nedjelja, 15. svibnja 2016.

Što sam voljela kroz ožujak i travanj 2016.... (moji Favoriti)

Kako da počnem ovaj post? Da se pravim da smo se "čule" jučer? Da vam kažem da ne mislim pretvoriti blog u nabrajanje stvari koje volim? A opet...nekako mi se baš pisala koja riječ o tim mojim omiljenim sitnicama... Jedino se mogu nadati da ste raspoložene za malo Omiljenaca ;) :)


Ja sam vam u zadnje vrijeme, zapravo već duže, non-stop u nekoj strci pa se to vidi i na favoritima jer cijelo vrijeme pokušavam pomiriti svoju ljubav prema beauty proizvodima i rutinama, s kroničnim nedostatkom slobodnog vremena.


U toj cijeloj situaciji pokušavala sam naći mjeru u kojoj moja beauty rutina neće patiti, ali koja je povremeno (čitaj često) bila brzinska. Tako sam možda i prečesto posezala za svojim najdražim Batiste Strength & Shine suhim šamponom koji mi je puno puta omogućio koji sat više sna (hvala mu na tome). Nevjerojatno kako taj šampon oživi kosu, učini je punijom, ima ok miris i kosa ne djeluje ko' slama koja ima tendenciju da postane šljem. Ako je brzo mašćenje kose i vaš problem, svakako ga isprobajte!


I dok sam s jedne strane povremeno išla prečacem kad je kosa bila u pitanju, koža tijela je imala vlastite borbe. U prijelazu godišnjih doba, moja se koža totalno pogubila i počela se sušiti, osobito na laktovima. To je rezultiralo mojim mahnitim mazanjem i tako sam krenula s trošenjem svojih manjih verzija Body Shop maslaca za tijelo. Na izbor sam imala tri verzije: shea, divlje ulje argana i smoky poppy (mak). Presuda je da jedva čekam otvaranje Body Shopa u Zagrebu, iako nemam pojma hoće li to ikada ikome pasti na pamet?!


Sva tri su odlična, ali mene je totalno oborio s nogu Smoky Poppy... Taj divan mak me oduševio mirisom, koji i nije iz neke moje uobičajene zone ugode, teksturom koja je hranjiva, ali ne i masna, više kao mlijeko za tijelo, i svilenim osjećajem na koži ujutro kada se probudim. Na svojim sam putovanjima pokušala kupiti zalihe, ali su mi rekli da ta linija nije cijelu godinu dostupna, tako da ćemo se uskoro prestati družiti do neke druge prilike. Ali...ako negdje naletim na njega, odmah ću se opskrbiti!


Što se njege lica tiče, ništa nova me nije posebno oduševilo, ali mi je jedan stariji poznanik postao nekako draži. Olival sam stvarno već puno puta hvalila na blogu, osobito liniju sa smiljem. No, mlijeko za čišćenje je ostalo pomalo postrani. Spomenula sam već da mi se koža čudno ponašala i koža lica nije bila iznimka. Izmjenjivali su se periodi sjaja s periodima suhoće,  pa istovremeni sjaj i suhoća nosa koji se i gulio... OK. Dio krivnje je na retinolu koji je u nekim proizvodima koje sam isprobavala, ali da kožu dodatno ne isušujem čišćenjem, navečer sam u rutinu skidanja šminke s lica ubacila mlijeka i ulja. Olivalovo mlijeko za čišćenje lica je dosta rijetke teksture i nisam imala osjećaj da će biti posebno učinkovito, ali mi se svidjelo što nije agresivno. Nije me peklo lice od njega, miris je umjeren i nije mi iritirao niti oči. Naravno, ne kažem da ga nanosite ravno u oko ko' kapi, ali uz razumnu primjenu, sve bi trebalo biti OK. A ako vam uđe jako u oko, isperite kao i svaki drugi proizvod. Nadam se da razumijete što želim reći...
Budući je mlijeko dosta tekuće, nemojte ga previše nanositi jer se vrlo lako razmazuje. Ja ga u količini badema stavim na ruku, protrljam dlanove i umasiram na lice, a zatim uklanjam šminku blazinicom. Onda ostavim neko vrijeme da se koža malo hidratizira, pa očistim  područje očiju još s micelarnom, operem kožu lica vodom i onda slijede kreme. Uglavnom, meni je bio puno draži od npr. hvaljenog Erno Laszlo ulja za čišćenje.


Ruke su mi isto bile pustinja..., tako da su mi kreme posvuda bila nužnost. Putem sam naletila na Ziaja verziju s kozjim mlijekom koja je namijenjena suhoj koži i noktima, a navodno se bori i s borama. Nemam bore na rukama, nije još tako tragično, ali sam imala dijelove između prstiju koji su se opako sušili, a više ih nemam. Najveće zasluge za to pripisujem ovoj kremi i stvarno vam preporučam da je isprobate. Preporučila sam je i Značajnijoj polovici koja je jednako zadovoljna. Uz sve to, miris joj je također nenametljiv i meni zapravo ugodan.


I na kraju mi je ostao samo jedan Omiljenac iz područja šminke. Šminkala sam se, ali sam se uglavnom držala već provjerenih favorita i kombinacija o kojima sam ranije pisala pa se nisam željela ponavljati. Novitet mi je bilo samo Charlotte Tilbury Lip Lustre/sjajilo koje se probilo na vrh liste iako već dugo više naginjem ruževima.


Kada sam kupovala CT sjajila uzela sam dvije nijanse, od kojih je jedna bila Seduction kao moj siguran izbor... Ponekad je dobro ostati u zoni sigurnosti. ;)


Totalno ja! Samo, s olovkom ispod, uz ruž... Mogu ga nositi na sve moguće načine, a tekstura mu je pomalo neobična za sjajila. Nije ljepljiva, ali ni suha, sjaj da, ali uz puno pigmenta koji pritom izgleda strašno prirodno i izgledate totalno francuski chic. Uglavnom, veliki LIKE, a ako je to i vaša zona ugode, barem isprobajte u dućanu ako ste u prilici.
I to vam je drage moje to. Manji broj proizvoda, ali kvalitetno druženje.

Što ste vi voljele?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here 

Broj komentara: 28:

  1. Omiljenci....koja dobra riječ...ako budem ikada pisala neku ovakvu rubriku obavezno ću ti je ukrasti!!! Tvoji omiljenci su primljeni na znanje, ovi body shop maslaci za tijelo se čine odličnima...a moram priznati da bih baš htjela isprobati taj miris maka, djeluje mi jako zanimljivo.

    Mlijeko za čišćenje lice već dugo kupujem od Nivea-e, a eto imati ću i ovo u vidu. Roza za kraj:)...Baš sam danas razmišljala kako nemam nijedan rozi ruž! Ovo rozo sjajilo stvarno primamljivo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno mazni, drago mi je da ti se sviđa... :) <3 Ovi maslaci su odlični, a smoky poppy me skroz iznenadio i oduševio. Kad naletim opet na tu liniju, definitivno kupujem!
      Olival stvarno jako volim i mislim da svatko može naći nešto za sebe od njih, a sjajilo je A1

      Izbriši
    2. ja sam nekako prestala koristiti sjajila, totalno sam se navukla na olovke od essenca...No, nedavno sam opet čitala knjigu od Garance Dore (modna fotografkinja i ilustratorica) i zamislila sam se kad je ona rekla da ništa ne izgleda bolje i prirodnije na fotografijama od malo rozoga sjajila, mislim da je u pravu:).

      Izbriši
    3. Ima nešto u tome. Izgleda decentno i ženstveno, ali ja volim i dobar tamni ili crveni ruž.... Super je što je nama ženama sve dopušteno ;)

      Izbriši
  2. Lijepi favoriti draga :) Posebno maslaci kojima se ne smijem ni približiti zbog zaliha koje sam nagomilala :) I ja sam nekako više od ruža, ali ovo sjajilo mi baš lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kužimo se, ali ja sam na njih slaba. Mazalice me uvijek mame... :D
      A za ruževe se kužimo. Što sam starija, sve su mi draži. Onda opet, ovo sjajilo je stavrno mrak. Ima CT cijelu filozofiju o njihovom sastavu, djelovanju... Kaj je, je. Dobra su!

      Izbriši
  3. I love Batiste Products :) They're amazing

    OdgovoriIzbriši
  4. Great products!!!!
    Have a good week!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo Olivalovo mlijeko sestra ima i par puta sam ga koristila, baš je nježno za lice, a budući da nisam imala problema kod skidanja maskare njime mislim da ću ga kupiti i sebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Awww... Baš mi je drago da se i tebi dopalo. Ako već nisi, probaj njihov tonik ili ulje... Stvarno nisam ni na koji način povezana s njima, sve sam sama kupila, ali me veseli kad su domaći proizvodi kvalitetni!

      Izbriši
  6. Kako sam se obradovala fotografiji na kojoj je TBS Smoky poppy :DDD
    Kupih ga davno i nikako nije stizao na red, a sad kad sam ga potrošila baš mi nedostaje. Miris mu je malo neobičan i za mene, a nega je divna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko mi je to drago čuti?! Najiskrenije, čak ga nisam sama kupila, već sam ga dobila na poklon, i mislim da ga sama i ne bih odabrala, ali... Ima mi nešto tako privlačno u toj maloj posudici <3 Stvarno preporučam!:)

      Izbriši
  7. Lijepa mi je boja tog sjajila, iako stvarno volim ruževe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma boja je odlična i univerzalna. Mislim da bi svima dobro stajala kao i njena pillow talk olovka za usne.
      Kužim te s ruževima, i ja sam takva, ali ovo sjajilo je stvarno mrak!

      Izbriši
  8. Neka si se ti nama vratila i drago mi je što nas ponekad razveseliš kojim postom :) Divni favoriti, posebno slinim kad vidim TBS maslace za tijelo :D Batiste suhe šampone i sama volim, Strength & Shine mi je dugo bio omiljeni, a sad je na njegovo mjesto došla trešnjica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Awwww... Hvala ti! :* <3
      TBS... Tiha patnja...
      Batiste volim glasno! ;) :)

      Izbriši
  9. I ja jedva čekam dan kad će se The Body Shop otvoriti u Zagrebu. Nadam se da ću biti pri parama tad :D
    CT mi je tiha patnja :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ahhh.... Ne moraš mi ništa reći. Ja sam dugo imala štedljivi period i kao ništa ne kupujem, ali u zadnje vrijeme sam se dobro raspištoljila! ;) TBS stvarno obožavam, opet sam nešto "ubola", nešto dobila, a najviše me boli kad vidim sve njihove blagdanske setove (još i na sniženju)...tada me nedostatak dućana najviše pogađa. :D
      CT... Već dugo spremam veću narudžbu, ali nikako da skočim?! I vraćamo se na početak priče ;) :)

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)