ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

LUSH OF THE WEEK: Rose Queen i Creamy Candy

Kako Lush već duže nije dobio prostora na mom blogu, a privatno se družimo, odlučila sam u jednom postu recenzirati dva potpuno različita proizvoda za kupanje. Lush Rose Queen kuglu za kupanje i Lush Creamy Candy pjenušavu kupku. Ako vam se čini da sam totalno poludjela za rozom bojom, niste daleko od istine, naime, obje su me obradovale u Think Pink paketu koji sam kupila za vrijeme božićnog popusta- post ovdje. Mislim da sam dobro prošla jer se isti paket prodaje i sada- LINK.


Mene ime Rose Queen automatski asocira na englesku kraljicu pa sam tako foto session sa ovom kuglom za kupanje odradila uz čajnik i servis u tom stilu. Zanemarite što su na mom servisu tulipani :D, u nedostatku ruža, poslužio je.


Rose Queen kugla za kupanje je okrugla roza kugla prošarana s malo bijele boje, i s natruhama plave unutrašnjosti. Inače, ne preporučam rezanje, za razliku od kupki koje mogu poslužiti za nekoliko kupanja, kugle svoj puni potencijal dostižu ako se cijele bace u vodu. No, za potrebe bloga sam svoju prerezala na pola. Unutrašnjost joj je plava sa šljokicama. Slatko.


Dolazi u količini od 90 g i košta 32 kn, što je priličan iznos za jedno kupanje, ali svi već znate da Lush nije jeftin.


Koristi se na način da se u kadu pusti voda, zatim se legnete, ubacite kuglu i uživate u predstavi.


Lusheve kugle za kupanje su zapravo vatromet boja i, neke, mirisa. Iz mojih slika u ovom postu vidjet ćete da i ova pruža "kupanje u boji" i to je ono što bih izdvojila kao prednost. Međutim, za razliku od većine Lushevih proizvoda, ova kugla ima blagi miris ruže kada je stavite direktno pod nos, ali u kadi se taj miris gotovo i ne osjeća. Budući da sam ja bila prehlađena, zamolila sam muža da on pošnjofa i slikala ga kako gura nos u kadu (imam zabranu objave te slike) i dojam je bio isti- 0 bodova. To navodim kao minus.

prvi kontakt s vodom
razvoj situacije
Za sve koji se još nisu družili s Lushem također napominjem da koncept kugli za kupanje i staje na tom WOW efektu i bojama, pa nemojte očekivati puno pjene i filmsku kupku. Iz tog razloga ja rijetko posežem za kuglama, obično ih probam zahvaljujući ovakvim setovima.


pa malo plavog...

Ovako je opisuje Lush:
Sviđa vam se miris Tisty Tosty, ali niste u potrazi za strastvenom avanturom? Umjesto misli koje su dolične onima iznad 18, naša nova kugla za kupanje evocira šetnje kroz ružičnjake i nježno dodirivanje latica. Miriše, naravno, na ružu, ali stvar nije tako banalna. Ružin apsolut s malo geranija i zagasitog mirisa divljih ruža. Vodu će obojiti nježnoružičastom, ukrasiti laticama tigrastog ljiljana i cvijeta jabuke, a kupača učiniti bezbrižnim i zadovoljnim. Što bi ovi moderni klinci sa starinskim naočalama crnih okvira rekli - prava old school kugla za kupanje.


Ja nisam primijetila da mi se voda značajno obojala, za dodatak roze boje i njege sam dodala i komadić uljne kupke Melting Marshmallow Moment- recenzija ovdje, i tek tada je voda bila roza. Također, dok na slikama izgleda da je kupka pružila vatromet boja, je, ali se to koncentrira u onom dijelu gdje se kugla otpušta, dok je ostatak kade prilično nemaštovit. Sve u svemu, moram priznati da me se nije osobito dojmila i ne bih je preporučila za kupnju.

vidi se gdje se koncentrira (bez MMM)
sastojci
Creamy Candy pripada pjenušavoj strani spektra i proizvod je za kojim bih i ja, pojedinačno, posegnula. 


Dolazi u obliku valjkaste pločice i, u pravilu, ima cvjetić na vrhu, ali se moj izgubio u kutiji, a budući da ona izgleda ovako....


nisam ga uspjela pronaći. 


100 g Creamy Candy kupke koštat će vas 31 kn, što je zapravo povoljnije od kugle jer je možete prerezati na pola i dva puta uživati u njoj. Ja je ne bih dijelila na manje komade jer osobno volim pravu pjenušavu kupku.


Postupak upotrebe je drugačiji. Također će vam trebati jedna kada i voda, no kupku treba razmrviti pod mlazom vode i ostaviti da se s vremenom razvija/pjeni.


Za razliku od kraljice ruža, ova je kupka jako mirisna i uljepšati će boravak u svakom prostoru. Jednako sam uživala u polovici u kadi, kao i drugom dijelu koji mi je stajao na ormariću u sobi. Miris je više prema bademu, iako je ona na bazi vanilije, ali meni je to slatki badem. Pomalo me podsjeća na miris L'Occitane-ovog bademovog ulja.


Lushev opis: 
Slatka, ma preslatka kupka!
Za ljubitelje slatkog, kreirali smo kupku tako slatku da će čak i njima izrasti zazubice! Ne vjerujete nam, nevjerni Tome? Apsolut najslađe vanilije i hidratizirajuće bademovo ulje u kombinaciji s hranjivim kakao maslacem zadovoljit će kako kupače sladokusce, tako i njihovu kožu. Kao šećer na kraju dodali smo čak i mali šećerni cvjetak! Baš zgodno! Nismo ljubitelji dijeta, ali ako su vam hlače u zadnje vrijeme malo tijesne, iz doma uklonite slatkiše i uselite Creamy Candy.  

početak (s pola kupke)
Kao što rekoh, ja sam koristila samo polovicu, ali pjena je bila solidna. Ako imate kadu s mlaznicama, bit će i veća. Oim toga, sadrži i ulja tako da kupanje kožu ne ostavlja suhom. Svakako savjetujem nanošenje nekog losiona ili kreme nakon kupanja, ali samo točanje u kadi neće vam isušiti kožu. 

zaista solidna završnica, pjeni se i miriše...
Sastojci:
soda bikarbona (Sodium Bicarbonate), vinska kiselina (Tartaric acid), natrijev lauret sulfat (Sodium Laureth Sulfate), kakao maslac (Theobroma cacao), lauril betain (Lauryl Betaine), Laureth 4 (Laureth 4), miris (Perfume), bademovo ulje (Prunus dulcis), kokamid DEA (Cocamide DEA), Fair Trade apsolut vanilije, metil-ionon (Methyl Ionone), boja 14700 (Colour 14700), boja 45410 (Colour 45410), boja 17200 (Colour 17200), jestivi cvjetići (Candy Flowers)


Preporučam da, ukoliko ste u prilici, prvo pomirišete ovu kupku da znate odgovara li vam njen miris, i ukoliko vam se dopada, mislim da ćete uživati u malo Lush luksuza. Ovo nije moja omiljena Lush kupka, ali ima moj blagoslov!

Ukoliko u svojoj blizini nemate Lush dućan, njihove proizvode možete naručiti putem interneta- LINK. Još jedna dobra stvar je što je Lush cruelty free brand pa nema maltretiranih životinjica! Veliki plus!!!

Jeste li vi više kugla ili kupka tip? Probali što od ovoga? Koji je vaš omiljeni Lush proizvod za kupanje?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 6:

  1. nažalost nemam kadu pa ne mogu uživati u ovim kupkama, baš mi to fali..

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bih umrla bez kade. Iako se ljeti transformiram u totalnog tuš freaka/frikušu, zimi se točam ko' blesava... ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja obožavam kupke i skroz sam kupka-tip. I u ovom stanu di sad živim imam i hidromasažnu kadu koja mi je preprepre, samo sad se zbog trudnoće moram paziti i ne smijem se baš toćavati jer imam osjetljiv mjehur. Ne sjećam se jesam li baš ove kupke probala, ali nekad sam u Splitu redovito kupovala Lush kugle dok nisu zatvorili dućan... Moram priznati da sam u Zagrebu malo i zaboravila na njih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I hear you, sister. Trudna? Prekrasno.... Čestitam! Činilo mi se na slikama s beauty blog daya da sam vidjela trbuščić. Ako si koji puta priuštiš kupku, onda uzmi Comforter, ovo oboje na ignore spram njega (moj favorit je Christmas eve, ali ga ima samo za Božić). Sorry, sad sam nekako raznježena, trudnice moja <3

      Izbriši
  4. Nemaaaaam kadu, jedinoda u tuš ubacim pa šta bude :P jedini Lush proizvodi koje sam koristila su masažne pločice i piling za usne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj ;). Naći ćemo mi tebi nešto za tuš :)!

      Dobro si krenula. Budimo realni, Lush je bezobrazno skup, ali me sve te boje i oblici ponesu. Onda kada još vidim da teže prirodnome i da su cruelty free, gotova sam!!! Ipak, razum mi zna prevladati tako da u principu ove proizvode za kupanje kupujem samo u poklon setovima na sniženju.

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)