nedjelja, 5. srpnja 2015.

L'Occitane Citronovac (Verbena/Verveine)- gel za tuširanje s citrusima

Danas je na redu jedan lagani, ljetni, osvježavajući post o mojoj opsesiji, L'Occitane Citronovac gelu za tuširanje s citrusima!


Post će biti popraćen mnogim slikama jer sam, valjda zato što mi se proizvod toliko sviđa, totalno uživala u našem photosessionu.


Uglavnom, na L'Occitanovoj su stranici (ovdje) vrlo škrti s njegovim opisom i detaljima. Piše samo:
"Gel za tuširanje nježno, bez isušivanja, čisti kožu te ju parfumira iskričavim i osvježavajućim citrusnim notama. Sadržava ekstrakt organskog citronovca iz Provanse." 


Dok su ispod komentari kupaca rijetko pohvalni i ima ih mnogo...


Ja sam ovaj gel dobila na poklon od prijateljice i on je čekao već neko vrijeme svoj red, a kada sam ga počela koristiti..., već je prvo druženje bilo iskričavo!!! Vidite kolika je ova 500 ml-ska boca, a ja stalno strahujem da ga ne potrošim prebrzo! To je ljubav.


Citronovac (verbena) se smatrao čudotvornom biljkom u antička vremena, te je zbog vjerovanja da liječi sve bolesti i tjera svako zlo, korišten u ritualima magije. Rimljani su ga koristili kao ljubavni napitak, nazivajući ga Venerinom biljkom.
Citronovac je također poznat kao dobar pomagač probavnog sustava, a ima i antiupalna svojstva. Kada se suho lišće ove biljke uroni u kipuću vodu i ostavi da tako odstoji desetak minuta, verbena pokazuje i svoja umirujuća svojstva, pa može pomoći pri spavanju.
Ukoliko se uzima poslije obroka, pomaže probavi, ali koristi se i u kulinarstvu, osobito kao dodatak sladoledima i sorbetima.

sastojci (klik na sliku za uvećanje)
Miris ovog gela za tuširanje je čisti limun. Limun, svježe ubran sa stabla, izrazite žute boje, organski uzgojen, neprskan, čija kora miriši jednako kao i unutrašnjost, limun od kojega se mogu i smiju raditi limuncini!!! Miris ostaje lagano na koži, ali meni nedovoljno dugo. Mislim da je stvarno evidentno da se meni sviđa ;)....


Osjećaj ovog gela za tuširanje na koži nije pretjerano sapunast, nekako je svilen. Gel se lijepo raspoređuje i miluje kožu, ja čak imam osjećaj njege jer mi kožu nikada ne učini suhom. To ne znači da koža nema osjećaj čistoće, naprotiv, ali koža je i dalje meka i njegovana. Cijeli taj performans popraćen je tim divnim i osvježavajućim mirisom limuna, koji ja obožavam. Mislim da je ovaj gel odličan izbor tijekom cijele godine, ali ljeti... Ljeti je savršen!


Inače, linija Citronovac ima širok asortiman proizvoda koje možete odabrati (gel za tušranje, kupka, sapun, mlijeko za tijelo, svijeća...), a ovaj gel je prema podacima na L'Occitaneovoj stranici trenutno dostupan u dvije veličine: 75 ml (44,20 kn/5.82 Eura/4.13 GBP/6.44 $) i 250 ml (116,50 kn/15.34 Eura/11 GBP/17 $). Moje 500 ml-ske bočice trenutno nema.
Gelovi dolaze u plastičnim bočicama i samo najveća verzija od 500 ml na vrhu ima pumpicu za lakše doziranje koja je odlična i sjajno služi svrsi, a na bočici je utisnut list verbene. Lijepo i jednostavno.


Ukoliko volite miris limuna i tražite trenutačno osvježenje, treba vam ovaj gel. Ja sam oduševljena!


Kako vam se čini? Jeste li probali ovaj gel za tuširanje? Možda nešto drugo iz Citronovac linije? Koji je vaš "tajni" adut za osvježenje u vrućim ljetnim danima?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here.

Broj komentara: 15:

  1. Nice review!!! sounds good!!!
    Have a good week!! and my g+ for you!!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you! If you are into lemon scented products during summer, definitely try it.
      I already gave you my google+ for great fashion and art post, as always! :)

      Puse iz Hrvatske! <3 (kisses from Croatia)

      Izbriši
  2. Trenutno koristim gel za tuširanje verbena i zeleni čaj od jednog drugog branda. Savršeno mi paše po ovim vrućnama taj miris i već danima se spremam proguglati što je ta verbena. Ti si me sada riješila tog problema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko mi je drago da to "čujem" :)....<3

      A veseli me i što dijelimo simpatije prema Verbeni ;)

      Izbriši
  3. Super post! <3

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Mogu misliti kako ovo super paše u ove paklene dane! Mmm, već se vidim zavaljena u kadi s ovom kupkom, kako pijuckam limunadu i užiiiiivam :))
    Tako mi je žao što nemam L'occitane u blizini, ali krajem mjeseca sam u Zg i sigurno ću si pronaći koju lijepu stvarčicu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Istina. Ali stvarno, tuširanje ovim čudom trenutno osvježava!!! Svakako ga pošnjofaj. Inače, preporučam sve varijante linija s bademom... (karite i badem-yummm), ali sigurna sam da ti već imaš svoje favorite ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam probala ovaj gel, ali znam kako miriše ova linija tako da ti vjerujem da je ovo predobar ljetni gel ;)
    Ja ljeti isto biram neke voćne mirise dok su jesen i zima rezervirani za slatkaste gelove ♥

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je i moj omiljeni letnji gel za tuširanje, miris je taaako dobar da ako jednom krenem da njuškam teško se zaustavljam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno te razumijem.... Svježina i čistoća u bočici, a skroz nenametljiva... <3

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)