nedjelja, 3. ožujka 2013.

Al' sam bila vrijedna (potrošeni proizvodi u veljači)

OK. Ovaj mjesec nisam bila tako vrijedna kao prošli, ali veljača ipak ima manje dana... Pa znate kako to ide? Jedan mjesec se nagomila zaista pristojna hrpica, a onda drugi počnete s puno novih proizvoda pa izgleda kao da ste taj mjesec zanemarili osobnu higijenu i uređivanje. Dobro, nije baš tako strašno. Ipak se tu našlo nekoliko proizvoda. Pa.....počnimo.


Opet sam odlučila razvrstati ih u grupe pa krećem od pranja (suhog i uobičajenog...).


Na listi potrošenih proizvoda ponovno je suhi šampon, Batiste Blush šampon za suho pranje kojeg sam recenzirala i spominjala već puno puta pa ga neću puno opisivati ovdje, ali uglavnom riječ je o dobrom proizvodu koji sam je kupila i potrošila već drugi puta i svakako ću isprobati i ostale Batiste proizvode kad se nađu na policama. Ako vas zanima, probajte ga. Solidno osvježava i daje volumen masnjikavoj kosi, ali nema baš privlačan miris što je razlog zbog kojeg ja i dalje tragam za svojim HG suhim šamponom. Trenutno isprobavam jedan koji mu ozbiljno konkurira, ali o tome ću u nekom novom postu.

Tu se našla i prazna bočica Palmolive gela za tuširanje- Aroma therapy Absolute Relax sa Ylang Ylangom. S obzirom da su ove bočice od 250 ml trenutno na akciji u DM-u (9,90 kuna), mogu reći da ovo nije bio nimalo loš gel za tuširanje, meni se osobito sviđao miris jer obično volim kada nešto sadrži ylan ylang, pa tako ni ovaj gel nije bio iznimka. Solidno se pjenio, lijepo mirisao i odrađivao svoj posao, i koliko sam ja snimila sastojke, ne sadrži parabene. Dakle, sve u svemu dobar proizvod!

Ponovno se tu našla i jedna Lush kupka. Pogađate možda koja? Tako je- Christmas Eve. Upozorila sam vas da sam se dobro opskrbila tako da ćete ih još viđati. Što reći? Meni njihova najbolja kupka, a za detalje možete pročitati moj post o njoj.

I zadnji u ovoj kategoriji je roll-on dezodorans od Nivee koji sam također već spominjala u svojim potrošenim proizvodima, a mislim da će se naći i na listi favorita jer to svakako zaslužuje. Ja koristim Nivea Fresh Natural roll on i odličan mi je. Sviđa mi se miris, svjež je, a nenametljiv tako da se ne kosi s mojim parfemima, i drži cijeli dan do večernjeg tuširanja. Da li i duže, ne znam, jer mi je nezamislivo leći u krevet ako nisam odradila svoje večernje tuširanje i njegu. Obožavam čista i mirisna leći u krevet. Znam, znam TMI.


Sljedeća kategorija su proizvodi za njegu lica.
Bioderma Sebium micelarna otopina za čišćenje detaljno je recenzirana tako da neću sada široko pisati o njoj, ali moje opće stajalište je da je riječ o dobrom proizvodu, no meni, iako imam masnu kožu, puno je bolje roza-Sensibio verzija koju ću kupovati. Sebium je dobra, ali ne toliko nježna za oči (nije me iritirala niti pekla, ali ipak sam je osjetila, dok Sensibio uopće ne registriram nego kao da oči ispirem vodom). Za ono što ja očekujem od micelarne otopine- čišćenje lica i očiju od šminke- Sensibio je meni bolja, ali ako tražite proizvod za njegu masne kože lica (poput tonika), Sebium će dobro odraditi taj zadatak.

A na čisto lice povremeno je dobro staviti masku. Ovaj mjesec ja sam lice njegovala Baleinim maskama pa sam tako potrošila Balea masku za lice s muljem iz Mrtvoga mora. Planiram recenzirati tri Baleine maske koji su bile moj izbor pa sada neću ulaziti u dubinu, no, ove su maske zgodne za isprobati zbog količine koju dobivate, a ako vam se ne svidi miris ili djelovanje, niste zaglavili s velikom tubom ili posudom.

Na kraju se tu našla i posljednja posudica Elizabeth Arden Ceramide Eyes Time Complex kapsula. Naime, ja sam kupila pakiranje od tri posudice s po trideset kapsula/ampula koje sam u potpunosti potrošila. Meni su odlične, kao i mojoj mami koja je kupila novo pakiranje  i nastavila s njima, dok sam ja prešla na kremu za promjenu, ali također kupila novo pakiranje kada je potrošim. I njih sam recenzirala pa za sve detaljnije informacije kliknite ovdje.


U ovoj je kategoriji samo jedan proizvod iako i paste za zube trošim ko' blesava, ali valjda zato što ih ne trošim sama, nekako nemam običaj ubaciti ih u ovakve postove. No, svoj je put do vrećice potrošenih našao zubni konac. Nemate pojma koliko je on koristan ne samo za zdravlje vaših zubiju nego i za opće stanje organizma. Toliko upala i infekcija može krenuti od usta da svakako preporučam redovito čišćenje zubiju koncem za zube. Ja koristim DM-ov DontoDent s okusom mentola. Odličan mi je, dobro obavlja svoj posao, a da se pritom ne trga i ne rascvjeta. Dosta mi dugo traje, a i cijenom je prihvatljiv.


Među šminkom našao se samo jedan proizvod- L'Oreal True Match puder u kamenu u nijansi Golden Beige (W3). Ovaj je puder OK proizvod, ali se ne može mjeriti s MAC Mineralized Skin Finishom koji trenutno koristim. Ima solidno prekrivanje (srednje), ali se s masnom kožom ne može nositi na druge staze pa ga ja ne bih ponovno kupila. Sjaj će vam se na masnoj T zoni pojaviti kroz dva do tri sata. Nije me oduševio, ali ako imate suhu ili normalnu kožu, nije loš.


Post o potrošenim proizvodima za veljaču zaključujem Seche Vite nadlakom koji sam stvarno zgotovila. Prvo je bio fenomenalan, onda se znatno zgusnuo no ja sam ga i dalje stavljala (začudo se i dalje brzo sušio) pa sam kupila Seche Vite Restorer da ga ponovno "osvježim" i "istanjim", ali kako mi je postalo već jako teško pokupiti proizvod s četkicom bez ozbiljnog manevriranja bočicom, rekla sam da je dosta i umirovila ga. Nova bočica već čeka svečano otvaranje. Ja ga obožavam i odličan je nadlak za sjaj i brzo sušenje, ali  ga mnogi ne vole zbog sastava.

I to je to. Protekli mjesec sam bila umjereno vrijedna. A....što ste vi potrošili?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

24 komentara:

  1. Ne mogu da verujem da si ceo puder potrošila! o.O :) Ja uvek izbacim kada mi ostane malo onako, uz ivicu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, baš si me nasmijala.... Rekoh ja da sam luda i škrta. Ali si mi dala misliti da uslikam bronzer i rumenilo koji su mi isto pri kraju čisto da ljudi vide nijanse. Dakle, još ćeš takvih stvari vidjeti od mene ;)!

      Pozdrav!

      Izbriši
  2. Paste za zube i k onac također trošim kao luda - što da kažem :)
    Batiste šampon za suho pranje mi je odličan, meni njegov miris ne smeta, ali ako nađeš neki bolji na tržištu, javi - uvijek sam za isprobavanje novih stvari :)
    Btw, čula sam toliko dobrih stvari o ovim micelarnim otopinama, a budući da imam dehidriranu kožu kod mene ne bi upalile, ali sam je zato preporučila dalje (pogotovo ovu Sensibio) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti. Prošli tjedan sam na Provjerenom Nove TV čula da prosječan Hrvat pere zube svaki peti dan!!!! Da ne povjeruješ?! I da je neki frajer skoro umro od infekcije koliko su mu zubi bili truli... Aj, zamisli taj zadah?
      Ali da ne krenem previše ka' odvratnom (za što je vjerojatno već prekasno), drago mi je da se uglavnom slažeš za proizvode. Našla sam jedan suhi šampon, koji mi je do sada najbolji, zahvaljujući jednoj dragoj čitateljici. Uskoro ću ga recenzirati. Sve mi je neugodno, ispada kao da samo kupujem suhe šampone, a pranje 0 bodova! ;)
      A za micelarnu definitivno preporučam Sensibio. Ako ti je koža suha i osjetljiva, mislim da si dobro učinila što ih preskačeš. Moja kozmetičarka tvrdi da je bolje šminku skidati nekim mlijekom. Otapa šminku i njeguje, ili barem ne isušuje.

      Pozdrav!

      Izbriši
    2. Haha, za ne povjerovati da peru zube svaki 5.-i dan?? Nevjerojatno!
      Čekam recenziju šampona za suho pranje :)

      Izbriši
    3. Iskreno, bolji mi je od Batista. Barem se za sada tako čini. Dok ga još malo istestiram, onda slijedi recenzija.

      Izbriši
  3. I ja pripremam jedan ovaj za potrosene :) svidjelo mi se sto blogerke pisu o tome. Neka se zna da mi nesto i potrosimo a ne samo kupujemo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo. Slažem se. A moram priznati i da se veselim tom postu! Možeš biti sigurna da ću ga ja s guštom pročitati...

      Pozdrav!

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Možda je malo čudno što me tako veseli pokazivati prazne bočice i tubice, ali ja fakat uživam u ovim postovima i pogledu na potrošene proizvode. Čudakinja...znam. Hvala ti na komentaru.

      Pozdrav!

      Izbriši
  5. Morat ću i ja uvesti ovakve postove :) Sad ću skupljati još i potrošene proizvode, pa moji će me ubiti :D
    Znači i ti si osoba koja se tušira navečer. I ja to preferiram, nema šanse da se ujutro tuširam. Jedino kosu radije perem ujutro, da ju ne zaležim :)

    OdgovoriIzbriši
  6. :))) Još uvijek se smijem od tvog komentara... I moji svi misle da sam potpuno luda s tom svojom opsesijom. Ali, to ti je odličan način da vidiš koliko ti to zapravo trošiš i što ti treba?
    Je, ja sam ti upravo završila s tuširanjem. Nema šanse da se ujutro još ranije dižem i lickam. S obzirom da radim od 7 ujutro, to bi značilo da bi se stvarno morala dići u cik zore i od lika iz crtića napraviti žensko stvorenje ;).

    Drago mi je da se kužimo.

    Pusa Murkiju!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha i ja uvijek navečer, a znam curki koje samo ujutro :D

      Ovaj Palmolive gel za tuškanje koristim od malena, miris mi je predivan :)
      A totes Meer masku ne mogu smislit, užasno me svrbi lice od nje :S

      Izbriši
  7. Vidiš kak' je to zanimljivo? Meni je maska OK, niš' me ne smeta ni ne svrbi, ali nisam primijetila ni da je učinila čuda.
    Drago mi je da ti se sviđa miris, potpuno se slažem, i meni je odličan!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kad malo bolje razmislim, ja prošli mjesec nisam ništa potrošila, haha, eventualno ako se računaju maramice za skidanje šminke. Ali zato si ti bila aktivna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maranice se računaju, SVAKAKO!!! Ja sam vidjela da cure stavljaju vrećice od blazinica, što isto nije loše. Je, bila sam umjereno vrijedna ;)

      Pozdrav!!!

      Izbriši
  9. Svakako moram napraviti listu proizvoda koje sam potrošila. Izvrsan post

    OdgovoriIzbriši
  10. Obavezno ga napravi. Obožavam čitati takve postove, no tvoja je stranica sasvim drugi svijet. Nemoj misliti da zato što ne iskomentiram svaki novi post, ne čitam. Pasla sam ja oči i na novoj TF kolekciji, i računala koji je moj podton, izučavala konturiranje... Zaista te redovito čitam. Ti mi dođeš ko' Večernji ;). Gotovo svaki dan saznam nešto novo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Imala sam Dontodent zubni konac-meni je nesto bolji onaj svjetliji tirkizni, imala sam Nivea dezic roll-on, nije mi dovoljno drzao ali nije ni los a Palmolive gel sam isti imala i krasan mi je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš dobro da si mi rekla. Ja sam kupila ovaj, bila zadovoljna pa nisam tražila dalje, ali ću sljedeći puta isprobati njega.
      Meni je ovaj Nivein zakon. Nova bočica će se opet naći u mojim potrošenim proizvodima. Jednostavno ga obožavam i super mi drži, a sviđa mi se miris. Ali mi je drago kad se javi netko s drugim iskustvom jer se treba čuti i tuđi glas! Oh, kako sam melodramatična ;)...
      Za Palmolive se slažem 100%. Odličan je!

      Pozdrav!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)