tražim neke popuste, kupone i slično. Jednostavno mi je veći gušt kad nešto tako kupim.

      Drago mi je da si zadovoljna sa Biodermom. Moram priznati da sam i ja jako.

      Pozdrav!

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Slažem se 100%.

      Pozdrav, darling!

      I btw, čekam tvoje slike s Beauty Blog daya. Ja opet štrajkala, ali bit će novih prilika.

      Izbriši
  5. Koristim Sensibio i stvarno je odlicna za skidanje poslednjih tragova sminke, ali svakako nema snagu da ocisti sve do kraja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja uopće ne mogu zamisliti čišćenje lica bez pranja na kraju. Ja od nje očekujem da mi skine šminku s očiju i glavninu pudera, ali kao što rekoh, odmah slijedi nastavak rutine. U svakom slučaju, jako sam zadovoljna njome.

      Pozdrav!

      Izbriši
  6. Ja iz nekog razloga jos nisam probala Biodermu, ali zelim. Tako da gde ima da se kupi u Srbiji? Jel ima u Liliju i DM-u ili samo po apotekama?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti osobno nemam pojma, ali pretpostavljam da trebaš početi od ljekarni. U Hrvatskoj je čak imaju neki veći DM-ovi pa probaj tamo.

      Pozdrav!

      Izbriši
  7. I ja sam pokleknula reklamiranju. Prvi put sam čula za micelarnu na blogovima. Imam za masnu kožu, i nisam još sigurna što mislim o njoj. Koža mi se je popravila, ali kako sam mijenjala dosta proizvoda, ne mogu reći da je zaslužna Bioderma samo. Ali u svakom slučaju ću je opet kupiti. Makar je ja ne koristim primarno za skidanje šminke, nego za čišćenje dodatno nakon umivanja s blagim gelom za umivanjem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osobno, mislim da je ta sebium i bolja za to. Na našoj deklaraciji piše da uklanja šminku i s očiju, ali u engleskoj verziji-0 bodova. Dovoljno je blaga, ali ja ipak preferiram Sensibio.
      No, na kraju dana je bitno da mi bilo koji proizvod prilagodimo sebi pa mi je drago što si ti našla modus za ljepšu kožu.

      Pozdrav!

      Izbriši
  8. Za Sebium še nisem slišala, ker se po blogih (sploh naših) vedno govori le o Sensibio. Nisem je še kupila, imam pa testerje, ki jih vedno pozabim uporabiti. Če mi bodo testerji ustrezali, si bom verjetno kupila Sensibio.
    Odličen post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Sebium također ima puno poklonika, ali meni je Sensibio draža, barem za ono za što meni treba.

      Pozdrav!

      Izbriši
  9. Izgleda da sam ja jedina koja ih još nije kupila :) Koristim Nuxe, ali sam čitala koliko zapravo kod Bioderme dobiješ duplo veću količinu za upola manje novce, tako da svakako kada potrošim svoju Nuxe ružinu vodicu (koja mi je btw odlična) krećem u potragu za Biodermom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Sara Nyx, ako si našla nešto šte te dobro služi, super. Jedino, što se ovdje zaista dobije dosta proizvoda. Ako je kupiš, rado ću pročitati tvoju recenziju ;)

      Jesi recenzirala Nuxe?

      Izbriši
    2. Baš danas,ali ukratkou sklopu posta o preparativi koju trenutno koristim :)

      Izbriši
    3. Znam, pročitah, uživah i ishvalih...

      Izbriši
  10. Hvala ti na ovom postu jer već sam u blažoj depresiji zbog skidanja šminke. Zasad koristim Nuxe micelarnu, ali i dalje ne skida vodootpornu maskaru, tako da trebam nešto bolje, a ova Sensibio izgleda super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ova zahtijeva malo više truda s vodootpornom maskarom, ali samo u vidu toga da se mora koristiti metoda Lise Eldridge. Staviti natopljenu vatu (solidno, ali ne previše) na oko i tako neko vrijeme držati. Onda ide super. Ali ako samo kreneš trljati, ne bu dobro.

      Pozdrav!

      I da, za vodootpornu, definitivno Sensibio

      Izbriši
  11. Pozdrav, mene zanima da li imalo pomaže kod prosijavanja, mašćenja kože? Hvala..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Jasmina! :)
      Ja nisam primijetila da smanjuje lučenje sebuma, niti jedna varijanta, ali iskreno, nekako to nisam ni očekivala. Ja sam se više koncentrirala na uklanjanje šminke. Zato, kao dio rutine (čišćenja) mi je Sensibio jako dobra, ali baš za istinsku borbu s problemima kože ne bih rekla, osim naravno toga da čišćenjem pomaže da se ne stvaraju tolike nepravilnosti.

      Izbriši
  12. koliko se sjećam meni baš nešto i nije sjela ova vodica (ne sjećam se više koju sam probala), ali stvarno ih svi hvale, pa mora biti da je moja koža baš čudna.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)