nedjelja, 17. veljače 2013.

Favoriti u siječnju...

 Nema ih puno, ali su zaista favoriti.


Po prvi puta među njih stavljam i parfem. Noa-Cacharel... Moj apsolutni favorit među parfemima. Uvijek. Ali kako mi je kolekcija pretjerana, nekako je uvijek ispadalo da njega čuvam, a onda sam se odlučila uživati u njemu kako zaslužuje. Predivan, lagan i mekan miris... Ja ga obožavam! Davno sam ga dobila na poklon i sve od tada je prošlost. Ovo je moja "stota" bočica i uvijek ću ga imati u rezervi. A da eventualno znate nešto više o njegovim notama, stavljam i link za punmiris- NOA. I to samo Noa, njegove kasnije inačice su mi 0 bodova.


Sljedeća je četka za raščešljavanje od Macadamie o kojoj sam pisala, hvalila je na sva zvona, ne samo na svome nego i po drugim blogovima, moje malo čudo.


 Ako imate dugu kosu koja se mrsi, ovo je za vas. Više nema tog regeneratora koji bih mrzila pokušavajući raščešljati svoju mokru kosu. Ma koliko loš regenerator bio, ova će četka savršeno odraditi svoj posao. Ako niste skužili ;), OBOŽAVAM JE! Link za recenziju...


Što se tiče preparative, tu su dva proizvoda: Elizabeth Arden Ceramide Eyes, Time Complex Capsules koje sam već nahvalila i u recenziji, i u potrošenim proizvodima, ali meni su stvarno odlične, i Balea Aqua Serum za koji još vijećam da li da ga hvalim u posebnom postu jer je razlog što sam ga kupila hiper izloženost njegovim pohvalama u blogosferi. I....potpuno se slažem- ODLIČAN JE!!!


Od dekorative ima puno proizvoda koje ja koristim na dnevnoj bazi, ali neke i radi toga što sam škrta pa pokušavam potrošiti barem neke od svojih gro proizvoda. U siječnju su na repertoaru bila dva MAC-ova paint pota i jedno Chanel sjajilo (br. 56-Imaginaire).


Ova dva malca na dnevnom su rasporedu zato što ih volim i savršeno se uklapaju u moj stil i način života... Bili su dio Božićne MAC-ove kolekcije od prošle godine- Glitter and Ice, a nijanse koja sam ja odabrala su Morning Frost i Let's Skate.


Morning Frost je neka šampanjac nijansa (iako na slici izgleda tamnije), vrlo nosiva, osobito ako ste na dnevnoj bazi ljubitelj prirodnog izgleda šminke. Tekstura je relativno mekana, ali nije ga preporučljivo nanositi u više slojeva jer će izgledati nejednako i iz prekrasne podloge preći u vašeg najljućeg neprijatelja. U početku me živcirao upravo zbog toga, ali kada sam skužila kako ga je najbolje nanositi, on i ja živimo u ljubavi. Ja ga osobno nanosim prstima, ali i sa četkicom od umjetnih vlakana će biti u redu.

lijevo- morning frost, desno- let's skate (s blicem)
vidi se da sam ih puno koristila, osobito morning frost
Druga nijansa je Let's Skate prema kojoj moj fotić nije bio nimalo srdačan. Ne vidi se dobro na slikama koliko je zapravo lijepa, ali radi se o blago rozoj nijansi koja u sebi sadrži sitne zlatne šljokice. Apsolutno je predivna, a zadržava se na očima kroz cijeli dan. Tekstura mu je mekša od Morning Frosta i može se nanositi u više slojeva, bez obzira na šljokice koje ostaju na očima kroz cijeli dan i neće se znatno raspršiti po licu. Moguće je da se koja pojavi tu i tamo, ali čak na dobar način.

lijevo- morning frost, desno- let's skate (bez blica) na dnevnom svjetlu
Sam, Let's Skate bi se mogao skupljati u pregibu oka (ako imate masne kapke), ali ako na njega stavite sjenilo, uživat ćete. Također, ako ispod njega stavite neku bazu poput Too Faced Shadow Insurancea, cijeli dan će biti apsolutno prelijep i bez praškastog sjenila na vrhu!!!
Iako su bili dio limitirane kolekcije, još se mogu pronaći na nekim internet shopovima poput RockTheCatwalk-a. Jesu skuplji, ali meni su mrak!

gore- let's skate, dolje- morning frost na dnevnom svjetlu
s blicem
Znam da neće svi pronaći ove paint potove, ali želim samo preporučiti da ako imate bilo koji drugi paint pot ili neko drugo kremasto sjenilo (bez obzira o kojem se proizvođaču radi), dobro ih zatvorite i držite okrenute s čepom prema dolje. Tako će duže trajati.


Nikako ne smijem zaboraviti ni Chanel Rouge Allure sjajilo u nijansi 56 (imaginaire). Već sam je recenzirala ovdje, ali sa mnom se družila gotovo svaki dan u siječnju. Prekrasna, nosiva, sjajna, meka, postojana, a ne previše ljepljiva.... Mislim, gdje da stanem?


I na kraju jedan lak za koji mislim da više nije u prodaji jer sam ga ja kupila prije, čini se, sto godina. Manhattan Quick Dry- 60 seconds u nijasi 410T.


Priča je zapravo smiješna. U to vrijeme nisam bila u fazi tamnih lakova, naprotiv, kupila sam ga u sedmom mjesecu (neke godine) prije odlaska na more, čega se jako dobro sjećam jer je bio namijenjen obnovi moje voljene bakreno smeđe japanke. Koštao je nekih 20 kuna i japanku je učinio novom. Još se i danas nije ponovno izgrebala na tom mjestu. Nakon toga ostao je u mojoj kutiji s lakovima do nedavno i kada sam ga ove zime otkrila, gotovo da niti jedan drugi nisam nosila. Solidno trajan, nekih dva dana sigurno (mislim ipak je taman pa će se svaka krhotina odmah vidjeti), ali ga možete ponovno nanijeti na vrh da prekrijete nepravilnosti i izgledat će opet savršeno (meni). Dobila sam puno komplimenata za njega (većinom od žena).

dva sloja sa seche viteom
 Nijansa je neka tamno, tamno smeđa s crvenim. Meni osobno prelijepa, osobito za ovaj period, a dolje stavljam sliku kako izgleda na mojim noktima. Iako piše 60 seconds, ne suši se baš brzo, ali na to vjerojatno utječe i činjenica da nije nimalo nov, ali sa seche viteom na vrhu i taj je problem riješiv.

dinamični duo na danjem svjetlu
I to su bili moji favoriti za siječanj, po običaju gotovo na kraju sljedećeg mjeseca ;).

Koji su bili vaši? Što kažete na moje, ima li među njima nekih koji su i vama dobri ili su vam totalni ignore?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

24 komentara:

  1. Definitivno zelim da probam MAC paint pots, cim naidjem na neku mac radnju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, najbolje ih je izabrati na licu mjesta kad se može vidjeti nijansa uživo i popipati tekstura. Dobri su im paint potovi, meni puno bolji nego npr. essence baze. Pigmentiraniji i nekako bolje dimenzionirani...dakle, ne samo dosadna boja. Ali, meni im Chanelova kremasta sjenila apsolutno stoje uz bok. Kada naručujes izvana i jeftinija (kod Maca postoji mogućnost carinjenja pa te na kraju košta boli glava).

      Pozdrav!

      Izbriši
  2. A moje pitanje je zasto kremasta sjenila da drzimo cepom prema dole?:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :). Dobro pitanje. Sporije se suše (navodno) jer bolje drže vlagu u sebi na taj način. Ne mogu to potkrijepiti zakonima fizike, ali znaš kako se u teglama uvijek na vrhu nešto može skoriti, e pa ovo bi to trebalo spriječiti. Ja imam painterly već 2,5 godine, možda i više, i još je uvijek super. To sam pročitala na nečijem blogu, primjenila i fakat su mu sva kremasta sjenila svježa?!

      Pozdrav!

      Izbriši
  3. Slazem se za Nou,predivan je a nastavci mu i nisu neki. zasto mislim da cu i ja kupiti aqua serum :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažeš za Nou...

      A Aqua serum je stvarno dobar. Mislim da nećeš pogriješiti ;)

      Pozdrav!

      Izbriši
    2. :).... Javi dojmove, još bolje- objavi!

      Pozzz...

      Izbriši
  4. Aqua serum - probala, Noa - probala (također se slažem da su nastavci 0 bodova, jedino valja original), lak - imam i slažem se sa svime što si napisala :) Nisam znala da kremasta sjenila treba držati dolje, hvala na savjetu. Svakako bih voljela probati MACove paint potove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažeš. Kakav ti je bio Aqua serum? Paint potovi su super, ali stvarno Chanel nimalo ne zaostaje.

      Pozdrav!

      Izbriši
  5. Balein serum je tudi moj must-have izdelek. Lak je lep. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam što je s tim serumom, ali drago mi je da sam čula za njega. A što se laka tiče, jako mi je drago da ti se sviđa jer si ipak ti tu na svom terenu ;).

      Pozdrav!

      Izbriši
  6. I ja nisam mogla ne kupiti Balein serum nakon što sam toliko dobroga pročitala. Još čekam da primjetim ogromnu razliku. Lakić je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se svidio zato što mi je koža bila površinski suha i počela se malo perutati. No, kada sam njega počela stavljati, dosta brzo se to promijenilo. Čak ponekad iz lijenosti ne stavim kremu za kraj navečer,a koža mi ujutro svejedno lijepo izgleda.

      Pozdrav!

      Izbriši
    2. Ja sam potpuno izbacila kremu navečer i stavljam samo njega. Ali istina da, i ja sam primjetila da mi se koža na površini ne lista toliko, tj. da nije suha. Nadam se da je njega i dubinska, a ne samo površinska :) Nego, čekam detaljniju recenziju četke, gdje si ju kupila, koliko $ i sve to :)

      Izbriši
    3. U pravu si, ni ja ne znam što je "dolje" ili ti ispod... Za sada djeluje obećavajuće.
      Četku sam već detaljnije opisala na Macadamia ludilo postu, ali uglavnom je stvar u tome da na prvi pogled izgleda ko' bijedan komad plastike, ali stvarno čuda čini. Ima "bodljice" raznih dužina i ne zapinje u kosi. Materijal je kao neka gumirana plastika (češljiči), zbog oblika dobro paše u ruci i ne skliže se prilikom raščešljavanja mokre kose. Košta negdje oko 100 kuna, ja sam je dobila na poklon pa ne znam točno, ali na netu je možeš naći od 8 Eura pa na više.

      Nadam se da sam pomogla :).

      Pozdrav!

      Izbriši
  7. Pridružujem se pohvalama za četku, zaista olakša život :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa ja ću se ubiti ako odem još jednom u DM i ne nađem taj serum. Zar je moguće da se istrijebi brzinom svjetlosti il' ga uopšte ne nabavljaju :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj Majo, nemoj niti slučajno!!! ;)
      Ja ga uvijek vidim pa vjerojatno moraš još samo malo pričekati.

      Pozdrav!

      Izbriši
  9. Želim to Chanel sjajilo!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, nije ni čudo. Stvarno je odlično!!! Ipak, jedna moja prijateljica ga je dobila na poklon, a ima dosta tamne, pigmentirane usne i poludjela je kada ga je vidjela na meni jer tvrdi da je na meni boja vidljivija, a na njoj da daje samo sjaj (ja sam sva svijetla). Samo da se čuje jedan ne savršen dojam (inače joj se sve drugo jako sviđa).

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)