ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

FAVORITI LISTOPADA............


Listopad je došao tiho i polako, ali je pružio toliko lijepog vremena i dana da zaslužuje jedno veliko- HVALA i ZBOGOM! Vidimo se sljedeće godine!

Ovo je prvi puta da ja pišem o svojim favoritima. Neki su konstantno prisutni jer su dio moje rutine, a neki su me oduševili tek nedavno, ali sve vam predstavljam na slici dolje.

Odnosno kad se skinu sve maske....


A s obzirom da se proizvoda ipak skupilo, krenimo odmah od proizvoda kojeg koristim svaki dan već dvije godine (dane kada nosim šminku, odnosno sjenilo).


 Too Faced Shadow Insurance je baza za sjenila koja se nanosi na kapak kako bi se produžilo njihovo trajanje, ne gubeći na intenzitetu boja, i spriječilo nakupljanje sjenila u pregibu oka. Ova mala tubica je čudo i 11 g proizvoda mi traje već 2 godine, a da se proizvod nije nimalo promijenio ili izgubio na djelotvornosti.
Ja ga obožavam, ali zaslužuje svoj post pa tu stajem s njime.


Sljedeći favorit također je proizvod Too Faced-a. Sakrio se u ovoj preslatkoj kutijici Pixie Perfect palete i također je u upotrebi konstantno, već više od godinu i pol.

Paleta sadrži 4 sjenila koja su sva vrlo lijepa i kvalitetna....

........ali, ja izdvajam jednu nijansu koja je meni savršena za obrve: Too Faced VELVET REVOLVER.

Too Faced "velvet revolver" s blicem
Too Faced "velvet revolver" bez blica
Neka vas ne zbuni što nije potpuno potrošen. Imam ga u nekoliko paleta pa sam ih rotirala, ali sada već neko vrijeme stalno koristim ovu. Nanosim ga kosim kistom i dobivam savršeni rezultat. Inače sam plavuša (prije prirodna, sada umjetna- jel' i vama kosa s godinama mijenja boju?) i za mene ova nijansa funkcionira savršeno.
Too Faced, nažalost. nije više dostupan u prodaji u Hrvatskoj nakon što se Sephora zatvorila. Njihove proizvode možete naručiti samo putem interneta.


Nastavljamo s maskarom koja me također oduševila prije oko godinu dana i ovo mi je već druga ili treća tuba.

Essence, I LOVE EXTREME maskara u nijansi 01 (crna). Možete je kupiti u DM-u, Kozmu, Mulleru..., košta oko 30-ak kuna i meni je odlična. Daje ludi volumen, gotovo kao da nosite umjetne trepavice. Ako volite samo malo naglašene i decentne trepke, preskočite je. Dobila sam tonu komplimenata kada sam je nosila i stvarno je volim.
Iskustva ljudi po internetu su različita (nije li uvijek tako?), ono što najviše zabrinjava je da su cure pisale da im se nije svidjela jer su im trepavice pojačano ispadale, ali ja nemam takvo iskustvo.
Četkica je klasika, nije gumena i zaista daje volumen. Na mojoj slici izgleda malo čudno jer je ova tuba odradila svoj rok službe. Definitivno bih je opet kupila.


L'Oreal Contour Resist Waterproof Long wear Retractable Eyeliner (što volim tako duga imena!).
Meni odlična olovka, koristim je svaki dan čemu svjedoči i količina koja je ostala.

da, nažalost, to je sve
Ja je nanosim uz gornju liniju trepavica (iznutra) kako bi mi one djelovale gušće, te uz donju liniju trepavica, vanjskog kuta oka. Nijansa je 204 (brun moka/chestnut), smeđa pa tako u bilo koje doba dana ili godine dovoljno naglasi oko, a opet je decentna pa i ako se nanese sama vidi se razlika, a djeluje poput no makeup, makeup izgleda.

Iako je na izvlačenje, na drugoj strani ima šiljilo koje ja osobno nisam nikada upotrijebila jer njome ne povlačim ultra precizne crte, a za unutarnju liniju oka je ionako pametnije i ugodnije ako nije prešiljasta.

Olovka je mekana, ali dugotrajna i odlično odrađuje svoj posao. I da. Vodootporna je. Nije jednako pigmentirana nakon 10 ili 12 sati nošenja, ali još uvijek je tu.
Ne znam joj točno cijenu ni je li trenutno u prodaji jer sam je ja kupila preko foruma od jedne cure za nekih dvadestak kuna.


A sad na neke nove proizvode koji su me iznenadili i oduševili.

Wet n Wild, Greed Gourmandise paleta koju sam već recenzirala ovdje . Usprkos nešto manje pigmentiranoj sivo-ljubičastoj nijansi, oduševila me! U kompletu, s njome mogu izraditi gomilu nosivih kombinacija i za njom sam posezala barem pola dana ovoga mjeseca, a kada to kaže netko s tolikim izborom poput mene, onda to ima određenu težinu. Ne kažem da je svi morate probati i kupiti, osobito ako vas nisu oduševile boje u njoj, ali meni je zaista favorit!

Osim toga, ova gornja krem nijansa je zaseban favorit jer otkako sam je otkrila, konstantno je nanosim za posvjetljivanje luka obrva. Divna je za to. Mekana, mat (preporuka za zreliju kožu kojoj sjajne nijanse mogu naglasiti znakove starenja)...

Nemojte je kupovati samo radi te nijanse. Još moram recenzirati Wet n Wild mono sjenila, među kojim je i Wet n Wild- Brule, također varijacija na temu, pogotovo ako su vam druge nijanse bla...
Wet n Wild nema za kupiti u Hrvatskoj, dakle opet internet. U svom postu o ovoj paleti navodim gdje se sve mogu naći njihovi proizvodi (klasika: ebay, nonpareilboutique...)

I na kraju, nimalo manje važan, kist za rumenilo Eco Toolsa.

Njega sam kupila prije sto godina, naravno preuveličavam, ali uistinu imam ga već više od 6 mjeseci. Dio je seta koji košta oko 115 kuna u Kozmu (ostatak seta još uvijek nisam isprobala). Ja sam imala kupon i kupila ga za nekih 60-ak kuna. Dlake su umjetne/100% cruelty free, ali bolesno mekane, a oblik, oblik se čini velik, ali na moje lice/obraze savršeno paše. Mogla bih biti totalni idiot bez imalo znanja o šminki, samo svjesna činjenice da rumenilo ide na obraze i ovaj bi kist savršeno odradio svoj posao. Bolji je i od mog, do sada omiljenog YSL kista za rumenilo.


Ja ga nisam vidjela da se prodaje samostalno, ima jedan slični kist za puder i rumenilo, no on je drugačije rezan. Ovaj je došao u 6-dijelnom setu.

To je to što se tiče mojih favorita.

Koji su vaši? Imate li i sami blog da ih mogu pogledati?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Sve proizvode kupila sam sama. Nisam ni na koji način povezana ni sa kojom firmom koje spominjem. 

2 komentara:

  1. Sjenila mi divno izgledaju, nijanse su baš po mom izboru. Too Faced primer i ja koristim zadnje dvije godine neprestano a i kist imam već treću godinu tj već sam ga dvaput kupovala ;)!
    Sviđa mi se post i veselimm se čitanju i nadolazećih favorita!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, puno ti hvala... Jako si draga što "podupireš" (mislim čitaš, komentiraš, spominješ..)moj blog i uistinu nemaš pojma koliko me to veseli...
      Što se sjenila tiče, odmah sam skužila da slično brijemo kada sam vidjela onaj tvoj zadnji look (na slici samo s očima). Brijem da kada bih ja stavila svoju sliku, da bi se mogle skužiti po gradu.
      Favoriti su se i meni nekako dopali pa mislilm da ću ih češće postati.

      Pozdrav!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)