nedjelja, 30. prosinca 2012.

Elizabeth Arden okoloočne ampule... (Ceramide Eyes, Time Complex Capsules)


Zadnji puta kada sam recenzirala proizvod za njegu područja oko očiju još sam koristila Eveline s magičnim učinkom orhideje, s kojom nisam bila nezadovoljna, ali niti oduševljena. Tek kada sam počela koristiti ove kapsule/ampule shvatila sam koliko mi je koža oko očiju dehidrirana. Nije da pljujem Eveline, ali s obzirom da je namijenjena njezi zrelije kože, ipak više očekujem (osobama zrelije dobi bila bi preblaga jer ni ja nisam primjetila neko ludo djelovanje, a tek počinjem borbu s godinama...).I onda sam krenula s Elizabeth Arden, Ceramide Eyes kapsulama.

Kupila sam ih na cheapsmellsu za 22 funte (oko 220 kuna), što sam smatrala povoljnim jer se dobije tri pakiranja s po 30 kapsula što meni traje 3 mjeseca. Ne znam točno kolika im je cijena po hrvatskim parfumerijama, niti jesu li dostupne, no na cheapsmellsu su naveli da im je maloprodajna cijena 45 funti (450 kuna) i da kupnjom kod njih štedite 51%. Inače, radi se o vrlo ozbiljnoj internetskoj prodavaonici s odličnom službom za korisnike, jedino što plaćate poštarinu, ali ne preveliku. Za ovaj paket koštat će vas oko 2 funte (20 kuna) što zaista nije previše, pogotovo ako uzmete u obzir da će vas toliko stajati i slanje paketa unutar Hrvatske.

Ja jednu kapsulu otvorim i pola stavim ujutro, a pola navečer. Meni je to dovoljno.Kupila sam ih i mami koja ima zreliju i suhu kožu, ona je na početku jednu koristila ujutro, a jednu navečer.Sada, kada joj je koža nahranjena, također je prešla na jednu kapsulu dnevno. Rekla mi je da dio ulja ponekad stavi i na linije i bore oko usana, i da joj je to isto odlično. Inače, obje nanosimo proizvod i na kapke i ispod očiju. I ne, čak i da vam mali dio uđe u oko, još me nikada nisu pekle oči poslije nanošenja ovog proizvoda.


Ako ćete ih koristiti poput mene, nije problem što je kapsula otvorena. Naime, ona je gumenasta i otvara se zavrtanjem gornjeg, užeg dijela. No, kada je jednom otvorena, proizvod ne curi van iz nje ako nema pritiska. Znači i ako padne horizontalno, bez brige, vaš će vas proizvod čekati u njoj do navečer.


Najiskrenije, kada sam se ja prvi puta upoznala sa sadržajem kapsule, preokrenula sam očima jer unutra nisam očekivala proizvod na uljnoj bazi. S obzirom da imam masnu kožu, ne volim previše ulja dodavati na nju jer imam osjećaj da se nešto malo upije, a ostatak samo ostane "ležati" na mojoj koži, čineći je još "težom", masnijom i sjajnijom. Vi, koje dijelite moj tip kože, vjerojatno, znate što time želim reći. S druge strane, s godinama sam nekako sklonija i hranjivijim proizvodima jer mi je koža sada podivljala pa ako je dovoljno ne nahranim, gornji sloj se počinje perutati, osobito zimi?! Ali, kod ovih kapsula, to je ulje samo nestalo u mojoj koži. Samo što nisam čula glasno GLO, GLO, GLO... Bila sam frapirana činjenicom da mi je koža tako žedna, iako ne mogu reći da mi se jače naborala.


Meni se prve linije ispod očiju podmuklo približavaju, pa ne mogu reći da su me ampule spasile, ali činjenica je da je koža sjajnija (u dobrom smislu), nahranjenija i da zaista volim ovaj proizvod. I moja mama jedva čeka recenziju za ove ampule jer ih ona obožava. I njoj su nahranile kožu koja automatski izgleda njegovanije, omekšale su sitne linije i ona me tražila da joj naručim nove. Dakle, od nas obje 5+! Ona još dodaje da joj se čini da djeluje i na podočnjake, odnosno natečenost, ona ih ne može nahvaliti, ali mislim da je sve stvar njege. Ove kapsule zaista pružaju njegu.

Super je i to što ne sadrže parabene. Mislim, nije da ja ne koristim proizvode s njima, ali svejedno, čovjeka veseli. Za cure i dame koje znaju nešto više o sastojcima, evo i njih.


Ovako ovaj proizvod opisuje proizvođač.

Ove kapsule kreirane su posebno za osjetljivo područje kože oko očiju i svaka aplikacija sadrži:
- Ceramid koji pomaže ojačati otpornost kože na nastanak finih linija
- ekskluzivni kompleks vitamina E zajedno s biljnim ekstraktima koji njeguju kožu 

Kapsule
- umanjuju vidljivost finih linija i smanjuju natečenost
- pomažu ukloniti suhoću kože
- ne sadrže prezervative i parfeme


Serum/ulje (ne znam kako bih ga do kraja opisala) nema mirisa, stavlja se ujutro i navečer, uljne je teksture, ali se zaista brzo upija. Sada nešto sporije nego na početku (što me veseli), ali definitivno i ujutro možete nakon njega nanositi šminku na oči bez da se ona razmili po licu zbog masnoća. Naravno, količinu koju ćete nanositi, odredit ćete sami ovisno o tipu vaše kože i godinama.

Znači, radi se o proizvodu koji bih ja opet kupila. Slažem se sa svim tvrdnjama proizvođača. Trenutno sam na sto muka da li da ga kupim odmah (opet je akcija na cheapsmellsu) ili da sad probam Estee Lauder serum koji je nahvalila anaviglam koju svakako posjetite (ako već niste zaraženi njenim blogom) jer je cura odlična, draga, zaljubljenica u kozmetiku (i preparativnu, i dekorativnu), i neiscrpan izvor novih saznanja o proizvodima svih mogućih kuća i cjenovnih rangova.
Ipak, ostaje činjenica da bih ga rado kupila ponovno, i sigurno ću to i učiniti u budućnosti.


Koji je vaš favorit za njegu područja oko očiju? Imate kakvu preporuku?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR


Nisam ni na koji način povezana sa cheapsmells-om. Samo kupujem kod njih. Ovaj sam proizvod kupila vlastitim novcem.

Broj komentara: 6:

  1. OK...idem ravno na cheapsmell malo pogledati ponudu...svakako zvući interesantno, ja sam samo zbog dehidracije "ostarila" na okoloočnom području ;).

    ps- hvala za tagiranje ;) i apsolutno preporučam EL ANR!

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;)). Zaista preporučam... I ja sam nekako iznenađena tim boricama ispod očiju, a ko' što ti kažeš, jednu noć sam otišla spavati ko' curica, a probudila se ko' žena... Ovih ampula imam za još kojih mjesec dana, a onda kupujem EL ANR i za oči, i serum.

      Želim ti SRETNU NOVU, puno uspjeha na blogovskom planu, zdravlja, sreće, ljubavi, da imaš najbajkovitije vjenčanje (kako ga god ti zamišljaš), ma želim ti stvarno sve NAJ od srca!

      A što se spomena tiče, pa kako ne bih?

      Pozdrav, darling....

      Izbriši
  2. Oduševljena sam tvojom recenzijom ovih ampula, kao i načinom na koji pišeš.
    Ono što me ponukalo da komentarišem jeste činjenica da ove kapsule odgovaraju i tvojoj mami,a ja sam pretpostavljam starosne dobi kao i tvoja mama, možda i starija(uskoro ću napuniti 47), ali vjeruj mi da ne izgledam tako, znam da ti zamišljaš sad neku staricu, ali nije tako uglavnom zahvaljujući dobrim genima.
    Htjela bih da ti predložim nešto-obzirom da većinu beaty blogova pišu mlade djevojke i komentare na kozmetičke proizvode pišu iz svog ugla - mislim sa stanovišta svojih godina, što je normalno, ali mi "dame u najboljim godinama" ostajemo uskraćene za prozvode koji bi vjerovatno nama mogli odgovarati.E sad pošto ti imaš mamu koja se njeguje i šminka, što ne bi u saradnji sa njom pravila recenziju prozvoda, tutorijale i sl. za "našu" populaciju tj.za dame u srednjim godinama. Vjeruj da bi imala dosta čitateljki, pa i mi normalno koristimo net, isprobavamo kozmetiku treniramo i sl.
    Nadam se da ćeš razmisliti o ovome(btw.ja imam mušku djecu :)) )

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme....Sva se crvenim...
    HVALA na svim pohvalama, i ne, ne mislim da je netko s 47 godina bakica sa štapom ;)?! Zaista, kada odrastate uz nekoga poput moje majke, to je jednostavno nemoguće jer ponekad zaboravim koliko je starija od mene i da me je rodila. Nije da je doživljam isključivo kao prijateljicu, ali kada bih izgledala poput nje, i osjećala se poput nje- puna šaka brade!!! S time da ona ima više od 50 godina, ali se u tramvaju na nju ljute ako ne ustane, zovu je gospodična... Ma ona je, baš ono, frajerica, ali s mjerom. To ne mogu opisati do kraja, ali tko god je upozna, ostane frapiran kada skuži da ima tako odraslu djecu!

    JAAAAAAAAAKO mi je drago što si mi se javila i nadam se da ćemo se i dalje čuti. Kada god i ja, i mama isprobamo neki proizvod, ja ću to svakako istaknuti. I, rado bih da napišeš (ja sam odmah prešla na ti) ako si nešto probala, kako je to djelovalo na tvoju kožu. Full, full mi je drago što smo se "čule"...

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. ja još nikad nisam isprobala neke kapsule za područje oko očiju, ali baš bi mogla. Mislim da je sada pravo vrijeme da očima posvetim malo više brige....odličan mi je bio tvoj opis kako ti koža upija ove kapsule iako su na uljnoj bazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Ove ampule su uvijek dobra ideja! ;) Glavno da je koža stalno hidrirana/nahranjena i onda će vratiti blistavošću ;)

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)