četvrtak, 26. svibnja 2016.

Batiste Strength & Shine šampon za suho pranje s L-Argininom

Ni sama ne znam koliko sam puta spomenula Batiste Strength & Shine suhi šampon na svom blogu, kako u Favoritima, tako i u Potrošencima? Tako da mislim da je današnji post s malo više detalja definitivno dobrodošao.


Prema navodima proizvođača, Strength & Shine inačica obogaćena je L-Argininom, prirodnom, esencijalnom aminokiselinom koja revitalizira oštećene vrhove, a masnoj kosi vraća sjaj i čvrstoću. Redovito šišam i njegujem kosu tako da ne mogu komentirati pomaže li oštećenim vrhovima (?), no da se odlično bori s masnoćom, bez da kosa izgubi sjaj, s time se apsolutno slažem.


Uglavnom, filozofija iza suhih šampona je jednostavna. Produžuju vrijeme do sljedećeg pranja kose i/ili dodaju volumen. Ovaj suhi šampon stvarno radi oboje.


Nanosi se na raščešljanu kosu s udaljenosti od oko 30 cm, i to pramen po pramen (širi) na korijen, ostavi oko minutu i zatim se kroz kosu prođe prstima, a potom iščešlja. Osim toga, prije nanošenja potrebno je bocu dobro protresti. Naime, kada ga nanesete, vidjet ćete bijeli trag, ali bez straha, vrlo lagano se umasira/raščešlja.


Ono što je meni kod većine suhih šampona boljka je miris. Ovaj ima vrlo neutralan miris za koji mislim da nikome neće posebno smetati, ali mi je iskreno najdraže od svega što se ne zadržava u kosi. Obavi svoju zadaću, ukloni masnoću bez da izgleda praškasto i suho, osvježi kosu i doda volumen.


Bočica sadrži 200 ml/6.73 fl.oz. proizvoda što će vam biti dovoljno za oko 6-10 nanošenja, ovisno o dužini kose i o stanju, odnosno koliko se masti. Zadnja dva nanošenja biti će nešto manje efikasna, ali još uvijek u redu. 

sastojci
Batiste šampone možete pronaći svugdje (Bipa, DM, Kozmo, Müller...) i koštaju oko 35 kn (about 5.25$/4.70 Eura/3.57 GBP), iako se vrlo često mogu pronaći na sniženju. Ja sam svoje kupila za vrijeme akcije za 19.90 kuna.


Isprobala sam stvarno puno proizvoda ovog tipa, no zboog svega nabrojanoga, ovo mi je definitivno najdraži. Dakle, svakako imate moju preporuku!

Što je s vama? Koristite li šampone za suho pranje? Jeste li probali ovaj? Možda koji drugi suhi šampon?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR



For English version of this post click here

Broj komentara: 11:

  1. Probala sam onaj smeđi Batiste, dobar mi je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je.:) Ja sam plavuša, tako da se držim ovoga. Ali o smeđem sam puno dobroga pročitala, jedino kaj je zbog tamnije boje malo više neuredan. Barem tako kaže moja prijateljic. Kaže da joj prsti budu prilično smeđi ;)

      Izbriši
  2. Rijetko koristim suhe šampone jer imam kovrčavu kosu pa mi volumena ne manjka, ali ih volim imati pri ruci, pogotovo za putovanja. Do sada sam probala Batiste onaj cherry i Avon i oba su mi dobra s tim da mi se kod Avona dodatno sviđa taj osjećaj hlađenja koji ima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam imala pojma za Avonovu inačicu?! Moram ga probati, osobito sada kada još i hladi...

      Izbriši
  3. Batiste suhi šamponi su mi vrh te mislim da zaslužuje Nobela osoba koja ih je izmislila jer je za nas sklone brzom mašćenju tjemena dušu dalo :D Imala sam ovaj i odličan mi je, dok sad trenutno trošim onaj najnoviji sweetie :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaaaaa.... Fellow greasy hair?! ;) :) Slažem se! I ja sada isprobavam sweetie. Dobar mi je, ali malo mi je sveprisutan miris. Miris nije loš, ali ja nisam baš luda za tim da ga stalno osjetim ;)

      Izbriši
  4. Great review!!! Good product!!!
    Have a good week!!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dear Marcela... Thank you very much! <3 :*

      Puse iz Hrvatske! (Kisses from Croatia!)

      Izbriši
  5. imati ću ga u vidu jer i ja imam dosta masnu kosu no tješim se da je nama s masnim tjemenom kosa obično manje sklona pucanju...:):)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To si u pravu! Moja kosa je masnija, ali i stvarno zdrava. Valjda ne možeš imati sve ;)?!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)