četvrtak, 13. ožujka 2014.

KORRES, JASMINE LIP BUTTER

Korres je grčka kozmetička kuća smještena u Ateni koja je počela kao prva grčka homeopatska ljekarna- Tzivanides.1988. godine pridružio joj se George Korres, tada još student farmacije. U početku skeptičan prema homeopatiji, što se više upoznavao s biljem i njegovim blagodatima, sve ga je više očaravala njegova učinkovitost kod spravljanja lijekova i kozmetike. Tako je počeo sa stvaranjem proizvoda i formulacija koje je prvo testirao na vlastitim prijateljima. I danas Korres kozmetička kuća teži sasvim prirodnoj proizvodnji i uzgoju, koristeći se blagodatima grčke flore. Tako imaju i vlastite kooperante od malih poljoprivrednih gospodarstava do zadruga, s kojima konstantno rade na poboljšanju organskog uzgoja, iz kojeg kasnije koriste bilje za proizvodnju vlastitih proizvoda.


Ja sam se s Korresom upoznala putem YouTuberica koje su jako hvalile njihove LIP BUTTER-e (maslace za usne), a odlučila sam se za jasmin. Već sam ga dulje vrijeme mjerkala pa kada je bio neki bijesan popust kupila sam ga za 4 Eura, s uključenom poštarinom na HqHairu. Zaista, odlično potrošenih 4 Eura. Inače je njihova puna cijena 8 GBP (npr. feelunique-u), a upravo je na sniženju za 6 GBP na hqhairu što je nešto manje od 55 kuna, te ukoliko iskoristite i 10% popusta s kodom HQNOV, dobivate ga za 5.40 GBP (malo više od 49 kuna).


Kada mi je stigao, prvo sam ga gledala i mjerkala iznenađena ambalažom koja mu je samo dodavala na važnosti. Prekrasno upakiran u dvije kartonske kutije koje su umeću jedna i drugu, a on sam u plastičnoj posudici od 6 g/0.21 oz. Ma mislim, možda vam se ne čini posebnim, ali meni je jako drag. Kako dolazi u 6 verzija, i sukladno njima nijansi: Quince (dunja), Guava, Pomegranate (nar), Mango, Jasmine (jasmin) i Wild Rose (divlja ruža), svaka kutijica ima poklopac u odgovarajućoj boji proizvoda. Jasmine, blijedo rozi, iako je na meni više nude.


Sami lip butteri lagano će dati boju vašim usnama, no u konačnici ne očekujte da vam zamijeni omiljeni ruž ili sjajilo. Iako su boje lijepe i tako mekane, ovo nije dekorativni proizvod već preparativa koja bi trebala biti vaš neustrašivi borac protiv ispucanih usana. Meni uistinu i je.


Osim toga, kada otvorite kutijicu, miris je toliko predivan... Kao topla karamela, ali ne pretjeran. Priznajem, prije nego što je stigao, čak sam se malo pribojavala da bi mogao imati snažni cvjetni miris s obzirom na ime, što ja osobno ne volim, ali ovo je nešto sasvim suprotno. Miris upotrebom i na usnama i u posudici slabi, ali ne nestaje.


Pa onda cijela ta priča oko jasmina... Seže još do kineskih riječnih brodova koji su plovili rijekom Jangce, nudeći bogatim trgovcima usluge prelijepih kurtizana koje su nosile cvjetove jasmina i ruža u kosi. Aromaterapeuti, slijedeći pronalaske drevnih liječnika vjeruju da redovna upotreba esencijalnog ulja jasmina pojačava samopouzdanje i otklanja blagu depresiju. Također, ne poriču povezivanje jasmina sa senzualnošću. No, jasminovo esencijalno ulje koristi se i u industriji ljepote jer pomaže hranjenju i učvršćivanju suhe i osjetljive kože, te oživljava kožu koja pokazuje prve znakove starenja.


Svi Korres maslaci za usne spravljaju se na bazi shea maslaca koji tradicionalno koriste afrički domoroci u sapunima, za zaštitu kože i kose od grube klime. Koristi se i u njezi beba, a novorođenčad štiti od ekstremnih vremenskih uvjeta. Prema najnovijim otkrićima, shea maslac štiti kožu i od UV zraka, pomaže u sprečavanju nastanka bora, umiruje iziritiranu i oštećenu kožu, te vlaži epidermu.

sastojci
Ja stvarno obožavam ovaj maslac. Kada ga nanesem, osjećam se ljepše i njegovanije. Je li do jasmina ili tog prekrasnog mirisa, ne znam? Većinom ga nanosim navečer prije spavanja i ujutro su mi usne mekane i nahranjene. No, volim ga nanijeti i preko dana. Za veće znalce kompletan sastav je na slici gore, ali cijela ideja je stvaranje potpuno prirodnog i neškodljivog proizvoda. Ne sadrži mineralna ulja, silikone, propilen glicol i etanolaminom. No, totalno mi je zanimljivo da na proizvodu stoji da mu je rok trajanja 24 mjeseca od otvaranja. Mojim tempom, puno ću ga prije potrošiti, ali NICEEE....


Tekstura mu je meka, ali ne masna ili ljepljiva. Sama nijansa jasmine je neutralna "nude", i neće pružiti neku znatnu boju vašim usnama. Najviše me podsjeća na sjajila kakva korista djevojke kada tek počnu sa šminkanjem. Tu je, ali decentno. Iako, ja često za takvim nijansama posežem i danas.

Korres Lip Butter- Jasmine
Jedino što bi moglo smetati neke od vas je činjenica da dolazi u posudici pa ga treba iz nje vaditi i nanositi prstima. Mene to ne muči jer ga ne nosim u torbi već ga koristim samo kod kuće, i naravno uvijek čistim rukama, ali to je svakako nešto što bi ljudi mogli smatrati minusom i na što treba podsjetiti.


I za kraj, preporučujem li ga? Apsolutno! Ukoliko ga još niste probali, razmislite o njemu. Ja bih ga svakako opet kupila!

Koji je vaš borac protiv ispucanih usana? Kako vam se sviđa ovaj malac? Probali?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 13:

  1. Ovo izgleda božanstveno <3 Svaka čast na trudu, jako si lijepo napisala ovaj tekst, samo bi ti predložila da možda dodaš i sliku na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you! Je, istina. Imala sam tu namjeru, ali u subotu, kada sam slikala hvatajući sunce, zaboravila sam uslikati usne. U međuvremenu sam se razbolila i danas kada sam uslikala usne, one su zahvaljujući Korresu nevjerojatno OK, ali ovaj dio iznad izgleda skroz iritirano, ko' ratna zona. Kako god bih ja sliku rezala, nikako nije izgledalo kak' spada. Onda sam je jednostavno izbacila. :)

      Izbriši
  2. Divota! Evo sam ga stavila na popis za muža, ide za par tjedana na neki sastanak u Atenu, pa nek mi kupi! :D
    P.S. Dolaziš li na BBD u subotu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U super!!! Pa ti ćeš ga onda dobiti svježe napravljenog ;)! Ne idem. Trenutno sam i bolesna :(. Ništa strašno, ali dovoljno da lišim ljude svoje sluzi ;). Sorry na grafičkom prikazu!

      Izbriši
  3. Uh baš bi ga probala, pakovanje je preslatko!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako dođeš u priliku... ;) Meni je kompletno presladak, ali ujedno i učinkovit!
      LP

      Izbriši
  4. Baš izgleda savršeno! Pakovanje prelepo, a tekstura mi izgleda odlično, definitivno bih ga mackala kao noćni tretman :)

    OdgovoriIzbriši
  5. divan post, a iako me Jasmin varijanta do sada nije privlačila, ti si ju učinila privlačnom :)
    Imam Pomegrante i jako sam zadovoljna, a inače moj all time favorit je Nuxe Reve de Miel <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam. Pročitala sam jučer. Baš me zanima Nuxe, a bome i Pomegranate. Jesi li zadovoljna njime?

      Izbriši
  6. Divno si napisala ovaj post, svaka čast :) proizvod predivno izgleda, i ti uvijek imaš neke proizvode o kojima ne čitam puno inače haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahaha.... Hvala ti! Post je morao biti ovakav jer stvarno uživam u ovom proizvodu, a i kako sam objavljivala one kratke haulove u kojima nema nešto puno za pisati, morala sam napraviti nešto konkretnije. Drago mi je da ti se svidio!

      Lp

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)