nedjelja, 9. ožujka 2014.

Al' sam bila vrijedna, potrošeni proizvodi u veljači 2014.


Veljača nije bila duga, ali je ipak ostavila traga na obujmu moje kozmetičke kolekcije... Naravno, ja to sve uredno nadoknađujem, ali čovjeka veseli što kupljeno i potroši. Ja možda nisam najbolje mjerilo za izvrsnost proizvoda, jer osim ako mi nešto ne čini zlo kosi, koži..., ja proizvode trošim, a manjak oduševljenja spram istih, smatram školom da ne nađu svoj put ponovno do mog doma. Pa krenimo...


Dana je bilo manje, ali ovo nije loša slika?


Od proizvoda za pranje kose i tijela, ovdje su svoje mjesto našli Garnier Ultra Doux šampon i regenerator za masnu kosu sa glinom i ekstraktom limuna. Niti jedan me nije posebno oduševio, neće se ponovno naći kod mene, ali budući da sam ih detaljno recenzirala ovdje, neću duljiti, već prelazim dalje.

nekad bila u papiru na slici ;)

Lush, Melting Marshmallow Moment uljna kupka također je dobila svoj zaseban post- ovdje. No suma sumarum je da je riječ o luksuznom proizvodu koji vam definitivno nije neophodan, ali si povremeno nije loše priuštiti malo dekadence. Pa svi to zaslužujemo.


Od proizvoda za čišćenje lica, potrošila sam Bioderma micelarnu otopinu- ABC Derm za bebe, i Eucerin losion sa enzimskom zaštitom.


Krenimo od Bioderme. Budući da ima jednak sastav kao Sensibio (moju recenziju Sensibio micelarne možete pročitati ovdje), a dolazi u boci od 1 litre (DA, dobro ste pročitali), i za vrijeme akcija je možete kupiti za nešto više od 70 kuna, nekako je logično da se našla u mom posjedu.

sastojci ABC Derme

Dojmovi su generalno dobri. Razlika u odnosu na Sensibio, prvenstveno se odnosi na miris, koji je blag, ali u ovoj verziji pomalo baby. Sviđa mi se što ima pumpicu za doziranje, ali to je totalno individualna stvar. Nije loša, ali Sensibio se ipak bolje nosi sa skidanjem šminke. S druge strane, ova litrica mi je radi enormne količine trajala jaako dugo... Znači, odluka je na vama. Nešto manja učinkovitost, ali ste dugo, dugo mirni što se micelarnih tiče.


Eucerin losion sa enzimskom zaštitom za pranje kože lica i tijela se slučajno našao kod mene jer je bio poklon uz kupnju za jedan drugi proizvod. Eucerin inače smatram kvalitetnim brendom, pa kada sam ostala bez gela za pranje lica, on je došao na red. Iako se naziva losionom, gelaste je strukture i ja sam ga kao takvog koristila za pranje kože lica.


Namijenjen je za svakodnevno pranje kože lica i tijela, a posebno je prilagođen potrebama osjetljive kože (pogoduje koži sklonoj iritacijama, ne sadrži alkalijske sapune i štiti kožu od isušivanja).
Dolazi u bočici od 200 ml i košta nekih 80 kuna. Nije pretjerano agresivan, no iako je namijenjen osjetljivoj koži, ja ga suhoj ipak ne bih preporučila.

sastojci Eucerin enzimskog losiona za čišćenje
Ima vrlo blagi miris, ništa definirano, možda malo medicinski.


Za ne povjerovati, ali tu se našla i preparativa!!! ;)
MAKE UP FOREVER, MAT VELVET + tekući puder sam koristila, gotovo ekskluzivno, godinu dana. Imala sam dvije nijanse: 30 i 40. 30 sam potrošila na zadnjem putovanju u siječnju jer sam tada još bila bijela, a 40 mi je odlično došao sredinom i pred kraj putovanja jer sam imala boju kao da je ljeto, kada sam većinu proizvoda i iskoristila. U veljači sam doslovno potrošila i zadnju kap... :(
Puder je odličan za masnokošce i kada ga opet kupim, a u nekom trenutku sigurno hoću, napravit ću detaljnu recenziju jer on to definitivno zaslužuje. Mana mu je što je na našem prostoru teško dostupan pa ga se mora naručiti izvana, a odrediti svoju nijansu putem interneta ne mora uvijek biti potpuno točno. Ipak, ako se nađete u inozemstvu i ugledate ga, a imate masnu kožu, svakako ga malo bolje proučite i isprobajte!


Nisam objavljivala svoje manikure i recenzije lakova, iako nokte stalno lakiram, ali zato je kao dokaz mojoj tvrdnji ostala prazna bočica odstranjivača laka za nokte iz Müllera. Dakle, Aveo skidač laka za nokte s mirisom bobičastog voća dolazi u plastičnoj bočici od 125 ml, i kupljen je za nekih 5,50 kn.

sastojci Aveo skidača laka za nokte
Nije loš, ponovno bih ga kupila, jedino što upozoravam da ima zaista intenzivan miris po bobičastom voću, pa ako vam to ne odgovara, zaobilazite ga u velikom luku. Što se učinkovitosti tiče, nisam imala posebnih problema niti s tamnim lakovima, niti šljokicama. Nije da su samo klizili dolje, ali nije bilo niti problema. Pozitivno je da u sebi sadrži hranjiva ulja, ali nokti ne ostaju masni, i ne sadrži aceton.


I na kraju, završavam s mirisnom notom. Nisam 100% sigurna, ali čini mi se da je jedan ovakav malac već bio u mojim "potrošencima", što ne čudi jer mi je već godinama među omiljenim parfemima, Noa Cacharel... Koliko ga volim? Nova bočica već je na lageru, pa mislim da je to najbolji odgovor.
Ako vas zanima kako miriše, stavljam link za punmiris, ali ja bih rekla vrlo nježno, decentno, neutralno i tako ženstveno...

To je to od mojih "potrošenaca"... Nekako ih volim pisati jer uz stalne kupnje ipak pokažem da nešto i napusti moju kuću.

Jeste li probali što od ovih proizvoda? Kako vi stojite s trošenjem kozmetike?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 10:

  1. MUFE puderi su ludilo, ma i ostali dio njihove dekorative i totalna je šteta šta ih nema kod nas... Šta se tiče mog pražnjenja kozmetike, brže ide preparativa, a dekorativa ide jaaaaaaaaaako sporo. Iako, imam par dekorativnih stvari kojima sam dotakla dno i svakako planiram napisati nekakav postić o njima jer su to stvarno zaslužili. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo. Doduše, nisam probala njihove druge pudere, ali ovaj je stvarno odličan! Nekako mi se čini da nam je tržište dobro (otkud mi to ;) ) jer nam dosta dolaze svi brendovi o kojima smo do sada samo slušali pa se nadam da će i MUFE uskoro osvanuti... U nadi je spas!

      Izbriši
  2. Woohoo, čim neko nešto potrošu, i ja odmah želim potrošiti nešto, pa hvala na postu :D Inače preparativa je jedino što otrošim, rijetko išta od dekorative dođe do kantice za smeće. Moram da priznam da nisam probala ove proizvode, osim garnier šampona, koji su mi inače katastrofa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam što misliš... Meni je odličan osjećaj kada dođem do kraja nekog proizvoda. Mislim, imam ja dosta kozmetike, ali nisam još über status.... ;)
      Pozdrav!

      Izbriši
  3. Bravo, bravo :)
    Baš bih volela da probam te Aveo skidače

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uopće nisu loši... Ako ćeš htjeti, javi mi se na mail. Pošaljem ti.

      Izbriši
  4. I ja volim litarsku Biodermu a cak ne vidim razliku u ucinkovitosti... :)
    Parfemcic mi je takodjer jedan od drazih... Cacharel Noa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zar ne? Noa je zakon!

      Babyderma, kako je ja zovem, nešto se više muči s vodootpornom šminkom. Ne nosim vodootporne maskare, ali mučile su je moje UD olovke ;)

      Izbriši
  5. meni je upao u oči mat +, želim ga za kit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bio bi ti odličan za kit. Za masnu kožu je genijalan, ne oksidira i traje do übera. Kod mene su ti puderi definitivno bili voljeni! Dokaz, nemam više niti jednog. :)

      Pozdrav!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)