nedjelja, 22. ožujka 2015.

LUSH FAIR TRADE foot lotion

Prema mojim standardima, prošle su dekade od posljednjeg Lush posta na blogu pa je danas red na recenziji proizvoda koji mi je pri kraju- Lush Fair Trade losionu za stopala.


Dolazi u plastičnoj posudici od 225 g i košta 111 kuna (oko 14.30 Eura/10.45 GBP/15.40 $). Moja je količina nešto manja jer sam kremu dobila kao dio poklon paketa. Posudica je dobra vijest jer ih Lush uzima natrag pa ako ih skupite pet, možete "besplatno" odabrati masku za lice. A kada je u pitanju krema za stopala ne trebate biti osjetljivi ni na ovu vrstu pakiranja jer ionako ne uzimate proizvod prljavim rukama. Činjenica da moja izgleda kao da je bila iza neprijateljskih linija je posljedica brisanja vlažnom krpom koja je uklonila nešto natpisa s etiketa. Nisam ni znala da sam tako snažna!


Ovako ga opisuje Lush:
"Upotrijebite ga ujutro ako na poslu puno hodate ili stojite. Upotrijebite ga navečer ako ste taj dan puno sjedali. Upotrijebite ga i ujutro i navečer ako tražite tretman koji će ugoditi umornim prstićima i rashladiti ih, smanjiti otečenost i omekšati tvrdu kožu na stopalima. Sadrži sastojke poput fair trade organskog kakao maslaca, bademovog ulja, arnike i paprene metvice."

voda (Aqua), infuzija arnike (Arnica montana), fairtrade bademovo ulje, fairtrade organski kakao maslac, glicerin (Glycerine), stearinska kiselina (Stearic Acid), trietanolamin (Triethanolamine), ulje nane (Mentha spicata), ulje paprene metvice (Mentha piperita), ulje kadifice (Tagetes minuta), lanolin (Lanolin), cetearilni alkohol (Cetearyl Alcohol), *limonen (*Limonene), *linalol (*Linalool), miris (Perfume), boja 17200 (Colour 17200), metilparaben, propilparaben (Propylparaben), *prirodno se pojavljuje u esencijalnim uljima

Ovaj losion za noge neuobičajen je radi svoje izrazito roze boje zahvaljujući kojoj bi ga većina žena moglo voljeti, a većina muškaraca prezirati. Ja naprimjer redovito žicam odabranika svog srca da mi izmasira stopala, što mi ponekad i uspije, ali kada izvadim ovaj losion, faca mu se totalno izobliči uz razne zvuke negodovanja i tu završava njegova afera s mojim nožicama. Jednostavno ne može smisliti ovaj losion! Smeta ga boja koja pomalo oboji i vaša stopala, a i tekstura koja je dosta rijetka, ali i masna. Uglavnom, on ovaj losion ne može podnijeti, a ja ne razumijem čemu toliki otpor?!


Tekstura je, kao što sam već rekla, istodobno i rjeđa i masna, te je moje mišljenje da mu stoga odgovara naziv losion, a ne krema. Miriše većinom na mentol, ali nisam primijetila da značajnije hladi/osvježava noge. 


Kada se nanese, osjeća se masnoća i nije baš za odmah leći u krevet, ali ako na noge stavite čarape preko noći, odradit' će svoju magiju, onoliko koliko je ima, i njegovati vaša stopala, a noge će ujutro još uvijek imati na sebi proizvoda. Za stopala koja su njegovana i koja bi takva željela ostati, nije loš, ali ako im njega tek predstoji i već imaju dobar sloj "kopita", ovo možete slobodno preskočiti. Jednostavno ne omekšava dovoljno kožu.


Nikako se ne bih složila da ga treba nanijeti ujutro jer bi vam mogao lagano obojiti cipele iznutra i noga bi se od masnoće stalno pomalo klizala, te bi vjerojatno uslijedio i osjećaj da se više znoji, ma pretpostavljam da znate na što mislim, naravno, sve pod uvjetom da razgovaramo o bosim nogama u cipelama.

umasirano u ruku je hranjivo, ali koža je tu sasvim drugačija, osim toga vidi se masniji trag

Ako želite nešto konkretnije, predlažem prvo pedikuru, a zatim kao jednu od boljih opcija Planet Spa masku od Avona, a kao krema/losion za noge bit će bolja i većina Baleinih verzija, pa se ja ne bih zamarala ovim losionom. Sorry Lush, ali za tu cijenu i s tom reputacijom od tebe jednostavno očekujemo više, barem ja, što znači da ga ne bih preporučila niti ponovno kupila!


Kako se vama čini? Da ili ne? Zainteresirani?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 10:

  1. Zanimljivo.

    Ja redno dobivam od Slovenskoh Lusha stvari, dobro da nisam izabrala ove...

    Više mi se svidjaju balzami za kožu - tjelo, barem su nešto posebno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super! Sigurna sam da uživaš jer Lush ima odličnih stvari! Ja dosta kupujem kod njih, najdraže su mi pjenušave kupke za potpuno luksuzni doživljaj opuštanja, ali ova krema nije njihov top proizvod, barem prema mojem mišljenju.

      Izbriši
  2. Great review!!!
    Have a good week!!!!:)))
    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  3. kako sam propustila ovu recenziju o.O
    Meni ipak treba nešto jače pa ću ovo preskočiti ;)
    Moj dečko isto ne voli rozu boju (zašto?! :P ), ali redovito uzme sladoled od jagode :D I meni se smrači kad vidim njega od dva metra s rozim sladoledom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam?! A toliko rozog da je to milina.... ;)
      Ja bih se složila da ovo možeš preskočiti, ali ne radi roze boje.... Jednostavno, nije to to.
      Ova opaska sa sladoledom mi je presmiješna, a mogu ga shvatiti jer i sama volim Rumenka! :D

      Izbriši
  4. Hahahhha nasmijala si me za onaj dio o odabraniku tvog srca. :D
    Nije nešto što bi uzela upravo zbog cijene, a i taj masni osjećaj koji ostavlja I don't like it. Ali boja je fora. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno je možeš preskočiti ;), jedino ako želiš poboljšati odnose sa svojim OS (odabranikom srca). Provjereno znam da će biti oduševljen! :D

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)