srijeda, 22. srpnja 2015.

First Aid Beauty Facial Radiance Pads/blazinice x28

Prije nekoliko tjedana pisala sam vam o tome da sam ponosna vlasnica Feelunique Radiant Skin beauty kutije, a ujedno sam vam i obećala napisati dojmove o proizvodima u njoj. Kako je Caudalie Beauty Elixir odavno dobio svoje mjesto na mom blogu, danas vam donosim nekoliko redaka o First Aid Beauty (FAB) Facial Radiance blazinicama.


Iako je riječ o blazinicama, one zapravo svakodnevno pružaju vrlo nježni tretman za obnovu kože.


Prema tvrdnjama proizvođača, ovaj tretman vraća koži sjaj, tonus i svojim piling efektom pomaže u obnavljanju kože, a koristi se tako da se blazinicom prođe po očišćenom području lica, vrata i dekoltea, jednom ili dva puta dnevno.


Blazinice sadrže optimalnu količinu mliječnih i glikolnih kiselina, tako da istodobno budu i dovoljno nježne i sigurne, ali i učinkovite u svakodnevnoj njezi lica. Sadrže krastavce, te ogrozd koji vraćaju tonus koži, dok limunova kora i sladić (slatki korijen) ostavljaju kožu osvježenom i sa zdravim sjajem. FAB Facial Radiance blazinice ne sadrže parabene, jake kemikalije niti boje. Ne sadrže niti alkohol. Idealne su za sve tipove kože, čak i osjetljivu. Iako poboljšavaju opći izgled kože, osobito djeluju na smanjenje izraženosti pora i umanjuju pojavu finih linija.


Moje pakiranje sadrži dvadeset i osam blazinica koje dolaze u plastičnoj posudici, poput klasičnih posudica za kreme za ruke, a u startu su zaštićene folijom.


Posuda je pogodna za putovanja, dobro se zatvara i zato blazinice ostaju jednako vlažne i natopljene proizvodom kroz cijeli period korištenja.


Složila bih se s proizvođačem da, barem na opip, sadrže optimalnu količinu proizvoda jer su dovoljno vlažne da osjetite njihovo djelovanje, ali ne i previše natopljene da vas to iritira (mene bi).



Blazinice imaju dvije strane. Jednu pomalo rebrastu... koja unatoč reljefnoj strukturi nije nimalo gruba, dapače, ja sam u početku čak bila iznenađena koliko su mekane te blazinice, budući sam nekako najviše očekivala piling.


...i jednu glatku, koja je također vrlo nježna za kožu. Kod korištenja počinjem s rebrastom stranom, pa okrenem glatku i s njom završim.


Budući da blazinice ne sadrže alkohol i da je pamuk prilično mekan, u prvo vrijeme sam imala osjećaj da zapravo ništa ni ne čine za moju kožu lica, osobito stoga što mi je primarna pomisao bila da ću njima raditi redoviti piling, što mehaničkim putem s blazinicom, što kemijskim putem pomoću kiselina koje sadrži. No, cijela ideja iza ovih blazinica je da one pružaju obnovu kože, ali vrlo lagano, polako i postupnom uporabom, zbog čega su i pogodne za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, s kojom tvrdnjom bih se ja složila. Moja je koža mješovita s masnijom t-zonom i nisam imala problema niti s isušivanjem, niti s perutanjem kože, a zbog izrazito blagih svojstava ovih blazinica, čini mi se da niti jedan tip kože ne bi trebao imati problema s isušivanjem, niti reagirati na njih, osim naravno ako niste alergični na neki od sastojaka.

Sastojci: Water/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water, Lactic Acid, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Fruit Extract, Hyaluronic Acid, Phyllanthus Emblica (Indian Gooseberry) Fruit Extract, Polysorbate 20.

To je vidljivo i iz toga što su pogodne za svakodnevno korištenje, čak i dva puta dnevno, ujutro i navečer. Osobno, to mi se ipak čini malo previše, pa su kod mene bile dio isključivo večernje rutine. Ukoliko ih na taj način koristite imate ih za 28 dana (logično?!) i mislim da je taj period taman da ustanovite kako se one slažu s vašom kožom.


Rezultati nisu trenutačni, ali nakon oko tri tjedna korištenja zaista se primijetilo da mi lice izgleda svježije i blistavije, što je komentiralo više ljudi. Nisam sigurna da su mi pore značajno manje izražene, fine linije mi ni u startu nisu neki problem, ali sveukupni dojam stanja, zdravlja i blistavosti kože je ljepši i bolji. Koža je jednostavno nekako njegovanija i blistavija.

kod prvog korištenja blazinica je pokazala da unatoč nježnosti uklanja nečistoće
kasnijom upotrebom više se nisu tako "zaprljale"-glatka strana
Ovo nije neophodni korak u njezi za svakoga, ali mislim da je riječ o vrlo dobrom proizvodu koji ne bi bilo loše upotrijebiti nekoliko puta godišnje. Znači svakih par mjeseci potrošiti jednu kutiju, čisto da se koža osvježi. Ja sam svoju dobila u ranije spomenutom beauty box-u, no cijena ove kutijice s 28 blazinica na feelunique-u je 12 GBP (oko 125 kuna)- link, s time da oni stvarno često imaju različite popuste pa ih možete kupiti i povoljnije.

Bi li ovo bilo nešto za vas? Jeste li probali što od First Aid Beauty proizvoda?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


For English version of this post click here



Broj komentara: 19:

  1. Zanimljivo mi izgleda, nisam još koristila tako nešto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije loša stvar! Priznajem, prvih tjedan dana sam imala upitnik nad glavom, ali stvarno s daljnjom uporabom daju tenu jednu blistavost

      Izbriši
  2. Very interesting review!!!
    Have a nice day!!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  3. Blazinice? Piling? Bome si me uspjela zbuniti :D Na početku sam iskreno bila skeptična, ali svidjeli su mi se sastojci i to da su pogodne za sve tipove kože. Sigurno ih ne bi bilo loše isprobati, ali mislim da iste rezultate dobiješ i ako imaš sreće pa nađeš piling i serum/kremicu koja ti odgovara. I za manje novčića. Jedino je ovdje zgodno što imaš sve u jednom ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D :D :D Mila.... Jesi me nasmijala!!! Ti to meni na finjaka:"Kaj si to kupovala?!" :* <3

      Izbriši
    2. Hahah ma ne! Al ozbiljno. Volim ja vidjeti i pročitati o novim stvarčicama i pogotovo patiti kad mi se jako svidi nešto čega kod nas nema :D
      Nego.. khm, ja još čekam izvještaj iz Maroka ;)

      Izbriši
    3. Doći će... Maroko je rezerviran za kolovoz ;)

      Izbriši
  4. Sto mislis kakve bi bile za osvjezavanje lica po ovim vrucinama ili nakon vjezbanja npr.? Tad se uvijek osjecam kako mi je koza prljavija nego sto je...

    OdgovoriIzbriši
  5. Hmm.... Pa, svakako bi pomogle u čišćenju kože i sigurna sam da bi kroz određeno vrijeme primijetila da koža izgleda zdravije i blistavije. Kako su vlažne, imaš osjećaj čistoće i laganog osvježenja, ali budući da su istovremeno i jako blage, ne bi imala osjećaj svježine kao npr. kada se našprica Caudalie Beauty Elixir. Mislim da bi ih trebalo shvatiti kao dio rutine/njege kože, poslije vježbanja vodom isprati kožu i onda prijeći njima po licu, jer mi se nekako čini da bi bolja prokrvljenost nakon vježbanja pore učinila spremnijim za uzimanje svih kvalitetnih sastojaka. Znači, kao vid njege, zašto ne? A kao osvježenje, srednja žalost ;) Ako ih probaš, svakako javi dojmove!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvo sam išla na post s kutijom da vidim koliko košta kutija, haha :D uglavnom, ja sam ipak veći van micelarnih koje sama doziram na blaznicu, a ovo mi je ipak puno novaca :/ no s obzirom da si ih dobila u kutiji + druge super proizvode, i ja bih bila prezadovoljna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priznanje... Ja i dalje koristim micelarne za čišćenje. Ja sam micelarna fan! Ova čuda sam samo dodatno ubacila u svoju rutinu. :) A kutija je stvarno A1!

      Izbriši
  7. Obožavam tvoje recenzije.Ovaj proizvod sam vec vidjela negdje,ali sad sam zapravo dobila bolji uvid u njega i po meni čini se ja dobar,ali više koristim obične blazinice na koje stavljam otopinu.Sviđaju mi se sastojci i mislim da vrijedi ovoliko novaca.
    Novo na www.makeartnotlove.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj... Hvala ti! :)

      Ovo je zapravo puno drugačije od micelarne, jer se primjenjuje na očišćenu kožu kao svojevrstan tretman i piling. Stvarno nije loš proizvod!

      Izbriši
  8. zanimljive su ove blaznice, ali nisu baš za moj budžet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu, dobra su stvar, ali mislim da nisu neophodne za konstantno korištenje. Iako, zato što su blage bi čak i prošle za svakodnevnu upotrebu. Cijena im je malo veća, ali ja sam pomalo "kozmetika freak"... Znam, ne bi nikad rekla?! ;) :D

      Izbriši
  9. Dugo sam izbjegavala kiseline u preparativi, ali prije par dana sam pokleknula i isprobala REN masku koju sam dobila u beauty boxu i kad sam vidjela kako djeluje samo sam se zapitala koji vrag mi je bio do sada :D Sad mi je ovaj tvoj post došao kao budali pleska pa ih možda jednog dana i ja ubacim u svoju postavu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrlo su blage i zato se rezultati ne vide i ne osjete odmah, ali čine ono čemu su namijenjene i pritom meni nisu niti malo isušivale kožu. Ako se odlučiš na kupnju, trenutno imaš na Lookfantasticu i Feelunique ljetne rasprodaje. Vidjela sam FAB kit (od tri proizvoda), među kojim su i ove blazinice za nekih 13/14 GBP, što je super cijena za 3 proizvoda, a trenutno ima i kod za dodatnih 10% popusta na proizvode na rasprodaji. Just saying...

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)