subota, 25. travnja 2015.

La Roche-Posay fiziološka micelarna otopina (s termalnom vodom La Roche-Posay)

U svojim Favoritima iz veljače (ovdje) predstavila sam vam nekoliko proizvoda koje sam ubacila u svakodnevnu njegu i koji su me svojim performansom oduševili! Jedan od njih bila je i La Roche-Posay fiziološka micelarna otopina. Budući da je bila među Favoritima, jasno vam je da će ton ove recenzije biti u superlativima, ali ako vas zanima malo više o samom proizvodu, čitajte dalje...


Ova je micelarna otopina namijenjena čišćenju osjetljive kože i kao takva je odlična za lice, ali i za uklanjanje ostataka šminke s područja oko očiju i usana. Ne mora se ispirati, nekomedogena je i ne sadrži sapun, alkohol niti boje.


Dolazi u prozirnoj plastičnoj bočici s čepom i dizajnom je vrlo jednostavna, s nekoliko karakterističnih plavih La Roche-Posay detalja. Čep se dobro zatvara, tako da je pogodna i za putovanja. Moja je bočica veličine 400 ml i košta oko 108 kn (oko 14 Eura/10 GBP/15 $), a postoji i manja varijanta od 200 ml za 81 kn (oko 10 Eura/7 GBP/11 $), pa ispada da se puno više isplati veća varijanta. Cijene su sa stranice www.mojaljekarna.hr, možda su nešto niže u Farmacii, osobito ako naiđete na neki od popusta koji nude na mjesečnoj bazi. Moja je bila božićni poklon.


Ne znam zašto, ali nisam je namjeravala probati. Od skupljih verzija probala sam Vichy (recenzija) i Biodermu (recenzija) koje su bile odlične, Gatineu koja je bila očajna, pekla mi oči, košta kao da ima ugraviranu posvetu s vašim imenom, što naravno nije slučaj i, ukratko, nikome je ne bih preporučila, a od jeftinijih varijanti sam bila jako zadvoljna Garnierovom (recenzija) tako da sam valjda zatvorila to poglavlje micelarnih. No, izuzetno mi je drago što sam je ipak probala jer je LRP micelarna genijalna, možda i bolja od Bioderme!


Odlično uklanja ostatke šminke s lica, čak i vodootpornu maskaru ili tuš, koje ja uklanjam blazinicom, metodom Lise Eldrige, tako da blazinicu s micelarnom prislonim na zatvoreno oko i držim neko vrijeme da proizvod "otpusti", a zatim laganim pokretima uklanjam. Stvarno je jako lagana i oči me od nje nikada nisu pekle.

sastojci
Iako piše da se lice ne treba ispirati nakon ove micelarne, ja to uvijek činim. Meni je micelarna isključivo jedan od koraka za uklanjanje šminke s lica, a nakon nje, ili bilo koje druge, slijedi moja puna rutina, ispiranje, tonik i na kraju ulje, serum ili krema. Zaista je vrlo nježna i nema neki miris, a moju inače mješovitu kožu nije zatezala niti isušivala, kao niti nešto više suho područje oko očiju. Što se mene tiče, ovaj je proizvod zaista za preporučiti i ja ću ga sigurno opet kupiti kada potrošim svoje zalihe Garniera, bez obzira što je skuplja. Jednostavno, riječ je o odličnom proizvodu!

Jeste li probali ovu micelarnu? Kakvi su vam dojmovi? Koji je vaš najdraži LRP proizvod?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here

Broj komentara: 11:

  1. Znas da se slazem sa svim pohvalama za ovu micelarnu :))
    Vidim i ti onako oprezno govoris da je mozda bolja i od Bioderme, kao i ja, kao da se Bioderma ne bi smjela skinuti sa trona :D Ali evo - meni je bolja, I am out :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam. :) I potpuno si u pravu s dojmovima ;)
      Kaj je, je.... Ovo je stvarno micelarna i pol :D

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Znam. Jesam. Moja je ocjena ''nema neki miris'' :D...

      Izbriši
    2. Aha trenutak! Kužim da možda nije jasno... Nije da nema neki poseban miris, u smislu da mi se ne sviđa, nego ja nisam uopće primijetila neki miris vrijedan spomena. Ukratko, je malo skuplja, ali stvarno je odlična u svakom pogledu! ;)

      Izbriši
  3. super post! :)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. :D Ovdje nekako paše najbolje smailić sa zubićima ;)
      A što da ti kažem?! Bit' će ovaj vikend! :)
      Ali....svakako ti HVALA puuuno na podršci i čitanju! <3

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)