subota, 24. siječnja 2015.

FAVORITI 2014.!!!

Da budem iskrena, dugo sam vijećala u svojoj glavi hoću li uopće pisati o favoritima u 2014.? To sam kao trebala napisati, budući da ih objavljujem već gotovo u veljači naredne godine?! Mislim, to je onako, prilično, bitna stvar. Izdvojiti proizvode koji su bili apsolutni favoriti u moru kozmetike koja mi je prošla kroz život, ali onda sam odlučila smanjiti taj pritisak i jednostavno izdvojiti one proizvode koji su mi se opetovano našli u potrošencima s razlogom. Najviše sam ih koristila i kontinuirano kupovala jer su mi se svidjeli.


Uopće ne znam od kuda da počnem??? Možda najbolje s preparativom jer ipak ona doprinosi ljepoti lica i tijela.


Od proizvoda za njegu lica oduševila su me 2 proizvoda iz Olival asortimana sa smiljem. Probala sam tonik, mlijeko, masku i piling za lice, a ovaj sam Božić dobila i kremu koja još nije stigla na red. Ipak, tonik i mlijeko su mi bili najdraži, iako je i maska jako dobra! Meni se nešto manje svidio piling za lice, ali sam ga vidjela među favoritima dosta blogerica pa mi se ipak čini da je cijela ta linija zaista pronašla svoje poklonike. Mislila sam recenzirati te proizvode, kupila ih dok su još bili novost na tržištu, a sada više nisam sigurna bi li vas to uopće interesiralo s obzirom na more njihovih recenzija?


Ovo je možda čudan favorit, ali ja ga svejedno moram spomenuti jer mi je definitivno najdraži od proizvoda tog tipa, a to su Ebelin blazinice. Meke, ne raspadaju se kad su vlažne, jako nježne za oči i nikad me ne smetaju niti ne peku oči kada ih koristim, nisu ljepljive kad su mokre, ma sjajne su, i zapravo jedine koje koristim jer me sve druge u usporedbi s njima razočaraju.


Među mojim proizvodima za njegu već su duže vrijeme micelarne otopine. Sve je krenulo s Biodermom Sensibio koja mi je još uvijek odlična, te o kojoj sam pisala ovdje (i Vichy je jako dobra), ali ove godine ona je od Garniera dobila jaku konkurenciju. Garnier micelarna otopina ima gotovo identičan učinak, odlična je, a košta neusporedivo manje. Meni je odlična, a recenziju o njoj možete pročitati ovdje.


Pri kraju godine kupila sam, trošila i potrošila Caudalie Polyphenol (C15) kremu za područje oko očiju i usne, koja me je totalno oduševila (recenzija ovdje) i uvrštavam je u favorite 2014. jer sam je u njoj i potrošila.


Od proizvoda za njegu tijela izdvojit ću samo Balea In Shower mlijeko za tijelo. Genijalan proizvod bez kojeg nikad nisam u svojoj kupaoni. Ako se nazire mogućnost da mi je pri kraju, odmah idem u DM po novi! Genijalna stvar za lijene i/ili naporne dane i ja ga obožavam. Recenzirala sam ga ovdje, iako mislim da ga je većina vas i sama probala.


Za usne sam obožavala svoj Korres Jasmine maslac. Diivna, mirisna, njegujuća stvar koja me svaku večer ispraćala na počinak. Budući da je imao svoje mjesto na noćnom ormariću, a svojim djelovanjem ga je zaslužio i u mom srcu, stavljam ga u favorite. Također sam napisala recenziju- ovdje.


Što se tiče kose, znam da sam već svima dosadna, ali moje Macadamia ulje, maska i No tangle četka su na tronu već godinama. Zapravo, od kada sam ih probala. Trenutno sam pri kraju s maskom i mislila sam napraviti pauzu, ali malo me već muči naša možebitna razdvojenost. Jedino što moram istaknuti kao mali nedostatak je činjenica da se kod No tangle četke upotrebom smanjuje njena učinkovitost, još uvijek je dobra, ali ne kao u startu jer se rašire zubci, pa preporučam da se uzme nova. Cijena nije tako visoka da ne bi investirali u nju na razini godinu i pol/dvije godine (redovna oko 100 kn u Hrvatskoj), no toliko je često možete naći na akcijama po internetskim stranicama poput HqHaira i Lookfantastica da ju se i ne isplati kupovati kod nas. O svim navedenim proizvodima možete čitati ovdje.
Ne smijem zaboraviti Head&Shoulders šampon bilo koje vrste koji je također uvijek na lageru kod mene u kupaoni. Koristim ga jednom tjedno kao preventivnu mjeru protiv prhuti, i budući da godinama nisam imala prhut, rekla bih da šampon djeluje.


Za dane kada jednostavno nisam imala snage, vremena ili živaca prati ili raditi nešto s kosom, tu je bio Batiste XXL Volume suhi šampon. Mislim pisati o njemu pa neću sad o detaljima, ali ovo je zaista dobar suhi šampon koji pruža puuuno volumena!


Moj omiljeni roll on bio je Nivea fresh natural dezodorans, što se vidi iz priloženog jer sam ih potrošila nekoliko.


Gotovo sam zaboravila Steripod?! Odlična zaštita i u kupaoni i na putu za četkicu za zube koja još tome i sprječava bakterije da se razmnože na vašoj četkici. Što vam se tu ne bi moglo sviđati? O njima sam pisala ovdje, ako vas zanima koja informacija više.


Pa prelazimo na šminku.


Jedne od mojih apsolutnih favorita 2014. godine bile su svakako Urban Decay 24/7 glide on olovke za oči. Dobila sam ih pod bor i totalno se oduševila!!! Toj činjenici svakako ide u prilog da sam ih sve do zadnje potrošila. Dakle, i standardnu crnu i smeđu, kao i zelenu, plavu, ljubičastu i sivu. Ukratko sve! Kako su mjeseci u godini prolazili, tako se svaka nijansa pokazala prikladnom baš za neko godišnje doba, odnosno za mene i moje raspoloženje tijekom njega. Sada, na kraju godine više nisam imala niti mrvicu tih olovaka, ali je pod borom ponovno osvanuo jedan njihov set. Znači, ja ih ne mogu dovoljno nahvaliti! Meke, jednostavne za nanošenje, trajne, ne razlijevaju se niti preslikavaju. Obožavam ih! Ukoliko vas zanima više o njima, recenzirala sam ih ovdje.


Još jedan proizvod iz domene dekorative svakako je moje Chanel Illusoire kremasto sjenilo. Mislim da slika govori više od tisuću riječi. I njega sam recenzirala- ovdje, i nosila ga do besvijesti. Zamjerku imam, a to je da kada ga ovako puno koristite poput mene više nije skroz kompaktno, postaje praškasto, ali na očima i dalje predivno, jedino malo manje jednostavno za nanošenje… Za ovo sam sjenilo zaista dobila pregršt komplimenata i koristit ću ga do posljednjeg praška. Pa i danas, dok ovo pišem, ono mi je na očima. Za moje pojmove je jako nosivo jer vi odlučujete u kojem intenzitetu ćete ga nanijeti. Dugotrajnije je s bazom, ali ja imam masne kapke pa to treba uzeti u obzir, i odlično je za ljenčine jer je samo po sebi toliko zanimljivo da se moja svakodnevna rutina sastojala od toga da na oči nanesem samo njega, malo olovke (UD dokle god sam ih imala), s bronzerom za lice osjenčam i pregib, maskara, malo highlighta ispod obrve i u unutarnji kut oka, i to je to. Zvuči puno kompliciranije nego što uistinu je, i vjerujte mi, ovo je totalno "no brainer" i brza jutarnja rutina.

Od maskara moram izdvojiti crvenu L'Oreal million lashes Excess koju jedva čekam opet kupiti jer daje wawawawoom trepavice. Ja vam nisam za prirodne trepavice, više profinjeni drag queen look, ako to postoji?!

ovdje je naravno još bilo novo

Iako imam puno rumenila, jednom sam se stalno vraćala. Art Deco iz limitirane ljetne linije (iz 2013.), koje sam kupila u Mađarskoj jer je kod nas bilo rasprodano (link za njegov haul), sam totalno osakatila jer mi je užasno nosivo, vidljivo, a prirodno i ne veselim se trenutku kada će potpuno nestati. Ovo nije najdugotrajnije rumenilo ikad napravljeno, ali meni je jedno od najdražih u 2014.! Znam da nije iz 2014., ali ja sam tada otkrila svu njegovu čar i koristila ga tokom cijele godine.


Među favoritima je i Skindinavia Makeup Setting Spray. Odličan proizvod koji nanosim na kraju šminkanja za dugotrajnost, ali i prirodniji izgled jer sprječava da vam lice izgleda previše napudrano, osobito ako nanesete puder u kamenu ili prahu. Probala sam sve, u međuvremenu su promijenili i pakiranje, ali, iako imam mješovitu do masnu kožu, najviše mi se sviđa bridal verzija.


Mogla bih reći da mi je u domeni parfema 2014, obilježio Harajuku Lovers Baby. Potrošila sam dvije bočice, koje su mi btw preslatke pa zapravo i ne čudi da sam ga stavila među favorite.

Među lifestyle favoritima moram spomenuti moje ljubimce. Ne znam jesam li ikada to rekla, ali ja obožavam pse i imam ih nekoliko... Stvarno su mi uljepšali i oplemenili 2014.! A drugi lifestyle favorit bila su moja putovanja!


2014. sam dočekala na Kubi koju sam oduvijek željala posjetiti i ne samo da je ispunila sva moja očekivanja, nego ih je i višestruko nadmašila. Sad se još moram vratiti tamo! Bilo je puno manjih putovanja po Europi, a možda najdraže mi je bilo ono u Poljsku, i svakako moram izdvojiti Maroko kojeg sam posjetila ovo ljeto. Genijalno! Za sve vas koji ste pomislili da hodam po resortima, WRONG! Čak i u Maroku, napravili smo nekoliko tisuća kilometara po zemlji obilazeći razna mjesta. Sve organiziramo sami, i zapravo niti na jedno od svojih putovanja nisam išla preko agencija, a sva su bila savršena.


Eto, sad ste i malo više saznali o meni.

Imamo li koji zajednički favorit?

Pišite mi...

LP, beautyandbrains007HR

Prije nego što me definitivno proglasite hrčkom s obzirom na količinu bočica koje vidite u ovom postu, to sam koristila samo da vam dočaram koliko sam puta nešto kupila jer pripremam post o potrošencima tokom 6 mjeseci prošle godine.

Broj komentara: 6:

  1. Macadamia stvarcice :) i artdeco su i moji favoriti, a caudalie kremicu bih i ja voljela u skorije vrijeme isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo. Ovo Art Deco rumenilo sam jedva pronašla i to na kraju u Mađarskoj. Od kada sam ga vidjela, bila sam gotova, a kada sada pogledam, nije ni čudo. Stvarno ga nosim konstantno! Macadamia....ah, Macadamia... Ova četka mi je promijenila život, ali doslovno. Imam dugu kosu koja se mrsi i raščešljavanje mi je uvijek bilo noćna mora, ali se to nasreću promijenilo, a što se Caudalie-a tiče, javi dojmove kada probaš ;)

      Izbriši
    2. Sjecam se, prvo si ga nabavila ti a onda i ja ovdje na snizenju, cini mi se da je tako bilo :))

      Izbriši
    3. AAAaaaaa... Je, u pravu si! :) Sad si me podsjetila. Jesus, kako se mi dugo družimo ;)... Nisam požalila jer mi je stvarno najdraže rumenilo. Super mi se slaže s tenom, ma baš ga volim! A sada mi je i draži kada znam da dijelimo iste simpatije prema njemu ;)

      Izbriši
  2. imamo neke zajedničke favorite, ali mene sad zanimaju pasi! pa daj koju sliku! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)... Pa znaš da sam ti već napisala da dijelimo veta?! Doći će i oni na red. Oni su stvarno ogroman dio mog života, neobični, ali meni lijepi... A što se tiče drugih fvorita, drago mi je da neke dijelimo, ali se sjećam da tebe i tvoju kovrčavu kosu nije oduševila četka... ;)

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)