nedjelja, 14. veljače 2016.

FAVORITI SIJEČNJA 2016.!

Pozdrav drage moje.... 
Za početak, sretan vam Dan zaljubljenih! Nedavno sam na poslu pričala o svojim psima i kolegice su mi rekle da mi lice dobije jedan poseban sjaj i radost kada ih spominjem. Ja sam se složila i rekla da znam da to ne može razumjeti svatko, a jedna starija kolegica mi je rekla da to nije bitno jer je ljubav ljubav, prekrasna i da nema veze od kuda dolazi... Uglavnom, nadam se da i vama ljubav krasi dane, bez obzira od kuda potječe.


A sad malo na favorite. Mislila sam da ih neće biti puno, ali kada sam ih počela prikupljati, nekako se ipak složila lijepa mala skupina. Čak sam zaboravila staviti jedan puder, no nema veze...


Za moju kožu lica svako godišnje doba nosi neke cake s kojima se moram više boriti. No, ovu zimu stvarno imam posla! Koža mi se u t-zoni dosta masti, ali se istovremeno i površinski isušuje. Stvarno pazim na koji način uklanjam šminku i čistim lice, ali ponekad mi se ta dva potpuno različita pola čine nesavladivima. U konačnici, ipak sam našla načina kako da se borim protiv toga, pa vam danas predstavljam dio mojih suboraca koji su se pokazali jako efikasnima.


Za područje oko očiju brinuo se dinamični duo. Afroditina Kamilica Sensitive okoloočna krema koju je, s razlogom, nahvalila alittlemakeupobsessed, bila mi je najbolja pomoć za noć, a po danu se za hidrataciju okoloočnog područja brinula First Aid Beauty Eye Duty Triple Remedy. Ove dvije kreme su potpuno različite, ali su meni bile odlične na način kako sam ih koristila. Triple remedy je dosta lagana krema, onako boje lososa, koja na vrhu ima metalni dio s kojim se razmazuje. Taj dio je čudo, vrlo nježan, ali odlično hladi i tako poboljšava učinak razbuđivanja. Lagana tekstura i brzo upijanje čine je dobrim odabirom za dnevnu njegu jer odlično hidratizira, a pritom je i odlična podloga za šminku, dok obojanost lagano prekriva nedostatke, iako nije nadomjestak za korektor.


Sama, mislim da većini ne bi bila dovoljna za zimski period, ali u kombinaciji s Afrodita Kamilica Sensitive okoloočnoom kremom koja je nešto bogatije i masnije teksture, meni za noć, njega je bila stvarno potpuna i na tom dijelu lica nisam se borila sa suhoćom.


Još nešto što moram istaknuti je da je Afroditina kamilica izuzetno pristupačna cijenom oko 35 kuna. Što drugo reći nego savršeno?


Što se tiče ostatka lica ja već dulje vrijeme u svojoj njezi koristim balzame i ulja. Ovu zimu u opticaj sam stavila Earth Tu Face balzam sa smiljem i ružom koji istodobno i hidratizira i obnavlja. Dobila sam ga u prošlogodišnjoj Net a Porter Holiday kit kutiji (kupila sam je kada se ponovno pojavila u ponudi u proljeće), ali kako je vrijeme tada već bilo toplije, čekao je narednu zimu.


Ovaj balzam je i namijenjem hladnijem dijelu godine i ima dosta čvrstu teksturu, možda sličnu npr. nevenovoj masti, ali puno manje krutu i ne toliko masnu. Sadrži i pčelinji vosak koji teksturi na momente čak daje neki granulasti osjećaj, iako tekstura sama po sebi nije nejednaka. Uglavnom, balzam je odličan i ja ga kombiniram s uljima, odnosno, koristim ga dva do tri puta tjedno, ili po potrebi češće, a druge dane koristim ulja, trenutno Olivalovo sa smiljem. Ovaj je balzam jako prirodan, dosta nenametljivo miriše po smilju i ne sadrži nikakve sintetske sastojke.


Ovaj put sam među favorite za njegu tijela stavila samo jedan proizvod, Oriflameov Feminelle gel za čišćenje intimnog područja s prirodnom mliječnom kiselinom i aloe verom, ima prirodni pH i ne sadrži sapune. S obzirom na prirodu ovog proizvoda neću puno duljiti, ali meni je jako dobar!


I na kraju dolazimo do šminke. Zapravo, našlo se tu dosta proizvoda.


Uređivanje obrva u zadnje mi je vrijeme  skroz u znaku Anastasie Beverly Hills. Već dugo obožavam Brow Wiz olovku u nijansi Taupe i rekla bih da je ona favorit na razini cijele prošle godine. Odlično iscrtava obrve, a zbog svoje teksture uopće ne dopušta mjesto za pogrešku jer nema jakih crta i linija. Ima dvije strane, jednu na kojoj je olovka i jednu s češljićem, a sve skupa čini odličan proizvod!


Clear Brow gel mi je stigao u prošlogodšnjem Net a Porter Valentine's kitu (link) i također je odličan! Sve drži na mjestu, a na obrvama se uopće ne vidi da je nešto stavljeno na njih. Dakle, totalno prirodan efekt i zaista vam mogu preporučiti oba proizvoda.


Prozirni gel za obrve mogu koristiti svi, a za Brow Wiz samo morate naći svoju nijansu. Nešto su skuplji proizvodi, ali vrijede novaca.



Budući da imam masne kapke, znalo mi se desiti da mi sjenilo nestane s njih ili da se skupi u pregibu, što nije niti najmanje lijepo ni seksi... Zato ja koristim baze, a moja najdraža je Too Faced Shadow Insurance. Potpuno je nevjerojatno koliku razliku ta baza napravi. Probala sam i Urban Decay Primer Potion, ali mi je Too Faced draži. Kada potrošim ovu tubicu (jako dugo traju jer ne morate puno nanijeti), čeka me Artdeco baza pa vam javim dojmove i za nju.


A s time se nadovezujemo na sljedeći favorit - Chanel (Illusion d'Ombre) kremasto sjenilo u nijansi Diapason. Mene je već davno oborio s nogu Illusoire kojeg sam recenzirala ovdje i koji mi je što se nijanse tiče apsolutni broj jedan! To je u konačnici rezultiralo isprobavanjem novih nijansi. Diapason je jedna vrlo zanimljiva nijansa koja se prelijeva iz ljubičaste, u bordo, pa prema boji kestena i sadrži sitne sjajne čestice. Apsolutno je savršena i ja neprestano posežem za njom, pa je definitivno trebala svoje mjesto u ovom postu. Ova sjenila su prekrasna, ali ne i dovoljno trajna bez baze, barem ne ako imate masne kapke. S bazom, traju mi cijeli dan bez sakupljanja u pregibu i izgledaju prelijepo!

U potrošencima ste mogli primijetiti da sam u modu tekućih tuševa za oči i tako je već neko vrijeme. EYEKO Fat Liquid eyeliner u crnoj boji stigao mi je u Selfridges ljetnoj kutiji (link). Iako izgleda zastrašujuće, ovaj Fat dio zapravo je vrlo nježan. Istina, morate pripaziti na koji način i s kojim dijelom ga nanosite ako želite tanku liniju, ali nije neizvedivo. Meni je odličan, izrazito pigmenitran, trajan, ne razmazuje se, ma odličan! Toliko da ću vjerojatno isprobati i neku drugu inačicu. Ja ga koristim za svaki dan i ne morate se bojati crnog tekućeg tuša jer ga uvijek možete omekšati s malo tamnijeg sjenila.


Posljedni "šminka" favorit je rezultat moju "kupnje" u vlastitoj zalihi. Neko ga vrijeme nisam koristila, a onda se prošli mjesec ponovno oduševila i iako mislim da se sada ne može kupiti, ipak ću reći da sam voljela Lancome La Rose Deco rumenilo u nijansi- 01Rosy Glow. Na mojim fotkama izgleda malo drugačije nego u zbilji, ali nijansa mu je vrlo neutralna, zagašeno roskasta. Ovo je rumenilo vrlo decentno, trajnost mu je solidna, izgubi na intenzitetu kroz dan, ali ostaje na licu. Sve u svemu, meni je bilo odlično! 

I tako smo došli do kraja mojih favorita... Kako vam se čine? Koji su bili vaši?

Pišite mi....

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here 

Broj komentara: 29:

  1. Great products! Happy Valentines!
    xxx
    www.travelera.es

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepo, joj moram probati ti kamilica kremu, svaki put kad vidim na nečijem blogu sjetim se , a nikako da konačno kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super favoriti! <3

    NEW POST ---> http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/02/history-truly-madly-deeply-more-than.html
    NEW POST ---> http://living-like-v.blogspot.ba/2016/02/my-new-workout-plan-motivation-tips.html

    OdgovoriIzbriši
  4. i meni je ova afroditina kamilica odlična...super favoriti!
    p.s. ljubav stvarno daje poseban sjaj:) Nadam se da si imala lijep dan zaljubljenih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo... I da, imala sam divno Valentinovo ;) Nasreću, okružena sam dragim ljudima koji me svaki dan obraduju sitnicama, a pritom mislim na lijepe geste. Baš sam zahvalna. :*

      Izbriši
    2. kada smo okruženi dragim ljudima, sve je lakše...pa nas i život manje muči...ja znam da su mi neka razdoblja koja su trebala biti teška uopće nisu bila tako strašna jer sam osjećala da sam okružena dobrim ljudima.

      Izbriši
    3. U potpunosti se slažem. Život nije uvijek poljana puna cvijeća, ali uz prave ljude se lakše dočeka proljeće...

      Izbriši
    4. a ove godine je proljeće malo i uranilo...ovdje su temperature naglo skočile, cijela sam dezorijentirana:)

      Izbriši
  5. Mnogo mi se sviđaju tvoji favoriti, ABH Brow wiz i Too faced baza su sjajni proizvodi. Baš sam u potrazi za gelom za obrve, a ABH mi prema tvom opisu zvuči savršeno, uzeću ga u obzir pri sledećoj kupovini :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo :) A ovaj gel za obrve je stvarno dobar. Zna Anastasia kaj radi! ;) :)

      Izbriši
  6. Lepi favoriti (nisam ništa probala), moraću i ja tu Afroditinu kremu da probam (dosad mi je većina njihovih bila dobra).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno je moraš probati. Ne vjerujem da ti se neće svidjeti, a cijena joj je takva da čak i da ti se ne svidi, nije tragedija :) Meni odlična!

      Izbriši
  7. TooFaced mi je najomiljenija baza ikad, upravo sam otvorila novu tubicu. Prethonu sam koristila sigurno godinu dana. Artdeco mi se ni malo ne dopada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Too Faced potpisujem, a ova informacija o Artdeco-u mi se ne sviđa ;) :)

      Izbriši
  8. Ja samo čestitam Valentinovo sa zakašnjenjem i skrušeno se ispričavam šta već mjesecima ne zalazim na tvoj blog koji mi je srcu jako drag. Jednostavno su mi beauty blogovi prešli u drugi (čak i treći) plan otkad sam rodila i onda obiđem omiljene tek svakih nekoliko mjeseci jer visim uglavnom po roditeljskim blogovima. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga L.-Mama Šminkerica.... Nemoj se ispričavati, molim te, drago mi je da koji put svratiš <3 <3 <3
      Hvala ti na čestitkama, znaš da i ja tebi želim sve najbolje, ali isto tako znam da ti ljubavi ne fali... Inače, ja se tebi ispričavam što ne komentiram postove iako ih čitam. Baš sam frendici prepričavala kako se radi prirodni plastelin jer me ta objava oduševila i onda mi je ona rekla da postoji cijela FB grupa mama koje imaju razne ideje, od igre do prehrane i sl. Uglavnom, njezin bebinjo je upravo navršio godinu dana, a kod mene nema još takvih vijesti ;) Šaljem ti užasno puno pusa i pozdrava!!!!

      Izbriši
  9. Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude, a nekada si mislim da volim životinje više od ljudi jer životinje nisu pokvarene i vole te bezuvjetno <3 I slažem se da je ljubav ljubav i bilo bi puno ljepše da ljudi više vole (nebitno koga). Divni favoriti su se našli kod tebe, a ja ni jedan od njih nisam probala :/ Afrodita kremica mi je na WL, no u mom DMu je nema, a u ostalim drogerijama je zaboravim potražiti. Rumenilo mi se baš sviđa, volim te roskaste nijanse koje osvježe lice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super da me netko kuži! ;) Ako kreneš s isprobavanjem mojih favorita, svakako probaj ovu Afroditinu kremu, čudi me da je kod tebe nema. Ja sam je danas vidjela u DM-u jer sam si kupovala novu čistilicu za lice. Rumenilo je odlično i baš si upotrijebila dobar izraz za njegiv učinak, osvježi :)

      Izbriši
  10. Great selection!!! Nice photos and post!!!
    Have a wonderful weekend!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you, Marcela! <3
      I wish a wonederful weekend to you, too. :*

      Izbriši
  11. Ajme ovo Lancome rumenilo je savršenooo! <3
    Afroditina krema ide na WL. :)
    Ja sam trenutno oduševljena s Bourjois City Radiance puderom i on mi je najnoviji favorit. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Afroditina krema je zaista sjajna,pogotovo s obzirom na cenu, a divna je i ta Chanel senka. I ja volim TF bazu, ali zanimljivo da je meni UD neprevaziđena :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo i da nas ima. Iskreno, da nisam toliko čitala o njoj od različitih ljudi, ne vjerujem da bih je kupila jer je nisam niti snimila. Zato mi je drago da su drage blogerice podijelile s nama svoje favorite i recenzije.
      Chanel sjenilo mi je vrh, kao i TF, a za UD se nadam da je bio problem u posudici. Imala sam onu malu zavinutu bočicu, a trenutno imam primer u tubi. Tako da javim dojmove.

      Izbriši
  13. Afroditina krema je zaista sjajna,pogotovo s obzirom na cenu, a divna je i ta Chanel senka. I ja volim TF bazu, ali zanimljivo da je meni UD neprevaziđena :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. dakle ne gine mi afroditina okoloočna kremica i TF za kapke super favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, mislim da je trebaš! ;) :) Meni odlična, a ako ti se i ne svidi, teško da si u minusu. Cijena je stvarno... Ma ono, sve skupa za peticu!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)