nedjelja, 8. ožujka 2015.

Charlotte Tilbury, The Classic Eyeliner Powder Pencil- olovka za oči u nijansi Audrey

Ne znam je li uopće normalno što sam ja toliko uzbuđena zbog današnjeg posta? Ali... Čini mi se da je prošla cijela vječnost od moje zadnje make-up objave, a kada se uzme u obzir da pišem o Charlotte Tilbury proizvodu, jednostavno postanem sva sretna i uzbuđena! Zaista sam kupila dosta CT proizvoda, prvi puta sam vam ih predstavila prije cca godinu dana- ovdje, a poslije sam samo nastavila u revijalnom tonu- ovdje. Zaista je vrijeme da ih počnem recenzirati, pa  krenimo s Classic Eyeliner Powder olovkom za oči u nijansi Audrey.


Riječ je o olovci za oči u tamno smeđoj nijansi, gotovo crnoj, koju sam ja odabrala i radi boje, ali i radi imena. Priznajem. Kriva sam! Mene je asocirala na Audrey Hepburn i njezin besprijekoran, dotjerani, ali tako minimalistički i prirodan stil, kojem, s više ili manje uspjeha, i sama težim u dnevnim varijantama.


CT ovu klasičnu (Classic) liniju olovaka za oči predstavlja kao mješavinu neprozirnih, pigmentiranih pudera i raznih ulja, koja na očima ostaje u obliku meke linije, a nanosi se s lakoćom. U svom sastavu ima i alantoin (koji potiče epitelizaciju i regeneraciju kože), upravo zbog svijesti CT o nježnom području oko očiju na koje se olovka nanosi. 


Kada sam je prvi put isprobala, bila sam dosta neugodno iznenađena. Bila je suha i na ruci nekako gruba, što me totalno odbilo jer nisam namjeravala luđački vući olovkom po očima, a budimo iskreni, UD me je sa svojim 24/7 glide on olovkama (recenzija) razmazio... No, kada sam olovku malo zagrijala po ruci, bilo je puno bolje. Sada, kada je već opako u uporabi, i zapravo sa svakim novim šiljenjem, ona je sve mekša i bolja.


Pigmentacija joj je jako dobra. Ja je nanosim uz gornju liniju trepavica kako bih ih naglasila i uz vanjski rub donje linije trepavica, za lagani mačkasti look. Zaista nešto u stilu Audrey. Olovka se dobro nanosi, omogućava dosta precizno nanošenje, nema puno natezanja kože, ali ipak je nešto grublja i tvrđa. Može se staviti i u waterline, ali je moguće da se preslika.

ovako to izglada na kraju dugog dana, naravno manje razmazano jer sam je ja tu trljala da vam predočim

A onda prelazimo na trajnost.... Ovo je trajna olovka, ali ne u tom inenzitetu kao kada je nanesete. Ja se rano ujutro našminkam i, u pravilu, ništa ne diram do večernjeg skidanja šminke, kada je kontura oka još uvijek vidljiva, ali naravno više u nekoj smoky maniri. I inače se ova olovka može koristiti omekšana, samo kao decentan akcent, ili u svojoj punoj pigmentiranosti za večer. Sama CT daje vam prijedloge i savjete kako je koristiti, čak ima i tutorial- ovdje. No, ako se znojite, oči vam suze ili imate izrazito masne kapke, moguće je da se ova olovka razmrlja.


Klasik olovke za oči od CT dolaze u veličini od 1.1 g i koštaju 16 GBP (oko 155 kuna). Kod nas ih nema, ali se mogu naručiti direktno s CT stranice, Net-a-Portera i Selfridgesa, s time da morate računati i na trošak poštarine koji se kreće od 15-25 Eura, kako kada i kako gdje. Net-a-Porter povremeno ima besplatnu poštarinu pa je tada možda najbolje vrijeme za isprobavanja CT proizvoda.


Moje najiskrenije mišljenje je da ovo nije najbolji CT proizvod koji sam probala i uz UD, ne bih ponovno kupila olovku za oči iz Classic linije, ali me jako zanimaju Rock N' Kohl verzije. S druge strane, ja ovu olovku koristim svaki dan i namjeravam je iskoristiti do kraja, no kada mogu birati koju kupovinu ponoviti, odabirem UD 24/7 olovke za oči.


Nemojte da vas ova recenzija odbije od branda jer CT ima sjajnih proizvoda!

Sastojci:
Ethylhexyl Isostearate, Nylon-12, Isostearyl Neopentanoate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (Copernicia Cerifera Cera), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax (Candelilla Cera), Ceresin, Paraffin, Talc, Calcium Sodium Borosilicate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Allantoin, Methylparaben, Propylparaben, Bht, Tin Oxide, Mica (CI 77019), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), [May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Ferric Ferrocyanide (CI 77510)]

Kako vi stojite s Charlotte Tilbury? Jeste li što probali? Zanima li vas? Možda neka preporuka?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Broj komentara: 10:

  1. Nisam još ništa probala od CT, ali već dugo vremena gledam što bih si mogla uzeti.
    Ovoj besplatnoj poštarini sam odoljela jer sam već imala listu stvari koje ću si priuštiti s novcem s kojim sam raspolagala :D Ali na jesen ( kada opet neke pare za kozmetiku dođu ;) ) planiram napraviti narudžbu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam. I mene ta njihova besplatna poštarina uvijek svrbi, ali također nisam kupila ništa od kozmetike sada. Svako malo se podsjetim da ne moram imati sve što mi se sviđa, a onda me opet obuzme shopping groznica ;), i tako stalno u krug :) Javi kada kupiš nešto!

      Izbriši
  2. Nisam probala, ali nakon UD olovaka iskreno i ne tražim dalje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja jako rijetko koristim olovke, a od CT nisam ništa ni probala i mislim da je ovo dosta visoka cijena, bar meni :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja pak svaki dan, a cijena je...definitivno s više strane spektra, ali me privukla. Slaba sam na CT ;) :)

      Izbriši
  4. Wow I like it!!!!
    Have a good week!!! and my g+ for your post!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne koristim olovke često jer nikako ne mogu naći pravu.Ova se čini dosta dobra.Sviđa mi se blog jako.
    Posjeti

    www.makeartnotlove.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jelena, drago mi je da ti se blog sviđa. To me veseli! Jako ;)

      Ova olovka nije loša, ali UD 24/7 su bolje. Pa ako ikada odlučiš uvrstiti olovke za oči u svoju rutinu, preporučam da počneš s njima. :)

      A sada idem malo probrowsati po tvom blogu.... ;) Pozdrav!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)