ponedjeljak, 21. travnja 2014.

Avon Ideal Flawless Invisible Coverage Cream to Powder puder za lice

Pozdrav svima! Iako je sa zakašnjenjem, želim vam svima SRETAN USKRS! Nadam se da ste ga proveli lijepo, u krugu ljudi koje volite... <3


Kod mene na blogu već duže niste mogli čitati o dekorativi pa sam zaključila da je krajnje vrijeme da to promijenim. Stoga, evo me danas s jednim puderom.


Avon Ideal Flawless Invisible Coverage Cream to Powder puder za lice kupila sam davno, nakon što sam potrošila Avon Ideal Flawless tekući puder koji sam recenzirala- ovdje. Budući da mi se tekuća verzija svidjela, za vrijeme nekog sniženja uzela sam za probu i njegovu kremastu sestricu. Kako imam jako masnu T-zonu, inače nisam sklona kremastim puderima, ali me baš zanimalo je li se s godinama ponašanje moje kože u korelaciji s njima promijenilo?


Puder dolazi u crnoj, plastičnoj posudici od 9g,  koja oblikom podsjeća na kutiju za puder u kamenu ili rumenilo, ali je nešto deblja. Kada se otvori, ima tri dijela. Naprijed je zrcalo, na drugoj strani puder, i ima još jedan pretinac ispod pudera, za spužvicu.


Tekstura pudera je, sukladno imenu, kremasta i pomalo masnija, no tada nastupa onaj "prema puderu" dio. U kontaktu s kožom, on se nekako suši i konačan dojam je dobar. Ja ga nisam nanosila sa spužvicom jer mi se čini da bi zbog teksture veliki dio proizvoda i ostao na njoj, nego sam koristila kist i to mi se pokazalo odličnim. Iz higijenskih razloga ne bih preporučila da ga nanosite prstima direktno iz posudice, ali ja bih ga nakon što sam ga nanijela i izblendala kistom, još lagano, lagano prstima izjednačila na koži.


Nijansa koju sam ja odabrala je NUDE. Neutralna, svijetla nijansa sa žutim podtonom. Moram priznati da je riječ o vrlo svijetloj nijansi, ali se na mojoj koži pokazala dobrom. Uvijek si lice možete osjenčati uz pomoć bronzera i rumenila, meni je puno veći problem ako se odmah krene s tamnom nijansom.


Ovaj puder ima srednje prekrivanje, i može doći vrlo blizu potpunog, ali ako pretjerate s njime, lice bi vam moglo izgledati poput maske. Ja nemam većih nepravilnosti, tako da je meni za izjednačavanje tena bio dobar. Moj su problem proširene pore u koje će se rado uvući, ali ako ga dobro izblendate kistom, i to se može izbjeći.


Ono što mu ja najviše zamjeram je trajanje. Ako ga nanesete ujutro, navečer gotovo da i nećete imati što skidati s lica. Nije prošao mobitel test. Pretpostavljam da znate što pritom mislim... Znate ono kada razgovarate na svoj telefon i kada ga odmaknete od kože lica imate što vidjeti. Reljefni ostatak na ekranu, ili kako ja to volim reći- ulje na platnu. Znam, to je baš bljak, ali nije rijetka pojava pa moram naglasiti. Trajnost mu je bolja uz pomoć pudera u prahu ili kamenu, ja trenutno koristim Ben Nye Banana Powder i onda je to super kombinacija, ali Ben Nye puder je toliko dobar da uspjeh pripisujem njemu.

nijansa nude- swatch
Što se tiče dojma s masnijom kožom, moje mišljenje je da ovo nije njen najbolji saveznik. Već nakon sat vremena od nanošenja, bez korištenja pudera u prahu ili kamenu, vidjet će se prvi sjaj. Nakon dva sata  apsolutno se ne može pogriješiti tip kože, znači, moja koža i dalje ne surađuje najbolje s ovom teksturom pudera, bez obzira što ova verzija obećaje završetak pudera u kamenu.
Ja nemam puno suhih dijelova, iako mi površinski koža može djelovati suho, ali ne mogu reći da ih ovaj puder jako ističe.
Još nešto ne smijem zaboraviti spomenuti, a to je da se troši brzinom svjetlosti! Moj je pri kraju uz svakodnevno korištenje nakon nešto više od mjesec dana.


Avon ga i sada nudi u svojom katalogu po cijeni od 49 kn na sniženju (uobičajena cijena je 80 kn). Traje 24 mjeseca od otvaranja.


Zaključno. Mislim da ovo nije loš puder, ali najbolji učinak pokazat će na normalnoj koži bez puno nepravilnosti, iako ga Avon oglašava kao puder potpunog prekrivanja. Ne bih ga ponovno kupila jer ima puno boljih pudera i još puno onih koje još nisam, a voljela bih isprobati. Kada bih mu davala ocjenu, bila bi to neka 3-ka. Njegove mane nisu nesavladive, ali zašto siliti i gubiti vrijeme? Budući da sam ja našla formulu kako ga učinkovito koristiti i iskoristiti, potrošit ću ga, ali ga ne preporučam niti masnoj niti mješovitoj koži.

Aktivni sastojci: OCTINOXATE 6.31% i TITANIUM DIOXIDE 3.16%.
Ostali sastojci: PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, DIISOPROPYL DIMER DILINOLEATE, MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, CETYL RICINOLEATE, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, SILICA, TRIBEHENIN, POLYMETHYL METHACRYLATE, ETHYLENE/METHACRYLATE COPOLYMER, ALUMINA, MAGNESIUM MYRISTATE, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE, ISOPROPYL, TITANIUM TRIISOSTEARATE, BORON NITRIDE, CETEARYL DIMETHICONE, CROSSPOLYMER, CAPRYLYL METHICONE, PEG/PPG-20/23 DIMETHICONE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, KAOLIN, ETHYLPARABEN, METHYLPARABEN.
Može sadržavati: IRON OXIDES, TITANIUM DIOXIDE/CI 77891, MICA/CI 77019, BISMUTH OXYCHLORIDE/CI 77163.

To je to od mene. Jeste li probali ovaj puder? Kako stojite s kremastim puderima? Zainteresirani?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

4 komentara:

  1. Ne koristim kremaste pudere i ne kupujem pudere kataloški. Inače mi je jako teško pogoditi nijansu, čak i kada je kupujem u drogerijama, ne smijem ni zamisliti šta bih kupila kataloški :D Također, imam masnu t-zonu, te mi ovaj ne bi ni odgovarao. Nego, htjela sam prvo da kažem da bih smazala tog zekana na prvoj slici, pa me omeo puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D....

      Mislim da ovo nije puder koji bi te oduševio, tako da ništa ne propuštaš.

      disclaimer: za vrijeme pisanja i objave ovog posta nije stradao niti jedan zec, čak niti čokoladni ;)
      Za nastavak današnjeg dana ne garantiram :)

      Izbriši
  2. Ja obožavam kremaste pudere i najdraži su mi od Artdecoa, a trenutno koristim jedan od Shiseida kojeg ću uskoro recenzirati. Imam i jedan neotvoreni Inglotov, on čeka da se ovi trenutni potroše. :D Nisam probala Avon pudere, ali čini mi se okej ovaj, ali samo za one manje zahtjevne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti si stvarno opskrbljena :). Ovo nije loš puder, ali za mene nikako idealan, i malo me muči ta njegova savršena podudarnost s gotovo savršenom kožom?! Takvoj skoro da ni ne treba.

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)