ponedjeljak, 4. veljače 2013.

Al' sam bila vrijedna... (moji potrošeni proizvodi u siječnju 2013.)


Kao prvo, žao mi je što nisam ništa objavljivala ovaj vikend jer je to inače moje doba pisanja. Ovaj sam post htjela odmah objaviti, ali sam bila u sto problema jer mi se fotke s fotića, iz meni nepoznatih razloga, nikako nisu htjele prebaciti na računalo.Onda sam još išla i kod frendice na vjenčanje pa je sve to nekako zastalo. Naravno, baš kad je riječ o mjesecu u kojem sam ja potrošila BRDO proizvoda i kada bi zaista bilo šteta da ih ne podijelim s vama. Ne znam kako vi, ali ja obožavam ove postove...
 

Ovaj put primijetila sam da se našlo mnogo proizvoda od istih proizvođača pa sam ih prema tome i podijelila.

a...stvarno ih ima puno

Krenimo od Macadamie.


Nedavno sam o svim Macadamia proizvodima koje imam objavila post pa ako vas zanima, kliknite ovdje. Među potrošenim proizvodima našla su se dva šampona, oba Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo- šamponi za suhu i/ili oštećenu kosu. Taj me se šampon nije previše dojmio i predlažem da ga preskočite, ali da ne bih ispala licemjerna moram objasniti odakle onda dvije boce. Dakle, riječ je o tome što sam ja šampon kupila s cheapsmellsa. Kada je stigao bio je poluotvoren jer se pomaknuo dozer na vrhu što sam je reklamirala. Cheapsmells mi je bez pitanja poslao novi šampon o svom trošku. Jako pohvalno. I to je priča o dvije boce...
Zatim, Macadamia Natural Oil Moisturizing Rinse- dnevni regenerator za sve tipove kose. Niti njime nisam bila impresionirana. Smatram da nije očajan, ali niti dovoljno dobar za tu cijenu. Također ga ne bih opet kupila.
I na kraju- ŠEĆER! MACADAMIA Natural Oil- Deep Repair Masque. Meni je ova maska odlična i ne da bih je opet kupila, nego sam to već i učinila. Možete imati svoje mišljenje o Macadamia liniji jer ona, iako nosi naziv Macadamia, ima još puno drugih sastojaka, ali ostaje činjenica da je ova maska odlična. Moja preporuka!

da ne bi bilo da muljam...
A onda DM i Balea. Nije normalno koliko proizvoda iz njihove proizvodnje nađe put do mene. Naravno, ima to veze i s njihovim cijenama, ali jednako tako i s činjenicom da iako su nižeg cjenovnog ranga, uvijek se tu nađe izuzetno kvalitetnih proizvoda.


Balea- Trend it up šampon za suho pranje kose. Njega ću samo spomenuti jer slijedi recenzija. Nije koma, ali nije ni HG. Moram ga posebno ocijeniti jer radim listu meni najboljih i najlošijih "suhih šampona", pa se tako tu našao i Plavi, Balea šampon za suho pranje kose koji je svoju recenziju već dobio- KLIK-, ali ja njime nisam bila oduševljena pa kažem ignore, i tražite dalje.
Balea blagi tonik s cvijetom lotosa za normalnu i mješovitu kožu također ima svoju vlastitu recenziju. Meni je bio odličan, dobro je odrađivao svoj posao, a nije bio preagresivan za moju kožu, omjer cijene i kvalitete je mrak, kao i dostupnost i da, ponovno bih ga kupila.
Tu se našla i jedna maska, Balea anti-age maska za lice koju sam kupila za probu jer mi je koža bila nekako "suhonjava" na površini. Neću puno pisati o njoj jer sam u fazi isprobavanja više Baleinih maski za lice pa će dobiti vlastiti post. No, reći ću da ne trčite baš odmah u DM po nju. ;).
I na kraju jedan proizvod koji se ponovno javlja u mojim potrošenim proizvodima, što je dokaz da ga volim i opetovano kupujem, a to je Ebelin odstranjivač laka za nokte s cvjetnim mirisom. On bi trebao skidati i tamne, i šljokičaste lakove, i znate što, zaista ih skida. Već sam spomenula da uz pomoć vate i aluminijske folije njime skidam i shellac. Moja preporuka, jedino što sada ima novo pakiranje, ali se jednako zove (pakiranje je od 125 ml):



Tu je, naravno, i Lush. Potrošila sam dvije, meni omiljene, Lusheve kupke za kupanje. Obje Lush, Christmas eve pjenušave kupke. Ja sam se opskrbila barem do proljeća za vrijeme njihove 50%-ne rasprodaje. Obožavam ih! Recenziju možete pročitati ovdje, a ako ćete biti zainteresirani, strpite se do sljedeće godine jer su one uvijek dio njihovog Božićnog asortimana.


Ovoj sam kategoriji za kupanje pridružila i Avonovu pjenušavu kupku- Winter rose. Vjerojatno ćete je još moći kupiti u nekom od njihovih kataloga do isteka zaliha. Nije ništa spektakularno, ali nije ni loša. Meni osobno, najbolja iz njihovog Božićnog asortimana za kupanje. Ako vas zanimaju sastojci, miris ili sama kupka, moju recenziju možete pročitati ovdje.



Među proizvodima za njegu lica i tijela našle su se i Elizabeth Arden okoloočne ampule (Ceramide eyes, time complex capsules). I o njima sam već pisala, pa neću puno duljiti, ali ih obožavam i preporučam uvijek i uvijek!!! Sada ću malo cimnuti kožu da se ne navikne na njih, ali ću ih u budućnosti sigurno ponovno kupiti.
Potrošila sam i Cera di Cupra bijelu krema za normalnu i masnu kožu o kojoj sam također pisala, a suma mojeg mišljenja je da krema nije loša, njeguje i štiti, vrlo je pristupačne cijene, ali ipak mislim da se mnogim curama s masnom kožom ne bi svidjela, unatoč svim divnim svojstvima, jer ima vrlo gustu i masnu strukturu. Nije da ostavlja masni trag, ali većina cura preferira nešto što hidratizira, ali je lakše konzistencije.
Nakon dugo vremena, tu se našla i jedna krema staroga kova. Za sve- lice, tijelo, ruke... ono, all in one- Nivea Soft krema. K' tome i dolazi u relativno starinskom pakiranju, posudici, ali malo moderniziranoj. Za to je, zapravo, kriva moja mama koja je nakupovala hrpu tih krema u posudici, a ne koristi ih pa sam ja, u nedostatku drugih, maznula jednu. Odlična mi je! Čak mi se sviđa i pakiranje jer omogućava da se potroši i najzadnji atom proizvoda..., a ja to tako brzo trošim da me ni najmanje ne muče bakterije jer one nemaju vremena osnovati svoju koloniju, a i nanosim je poslije tuširanja tako da sam čista, koliko je to ljudski moguće. Da, super mi je i ponovno bih je kupila. + ne sadrži parabene!!!
Sljedeći proizvod je Aveeno, positively ageless rejuvenating serum. Htjela sam probati nešto od Aveena jer sam slušala i čitala o njihovim proizvodima od američkih "kolegica" pa kad je bio na akciji na cheapsmells-u, skočila sam i kupila. Recenzija slijedi...




Skoro sam zaboravila spomenuti L'Oreal Perfect Clean piling za čišćenje lica. i njega sam recenzirala. Za mene to nije proizvod koji bi svatko morao imati. Riječ je o blagom pilingu koji može služiti i kao gel za čišćenje lica, ali u tom slučaju preporučam da se koristi samo jednom dnevno, bolje navečer ako nosite šminku da se što bolje očisti lice prije spavanja. Sviđa mi se ovaj koncept s gumenom četkicom, ali ne bih ga ponovno kupila. Ne smatram ga dovoljno posebnim (također preporučam da s vremena na vrijeme dobro očistite četkicu i eventualno je dezinficirate s alkoholom da se jači učinak čišćenja ne bi pretvorio u leglo bakterija, to vam govorim iz razloga što će vam ovaj proizvod dugo trajati).



I zadnji su kozmetički proizvodi dekorativni. Tu su se našle dvije maskare. Moja voljena Maybelline One by One maskara koju obožavam, kupila sam je, pa čini mi se barem 100 puta, preporučam je, i kupit ću je još sigurno 100 puta! Ne trusi se, ne preslikava, trepavice su mi suludo bogate. Stvarno je volim, a i cijena joj je OK, jer se vrlo često može kupiti za nekih 70-ak kuna.
Druga je- COLLECTION 2000 VOLUMAX maskara koja bi trebala dati do 5x više volumena. E sad, je li to stvarno tako, ne znam. Naime, uzela sam nijasnu ultra black i stvarno je izuzetno crna i vidljiva. Četkica je klasična, starinska, nije gumena, ni pretjerano velika ni široka, ali nije ni uska, ni mala. No, pakiranje je neko gumeno i totalno nekvalitetno. Prilikom prvog otvaranja i zatvaranja, bočica se svinula i pukla, naravno, ušao je zrak unutra i maskara je odmah postala za smeće. To je veliki minus pa je ne preporučam, Cijena joj je bila niska (oko 20 kuna na cheapsmellsu), ali svejedno. Inače, collection 2000 kozmetiku jako hvale engleske blogerice pa sam i tu bila osobito motivirana da je probam.
I zadnji proizvod, ako itko više čita, je Chanel glossimer u nijansi 65. Nisam sigurna ima li ga još u ponudi jer sam ga ja kupila prije sto godina. Konzistenciija mu je nekako mekana i nije ljepljiva. Meni se jako sviđao, nijansa je neutralna i za nju sam dobila puno komplimenata. Iako se na slici ne čini tako, ovaj proizvod je doista bio pri kraju pa sam već morala strugati po rubovima. Uglavnom, uslijed jednog takvog struganja, aplikator je ostao u bočici/tubici, a meni je preostalo da ga nanosim samo plastikom, što nije opcija, pa se evo našao u smeću. Glossimere volim i vjerojatno ću ih ponovno kupiti ako naiđem na boju koja mi se svidi.


I to je to. Baš sam bila vrijedna, zar ne?


LP, beautyandbrains007HR


Nisam ni na koji način povezana s cheapsmellsom niti bilo kojom drugom tvrtkom koju sam spomenula. Sve proizvode sam kupila sama ili su bili poklon od obitelji i prijatelja.
Puno proizvoda već ima svoje recenzije, a većina drugih će ih dobiti iz razloga što su to proizvodi koje sam ja dugo koristila i iskoristila pa zaista mogu reći kako su meni djelovali. 
Hvala na pažnji!

Broj komentara: 18:

  1. Baš jesi bila vrijedna :)
    E, baš ti hvala za ove recenzije - pogotovo za Macadamia proizvode. Ja sam čula same riječi pohvale za masku i uljni tretman tako da su oni na mojoj wish listi :)
    Što se tiče Balea proizvoda, nemam riječi. Uvijek masu njihovih kupki i losiona za tijelo, maski za lice i šampona nađu put do mog novčanika. A svako malo imaju divne kolekcije koje me privuku ambalažom ili mirisom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;)....a....znaš kak' to ide? Dugo koristiš i trošiš, a nikako da potrošiš i onda jedan mjesec ispada da nisi radila ništa drugo osim visila u kupaoni. Macadamia šampon i regenerator su zapravo na zadnjim snagama čekali recenziju jer nisam htjela zaboraviti miris ili strukturu. Aaaaaa, patnje relativno mlade blogerice...
      Meni je stvarno ova maska dobra, ali svakako preporučam da je prvo kupiš u onom najmanjem probnom pakiranju. Skupa je, pa čisto da se ne zaletiš.
      A što se Balee tiče, nemam riječi. Nedavno sam počela s korištenjem aqua seruma i potpuno sam oborena s nogu. Takva njega za 20 kuna?! Nevjerojatno. Nisam još sigurna hoću li pisati recenziju jer je recenziran po cijelom netu, ali kada mi se nešto tako sviđa, volim pisati hvalospjeve. Hvala ti na podršci.

      Pozdrav!

      Izbriši
    2. :) Onda se razumijemo u potpunosti :)
      Čini mi se kao da na sva usta uvijek hvalim Baleu, ali stvarno ima tako divne kupke (i ostale proizvode) za 9-10 kn, što vjerujem da svatko može priuštiti :) Meni njih nikada dosta, sutra krećem opet u kupnju novih kupki i pripremam jedan post u vezi njih.
      I meni je Balea aqua serum odličan i bez obzira što je net pun njegovih recenzija, blog je tvoj i imaš pravo pisati na njemu o čemu hoćeš - to je nekakva vrsta tvog virtualnog svijeta i lijepo je imati sve recenzije na jednom mjestu :)

      Izbriši
    3. Hvala ti na podršci. Možda jednom i napišem post o serumu, ali sada imam toliko stvari koje bih htjela recenzirati, da će definitivno malo pričekati.
      Što se tiče njihovih kupki, moram priznati da nisam puno isprobavala, ali sam danas kupila onu plavu babylove gel/kupku pa ćemo vidjeti?!

      Dakle, i dalje sam u Balea/Babylove/DM timu :)

      Izbriši
  2. Moram da kupim Macademia masku. Svi je hvale! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je maska stvarno vrh! Ja inače imam masnu kosu pa mi nije jednostavno naći nešto što njeguje, ali ne oteža dodatno vlas, i ne pospješuje mašćenje. Ova maska mi je stvarno po mjeri. Ipak, savjetujem da prvo probaš neko manje probno pakiranje jer je prilično skupa. A s druge strane, ja sam semi di lino diamante masku platila negdje oko 100+ kuna, a bila mi je katastrofa, dok sam Macadamiu od 250 ml na sniženju kupila za 100 kuna tako da cijena je visoka, ali nije ono "ak' je kupim jest ću kokice do kraja mjeseca". Također, stvarno dugo traje, ja je koristim 1x tjedno (preporuča se od 1-2 puta) i trajala mi je godinu dana (500 ml). Znači nije loše. Ti si sirota samo napisala sviđa mi se,a ja te bombardirala informacijama. Sorry...

      Izbriši
  3. Baš si bila vrijedna...ima tu super stvarčica :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, samo kaj sljedeći mjesec vjerojatno neće biti rubrike jer će se činiti da sam se totalno zapustila nakon siječnja ;)....

      Pozdrav, darling!

      Izbriši
  4. I ja sam bila u svadbi i odmah zapustila blog :) A što ćeš, nije blog tu zato da nam postane tlaka i da se opterećujemo kad nešto neobjavimo kad smo planirale..
    Ima super potrošenih stvarčica. I ja volim ovakve postove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa... Ma nije meni blog tlaka, naprotiv, silno sam željela navesti moje potrošence, ali me izluđivalo što nisam mogla.Ovo je moj ispušni ventil za sitne stvari koje me vesele.
      Nadam se da ti je na svadbi bilo lijepo kao i meni.

      Pozdrav!

      Izbriši
  5. Moram probat nesto od macademie, svugdje hvale a ja nikako da se nakanim i skupim parice makar za masku ili tretman za kosu. Cetka iz posta o njima mi je isto super, ona za rascesljavanje. :) Pratim te, nisam te dosad primjetila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj ne da je četka mrak izum? Mene je dugo odbijala jer mi je djelovala ko' komad plastike, niš' posebno, ali kako sam se prevarila?!
      Probaj nešto, imaš raznih veličina pakiranja. Baš sam danas u Petrinjskoj u onoj nekoj ljekarni/zdrav život i hrana dućanu između DM-a i Lusha vidjela da imaju svih mogućih varijacija na temu, setova i veličina na temu Macadamie. Naravno, pod uvjetom da si u Zagrebu. Sorry, stalno te čitam, ali nisam obratila pozornost na to gdje ti je baza.
      Iiiiiii....jako mi je drago da si me našla. Dobrodošla!

      Izbriši
    2. hehe nisam u zagrebu, u tuzli sam :) ali poneke proizvode stave u cm kod nas pa stalno ih nesto gledam mada sampone i balzame nisam vidjela. Samo neku kuru za jednu upotrebu, nesto skroz malo u bocici i tako to.. Htjela bih neko ulje za obnovu vrhova, u mom slucaju polovice kose koja je tretirana s obzirom da je do pola moja izrasla vec :)

      Izbriši
    3. Zavidim ti na cm-u. Nikada nisam bila u jednom, a čula sam da su fenomenalni. Sad ću biti totalno jadna, ali jednom sam vidjela neku emisiju u kojoj je par morao potrošiti hrpu novca u jednom danu i jedna od postaja im je bio i cm...naravno da se meni upravo on urezao u pamćenje ;).

      Ovo je ulje stvarno dobro i imaš ga u onim malim bočicama pa počni s njima da vidiš odgovara li ti.

      Pozdrav!!!

      Izbriši
  6. Bome puno toga si potrošila..... ja se, iskrena da budem, ne sjećam kad sam zadnji put nešto potrošila :-( bolje da ovo nisam ni spomenula ali istina je.... krtica, kakva sam po prirodi, ne dođem ni do pola proizvoda a već mislim koji sljedeći iste namjene da nabavim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :))). Je, bila sam vrijedna ovaj protekli mjesec. Kužim te totalno. Ja sam do nedavno samo kupovala i imala otvorenih 5 šampona, regeneratora, ono, od svega po par komada i onda me to počelo živcirati pa sam krenula stvarno i trošiti. Moram priznati da je osjećaj fakat dobar! Ali, i trenutno trošim 3 šampona, 2 regeneratora, jedino je maska samo jedna. Tako da napredak je, ali još uvijek sam u tvom timu ;). Ali...lijepo je i za njega igrati- otuda blog.

      Hvala ti na komentaru, pozdrav!

      Izbriši
  7. Već nekoliko mjeseci pikiram Macadamia ulje za kosu i vidim da si i ti preporučila njihove proizvode (ustvari, tko ga ne hvali?) :D Macadamia ideš na moju wish listu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ulje odlično za njegu. Ja bih ga preporučila isključivo na mokroj kosi pa dobro isprati. Ostaje sjajna i meka, ali ne i teška i masna. Ne znam kakva su iskustva drugih, ali meni su ulje i maska odlični!!!

      Hvala na komentaru. Pozdrav!

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)