nedjelja, 8. travnja 2012.

URBAN DECAY NAKED PALETTE (original)

URBAN DECAY NAKED paleta

Da. Priznajem. I ja sam podlegla svoj reklami UD Naked paleta. Nemam opravdani izgovor. Ali tako sam ih željela....

Uglavnom, prva paleta je izašla već odavno, ali nama ovdje baš i nije bila lako dostupna. Naime, ja sam je vidjela na Ebay-u, ali zaista nisam namjeravala izdvojiti za nju 69.99$ ili više plus shipping. Toliko luda nisam. Barem ne još?! Poslije sam se nekako pomirila s tim da je neću imati, ali me to plišano pakiranje prepuno neutralnih tonova i dalje privlačilo. I onda, baš kada sam mislila da je ta priča za mene završila, novi udarac.  Izlazi NAKED 2!!!! Mislim, sada zaista više nisam mogla opravdati svoju pasivnost. Morala sam ih imati!

Original NAKED palette sam vidjela oko Božića na rockthecatwalk-u za oko  45$ plus nekih 10$ shipping. Opet je prevladao razum pa je nisam odmah kupila, a u roku od 10 minuta je i rasprodana.

Već sam bila očajna, jer ni na hqhair-u ih nisu imali na zalihi i tada NAPOKON....te dvije slatke riječi IN STOCK.... Minus kupon s popustom i za nekih 30-ak Eura je bila moja (shipping je uključen u cijenu)!!!
I to ne samo ona, već i NAKED 2. Stvarno više nisam željela odgađati neizbježno ;).

Prvo sam mislila napraviti post u kojem bi usporedila te dvije palete, ali onda kada sam počela, jednostavno mi se činilo da će post biti predugačak sa svim informacijama i slikama pa sam odlučila napraviti NAKED seriju, odnosno prvo vas upoznati s original NAKED paletom, zatim NAKED 2, pa onda usporedbu. Kao što rekoh, nije da se kod nas lako nabavljaju, osim toga, 1-ica se i dalje prodaje ko' blesava. Pa počnimo...



Što se vanjskog izgleda tiče, originalna NAKED paleta je baršunasta i meni osobno ljepša i profinjenija. Uz nju se dobiva UD Primer Potion (3,7ml) i kist za nanošenje sjenila na kapak. Unutrašnjost krije 12 sjenila, 2 mat i 10 sjajnih. Uz to tu je i zrcalo prilično solidne veličine. Da nisam odmah naručila i NAKED 2, rekla bih veliko. Iako je pakiranje kartonsko i zbog pliša se čini da je paleta krhka, uistinu nije tako. Napravljena je tako da se poklopac može bez problema presavinuti, a zatvara se na magnet.

S lijeva na desno: VIRGIN, SIN, NAKED, SIDECAR, BUCK, HALF BAKED, SMOG, DARKHORSE, TOASTED, HUSTLE, CREEP i GUNMETAL.

Virgin je sjenilo kremaste strukture i nijanse. Na slici izgleda sedefasto, ali uživo se čini gotovo mat dok se ne nanese. Pigmentacija je odlična, ne trusi se i nijansa je idealna za posvjetljivanje unutarnjeg kuta oka kao i područja ispod obrva, no, za neki no makeup look, savršeno će poslužiti i kao bazno sjenilo za kapak.
Sin je također sedefasto sjenilo kremaste strukture, boja je između boje kože i marelice sa sedefastim odsjajem. Dobro je pigmentirano, ali će ovisno o nijansi tena više ili manje doći do izražaja.
Naked je meni osobno odlična nijansa jer se može upotrijebiti za popunjavanje obrva (naravno ako niste crnka ili tamnija brineta), ali je odlično i za podizanje oka, ako se nanese malo iznad pregiba oka.
Sidecar je sedefasta nijansa smeđe-siva, no nekako ipak prevladava smeđa pa je odsjaj brončani. Upravo ta brončanost je odlika ove palete i čini je drugačijom od NAKED 2.
Buck je tamnija, smeđa, mat nijansa. Također se može koristiti za obrve, za pregib oka kod smokey eye-a, za ocrtavanje linije uz trepavice. Dakle, mogućnosti su beskrajne.
Halfbaked je brončana sedefasta nijansa koja se nalazi u obe palete. Odlično pigmentirana.
Smog je nešto tamnija nijansa sedefaste smeđe boje sa zlatnim odsjajem. Pigmentirana.
Darkhorse je još tamnija smeđa, ali nema taj zlatni odsjaj. Lagano baca na maslinasto. Pigmentirana i odlična za zatamnjenje vanjskog kuta oka.


Toasted je smeđe-brončana nijansa, sedefasta i dobro pigmentirana.
Hustle je tamnija smeđa nijansa, sedefasta. Pigmentirana.
Creep je prelijepa u paleti, ali po mom mišljenju nešto slabije pigmentirana od ostalih. Izgleda kao tamnija siva s sitnim srebrnim šljokicama, no da bi se postigla ta dubina mora se nešto izdašnije nanijeti,
Gunmetal je savršena srebrno-siva nijansa, visoko pigmentirana.


Zaključno moram reći da su sve nijanse osim Creep-a visoko pigmentirane. Creep nije loš, ali kao što sam i ranije napomenula, da bi se dobila nijansa kao u paleti, mora se nešto izdašnije nanijeti.
Paleta u cjelini je prilično "topla". Sve nijanse osim zadnje dvije imaju zlaćani ili brončani odsjaj (creep i gunmetal), iako ni one nisu strogo sive ili srebrne.
Sva sjenila su kremaste strukture i ne truse se. Već sam nekoliko varijanta makeup-a izradila s njima i odlično je izgledalo, s tim da moram napomenuti da ja šminku na oči nanosim kistovima.
Dolje stavljam i sliku swatcheva. Mislim da dobro pokazuje pigmentiranost. Što se tiče trajnosti, također palac gore. Odlično se drže preko dana.


Iskreno, ovaj kist koji se dobiva u paleti, meni osobno nije najdraži, nije loš, ali da se prodaje odvojeno, ja ga ne bih kupila. Od umjetnih je vlakana i mekan, ali je istovremeno dosta gust pa stoga i krut. Mogao bi biti odličan za nanošenje korektora. Bilo bi mi draže da sam dobila UD 24/7 glide on pencils uz paletu no što se može.

Nadam se da sam Vam barem malo približila ovu paletu i do sljedećeg posta šaljem vam VEEELIKI POZDRAV te svima koji ga slavite,

S R E T A N  U S K R S!!!


P.S. Ako ih želite naručiti, preporučam http://www.hqhair.com/ , svakako potražite coupon codove na internetu jer imaju popuste do 30% što svakako nije zanemarivo. Shipping je besplatan (veliki plus za to), kupnja sigurna, paket dolazi za 2-4 tjedna. Meni je uvijek došao u roku od 2 tjedna, ali za svaki slučaj im dajem do 4 tjedna jer se s poštom nikada ne zna. Primaju PayPal, dakle, kupnja je sigurna.


I sada stvarno...................LP

Broj komentara: 9:

  1. Super paleta, a i dobra preporuka nije naodmet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, koliko mi je lakše što ima istomišljenika.....;))
      A što se tiče preporuke, ovo je stvarno paleta koja je prilično univerzalna tako da vjerujem da bi se većini svidjela.

      Zahvaljujem na komentaru i nadam se da ćemo se još "vidjeti"!

      LP

      Izbriši
  2. Kad čitam tvoj post, koda čujem sebe.
    Ja te curo u potpunosti razumijem i slažem se sa svim šta si napisala.

    Ova paleta mi je dugo vremena bila želja, toliko sam je očajnički željela, da sam na kraju postala više opsjednuta s njom.
    Eto, napokon sam je jučer dobila i mojoj sreći nema kraja, bulim u nju stalno, kao neki luđak :D

    Definitivno najdraži dekorativni kozmetički proizvod.
    I da, i ja bih više volila da umjesto kista daju olovke.

    LP, Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me nasmijala! I ja tebe totalno kužim. Ja sam kada mi je stigla isto buljila u nju i bilo mi ju je žao "swatchati". Stalno sam se divila, što pakiranju, što bojama. Danas sam baš imala jedno šminkanje i opet sam za njom posegnula. Jednostavno je savršena!
      Znala sam da će mi se svidjeti, ali kada počneš s njom raditi, ta opčinjenost jednostavno proporcijonalno raste. Frendica koja je totalan profić ju isto ne može dovoljno nahvaliti. I što je više koristim, definitivno potvrđujem svoj stav da je 1-ica moj favorit.
      Uživaj u njoj.... Stvarno vrijedi sve te fame i novaca. Da je potrošim, sigurno bih je opet kupila.
      Pozz.....

      Izbriši
  3. joj i ja ih tako već čini mi se 100 godina gledam i čekiram kad da kupim
    predivne su
    tek naletila na tvoj blogić čitamo se!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam. Totalno te kužim. Paleta je stvarno zaslužila svu famu. Sjenila su odlična, primer potion je već legendarni, definitivno nešto što je odlično imati u kolekciji. Čak i da imaš samo nju (naravno pod uvjetom da voliš neutralne nijanse), ne bi ti puno falilo...
      Drago mi je da ti se sviđa moj blog. Veselim se druženju ;)!

      Izbriši
  4. gdje se pronađe taj cupon code sa popustom, mogu dobiti link ako nije problem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!!!

      Sad sam pretražila kupone i trenutno nema niti jedan koji je primjenjiv za UD proizvode. Sve ovisi koliko ti je hitno za paletu. Svaka 2-3 mjeseca bude neki kupon koji vrijedi i za UD (jer HQhair ima često kupone, ali onda sitnim slovima piše da se ne odnose na UD, Moroccan..., Nars i sl.). Zadnji popust od 15% sam ja dobila na mail (22.9.2012.-provjerila sam datum), i to baš za UD. Lako je moguće da će uskoro biti neka akcija jer je u petak "black Friday", a i bliži se Božić...Ako ponovno nešto dobijem, mogu ti poslati na mail. Jedino ne mogu znati kada će to točno biti. Može biti skoro, i ne tako skoro. Ovisi koliko si voljna čekati. Inače, kada su akcije (kuponi), uvijek počni tražiti pred vikend (od četvrtka navečer i petka).
      Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Možeš mi poslati poruku na mail pa ako ja dobijem kakav kod, javim.

      LP

      Izbriši
    2. hvala puuno :D moze da mi javis kada budu popusti za ud na mail: b.serti14@gmail.com :D hvala jos jednom

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)