nedjelja, 29. ožujka 2015.

MURAD Oil Free Skin Perfecting Lotion (hidratantni fluid/losion za mješovitu kožu)


Stvarno je dobar osjećaj pisati o proizvodima koji vam se sviđaju! … Prvo odlično Hourglass rumenilo (Radiant Magenta- link), a sada ova krema. Pišem ja i kada nešto, za mene, nije štimalo, mislim da to dugujem onima koji me čitaju, ali favoriti su mi ipak draži, a budući da je Murad krema već spomenuta u mojim favoritima iz veljače (ovdje), nema smisla da pokušavam održati neizvjesnost o tome sviđa li mi se ili ne?!


Da se razumijemo. Nisam ja otkrila toplu vodu! Murad postoji i djeluje već 25 godina, a pokrenuo ga je liječnik Dr. Howard Murad kao pionir klinički ispitanih proizvoda za ljepotu, koji se prvi bavi starenjem kože uslijed vanjskih promjena okoliša, genetskog i hormonalnog starenja, pa je tako zaslužan i za formiranje stavova o ljepoti danas. Neću vas puno mučiti s detaljima, ali sve o Muradu kao brandu možete pronaći na njihovoj stranici www.murad.com . Danas smo ovdje radi konkretnog proizvoda.


Moja koža je mješovita s izrazito masnom t-zonom i proširenim porama, te povremeno suhim površinskim slojem koju polako zahvaćaju prvi znakovi starenja. S tim činjenicama sam otišla u Farmaciu i kupila Murad matirajuću kremu (Oil Control Mattifier) koja meni nije bila očajna, ali nije mi se niti posebno svidjela! Ujutro bi matirala kožu, ali mi se tijekom dana sjaj i masni dijelovi nisu smanjili, a imala sam osjećaj da ne čini dovoljno za moju kožu po pitanju hranjenja i/ili hidratacije. Tako da se nisam žurila s isprobavanjem novog Murad proizvoda, dok nisam naletjela na ovu kremu za 18.80 GBP i odlučila je staviti u virtualnu košaricu. Dolazi u plastičnoj tubi od 50 ml/1.7 fl.oz.  i puna cijena na HqHairu joj je 34 GBP- link.


Ovaj losion namijenjen je mješovitoj koži koju omekšava i poboljšava joj teksturu, održavajući optimalnu razinu njene hidratacije, a na kožu se umasirava svakodnevno nakon čišćenja lica.


Već kada sam ga prvi puta probala svidio mi se, jaaako. Tekstura mu je veoma lagana, lako se razmazuje, a opet doista imate osjećaj da njeguje i vlaži vašu kožu. Miris mu je isto odličan, jako lagan i ugodan, a mene podsjeća na med, što me automatski asocira na neki prirodan/organski proizvod. Ipak, moram vas upozoriti da ovo nije potpuno prirodan proizvod i da sadrži parabene, što me jako iznenadilo! Mislim, nekako pri pomisli na Murad odmah mislim sve najbolje pa me ovakve spoznaje stvarno iznenade. Što se tiče ostalih sastojaka, to nije moja jača domena pa ostavljam njihov popis za sve one koji se u to bolje razumiju. 


Budući da se dobiva 50 ml proizvoda, ovaj će vam losion dugo trajati. Ja sam ga koristila ujutro i navečer i trajao mi je nešto duže od 3 mjeseca.


Zbog svoje lagane teksture, idealan je za proljeće i ljeto koji su pred nama i moje je mišljenje da ga tada osobe s mješovitom kožom mogu samostalno koristiti, ali za hladnije zimske dane, ja sam ga osobno kombinirala sa serumima i uljima, za što mislim da je idealna kombinacija. Moguće je da bi za mješovitu kožu bio prelagan kod velikih hladnoća. 


Što se tiče njegova performansa kroz dan, ja sam bila oduševljena! Kao što sam rekla lagane je i nemasne teksture, brzo se upija, ali lice ostavlja glatkim i osvježenim, a kožu dobro kontrolira i kroz dan. Pritom mislim na svoje masnije dijelove lica koji su se s ovim losionom slagali puno bolje nego s matirajućim losionom.


Zaključno, meni je ovaj losion zaista odličan i za preporuku! Ipak, kao mane mu navodim punu cijenu koja je zaista visoka (više od 300 kuna), a zatim i činjenicu da bi za tu cijenu sastojci mogli biti više organski. Ja ne pazim na to sto posto (znam, znam mea culpa), ali sam svjesna da vas postoji mnogo koji pazite, pa smatram da to moram istaknuti!


Što vi kažete? Kako vam se čini? Imate li vi nekog svog Murad favorita?

Pišite mi...
LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 8:

  1. Nisam probala niti jedan Murad proizvod, ali stalno čitam pozitivne recenzije o njima ;)
    Ovo po tvojoj recenziji zvuči zaista obećavajuće, ali slažem se da za tu cijenu i sastojci mogu biti kvalitetniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj je, je... :) No, krema mi se stvarno pokazala odličnom!

      Izbriši
  2. nisam nikad cula za njihove proizvode :O haha :) odlican post!

    mfashionfreak♥blog
    GIVEAWAY

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan review kao i uvijek! Nisam probala Murad proizvode,ali po tvojem reviewu si čini dosta dobro.Ja također imam dosta masno područje na t zoni,a koža mi je isto po nekim dijelovima dosta suha.Uvijek sam i nekim potragama za kremama,ali zapravo nemam neki favorit.Odličan post kao i uvijek.
    Novo kod mene

    www.makeartnotlove.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jelena! Idem sada vidjeti što ima nova kod tebe ;)
      Pozdrav! <3

      Izbriši
  4. Čula sam puno pohvala za Murad proizvode ali do sad niti jedan nisan isprobala. Ovaj proizvod je nešto što bi mi sigurno odgovoralo ali isključivo preko ljeta, jer preko godine nemam toliko masnu T zonu, iako mi je koža mješovita. Morat ću se i ja uvjeriti u kvalitetu Murad proizvoda, samo moram odlučiti s čim prvo krenuti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se ova krema pokazala odličnom i bila mi je puno bolja od matirajuće verzije, a kako kažeš da ti koža nije pretjerano masna, preporučam i tebi da se odlučiš za ovu varijantu ako se kreneš družiti s Muradom.
      Što se Odabranika mog srca tiče, često ga spomenem jer je on siroče također pomalo osuđen na život u znaku kozmetike ;)! Nikada ne znam kako bih ga nazvala. Muž mi zvuči grubo, suprug previše odraslo, što bismo mi trebali biti, ali kako smo zajedno od davnina, ne vidim nas tako, čast skromnosti, ali ne mislim da je on bolja polovica (divan je, ali nisam niti ja za baciti), tako da mi je ostala nekako ova opcija ;) Mislim da će mu to sada biti službena titula! :D

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)