utorak, 23. travnja 2013.

Schauma šampon za suho pranje (Cotton fresh)

Oni koji me već neko vrijeme čitaju znaju da sam ja u fazi suhih šampona i u stalnoj potrazi za onim pravim. Tako mi je nedavno jedna draga čitateljica (HVALA gazdarici) ukazala na ovaj proizvod pa ga odlučih isprobati.


Za početak, nije mi ga bilo lako locirati jer ga nikako nisam mogla pronaći u DM-ovima, no onda je osvanuo na polici Müllera na Trgu i ja ga kupih.

Dolazi u bočici od 150 ml proizvoda, košta 24,90 kuna (oko $7, 3 Eura, 2.30 GBP), a nakon što sam ga ja jedva pronašla u Mülleru, osvanuo je i u DM-u, gdje ga sad redovito viđam.
Obećaje jedan dan dodatne svježine i volumena, a namijenjen je normalnoj kosi i kosi koja se brzo masti.


Nanošenje je kao i kod svih drugih, prvo dobro protresti bočicu, na počešljanu kosu sprejati pramen po pramen s udaljenosti od oko 20 cm, ostaviti i na kraju ponovno raščešljati. Za svaku siguru uvijek preporučam i ručnik na ramena da ne bi eventualno zaprašili tamniju odjeću i to je to.

Sastojci:
Isobutane, Oryza Sativa Starch, Alcohol Denat, Butane, Propane, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Citral, Geraniol.


 A sada moji dojmovi:
- ovo je definitivno kvalitetan proizvod koji dodaje volumen i osvježava kosu; taj dodatni dan koji obećaje, uistinu ćete i dobiti; kada mi je kosa pokisnula, nakon upotrebe ovog proizvoda kosu bih vezala u rep koji bi izgledao uredno, a ako bi se samo lagano zamastila, dodao bi mi volumen i kosa bi mirne duše mogla biti spuštena
- ima lagani bijeli trag no nipošto ne mislim da bi predstavljao veće probleme za tamnu kosu jer se lako uklanja češljanjem; također, nisam primijetila da ostavlja trag na odjeći
- ne sviđa mi se s jedne strane što je manje pakiranje jer se brzo potroši; u bočici imate proizvoda za maksimalno pet upotreba ako imate dužu kosu i jako ste šparni, ali to je stvarno maximum, ono, najbolji scenarij, dok je opet baš zbog te manje bočice zgodan za putovanja
- činilo mi se da trošim previše proizvoda po nanošenju za puni učinak, a bočicu je već u startu manja
- inače, cijena prati ostale proizvode pa je s obzirom na omjer cijene i dobivene količine u rangu s Batiste-om (Blush verzijom jer je onaj smeđi za tamnu kosu skuplji) koji je nešto skuplji, ali i sadrži više proizvoda
- ima miris suhih šampona koji ja ne volim, ali nije jak i dugotrajan kao kod Batistea

Bih li ga ponovno kupila? Bih, za putovanje.

Meni se on u startu jako svidio, ali kako ga nisam lako nalazila, za vrijeme jedne posjete Mülleru nije ga bilo pa sam uzela drugi koji me totalno osvojio. Stoga, ovaj stavljam u rang Batistea, zato što mi se ne sviđa mililitraža i što se brže troši. Ako vas zanima, kupite ga za probu, jer mislim da vas kvaliteta proizvoda neće razočarati.

Jeste li već probali Schaumin suhi šampon? Zainteresirani?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR



Moj trenutni poredak je:
1. Batiste blush dry shampoo i Schauma suhi šampon do sada su bili definitivno najbolji. Schauma čak bolja, ali mi se nikako ne sviđa manja količina proizvoda jer se prebrzo troši, a i činilo mi se da za puni učinak koristim previše proizvoda pa dijele mjesto na mojoj listi
2. Balea Trend it up dry shampoo- OK, ali nipošto nešto što trebate probati. Pruža dodatan dan, no samo za jedan uredan rep. Miris mu je manje iritantan od Plavog Balea suhog šampona i Syoss anti greasea.
3. Balea dry shampoo- plavi i Syoss anti grease dry šampon (zeleni za masnu kosu) mi je bio očajan radi mirisa, u postu objašnjavam kako i zašto, a djelovanje mu je bilo blaa... U tu ću kategoriju staviti i Baleinog plavog, jer mu je djelovanje isto blaa.., možda je Syoss mrvicu bolji, ali Balein plavi ne smrdi toliko pa dijele status.


Broj komentara: 19:

  1. drago mi je da ti se sviđa ;)
    jedino ne kužim kako ti traje tako malo... meni fakat puno traje, a nije da štedim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam pojma.... Fakat mi kratko traje :(... Valjda sam pre masnjikava :))).... A čuj, bila je duga zima...
      A sad za ozbiljno. Bio bi mi apsolutni favorit da nisam slučajno naletjela na neke druge za koje nisam ranije niti čula. Ti su lišeni skroz mirisa suhog šampona, a super su učinkoviti. Uskoro ću ih recenzirati, ali ne krećem odmah jer mi je već neugodno da će ljudi pomisliti da zaboravih na sapun i vodu?! :)))) (ja ti se i u "stvarnom" životu ovako grohotom smijem, pa i sada dok ovo pišem!)

      Izbriši
    2. ;) drago mi je da si našla nešto još bolje, jedva čekam recenziju :) sigurno ću probati, vidim da nam po ovom pitanju pašu iste stvari :)

      Izbriši
  2. Nikad nisam probala ove šampone, možda bih mogla... Jer mi je kosa prilično suva na krajevima, a teme mi se masti ne mnogo brzo, ali prilično brzo. Jedan dan odlaganja pranja mi je dovoljan da budem zadovoljna :) Verovatno ću ga kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ga. Ako ti se sviđa Batiste, mislim da su šanse vrlo male da ti se ne svidi i ovaj jer su slični, minus manje intenzivan miris i više volumena. A onda, OBAVEZNO, plizzzzz, post kako ti se sviđa :)!

      Izbriši
  3. meni je batiste super i s njim sam baš zadovoljna, onaj balea je grozan stalno me svrbi glavo kad nasprejam a nemam nikakvu alergijsku ili sl reakciju





    http://babylovesfashion.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Batiste je bez daljnjega dobar suhi šampon, ali me smeta miris koji ostaje. Ovaj je puno manje intenzivan sto mi se sviđa, ali nisam zadovoljna manjom mililitrazom. A volumen meni dodaje.

      Koji Batiste ti koristis? Blush ili onaj smeđi?

      Izbriši
  4. Nisam ni znala da su izbacili šampone za suho pranje kose, stvarno ga nisam vidjela na policama dm.-a :/ Meni za sada Batiste drži prvo mjesto, ako nađeš nešto bolje od ova dva, ja spremno čekam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam što misliš jer ja ga nikada ne bih našla da me gazdarica nije upozorila. Zaista je iznenađujuće dobar proizvod, meni, ali voljela bih da je veće pakiranje. Ovako je osuđen na putovanja?! Pa i nije njemu loše. Manje radi, a redovito ide na godišnji ;)!

      Izbriši
  5. Ja ne koristim suhe šampone, jednostavno se nisam našla s njima, što mi je jako žao jer bi mi uštedjeli puno vremena.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam se pak totalno navukla. Meni kosa već drugi dan nakon pranja izgleda bla.... Tada posežem za ovim malcima i navečer je opet operem. Jednostavno želim izgledati svježe, a ne prati kosu svaki dan što bih morala da nemam malu pomoć.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja koristim te suhe šampone ali zaista ne shvaćam svrhu jer opet kosu stavim u rep :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kako kada i ovisno koji koristim. Slažem se s tobom da je rep rep, ali meni je ljepše da mi kosa izgleda kao čista, ali baš mi se danas nosio rep (moš' mislit'...), nego kosa mi je masna, nisam je stigla oprati pa nosim rep ;), a ja bih stvarno tako izgledala da ga ne koristim. No, ovi zadnji koje sam probala stvarno dodaju još jedan dan spustene kose. Ovaj ne uvijek, ali ako je kosa samo drugi dan - ne tako živahna- , onda definitivno pomaže.

      Izbriši
  8. Nisam probala, ali ako kažeš da Batiste duže traje, ostat ću kod njega. Nego, zeleni Syoss i meni je bio grozan :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam. Taj je koma!!! Ovaj je odličan, ali ne znam čemu manje proizvoda? Meni se oni ionako brzo troše.

      Izbriši
  9. Thank you! Of course I will follow your blog, both on Bloglovin and Blogger, but unfortunately I don't have facebook.

    Going to your wardrobe right now...

    OdgovoriIzbriši
  10. Gdje ima za kupiti šampon od Batistea osim u Kozmu?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)