nedjelja, 8. veljače 2015.

Al' sam bila vrijedna... Moji potrošenci u siječnju 2015.

Iako u pripremi imam ogroman post o potrošencima iz prošle godine (od lipnja do kraja prosinca) nikako da ga završim i poslikam sve kako bih to željela pa sam ipak odlučila napisati nekoliko riječi o potrošencima u siječnju. To ne znači da ovaj veliki presjek neće stići na red, samo je još malo na čekanju.


Po slici vidite zašto mi nije jednostavno napraviti presjek potrošenih proizvoda u 2014. jer ja uistinu dosta toga potrošim na bazi mjesec dana, barem se meni tako čini.


A na slici se čak nije našao jedan proizvod, valjda zato što sam stvarno tužna što ga više nemam- Korres Jasmine Lip Butter.... Moj najdraži balzam za usne, koji definitivno opet kupujem, ali tek nakon što potrošim ove koje imam u zalihi. Ako vas zanima više o njemu, on ima svoju recenziju ovdje.


Od proizvoda za kosu sam potrošila već ne znam koju limenku Batiste XXL Volume suhog šampona. Iako već broj potrošenih bočica na mojem blogu daje uvid u to da je meni ovo drag proizvod, ipak namjeravam napisati njegovu recenziju jer on to definitivno zaslužuje. A da ne bi ispalo da su mi suhi šamponi zamijenili klasično pranje, evo i jednog šampona iz moje stalne postave. Neku inačicu Head and Shoulders šampona uvijek imam u kupaoni i jednom tjedno operem kosu njime. To je moja zaštita od peruti koja već godinama funkcionira. Nisu me dugo, dugo posjetili, a najiskrenije nisam ih niti željna. Ako nemate većih problema s vlasištem, nego vam kosa samo povremeno bude suha i nastane perut, mislim da bi vam ovaj šampon mogao pomoći da to riješite.


Od proizvoda za njegu i čišćenje lica potrošila sam još jedno Olival mlijeko za čišćenje lica iz linije sa smiljem. Meni je ta linija odlična! Ovo je mlijeko dosta rijetko i nimalo masno, nije da mi nešto bijesno njeguje kožu, ali joj niti ne škodi i ja sam ga koristila za uklanjanje šminke s područja lica, čak i očiju. Dosta je blago i nikad me ništa od njega nije peklo, a u kombinaciji s nekim micelarnim otopinama koje se nisu pokazale po svom performansu, bilo mi je od velike pomoći. Drugi proizvod je Lavera gel za čišćenje lica s ginkgom i bio grožđem. Nije loš, ali dobit će svoju recenziju pa neću sada puno pisati o njemu.


Od proizvoda za njegu tijela potrošila sam BioBazinu hidratantnu kremu za lice i tijelo. Ovo je moje king size pakiranje od 700 ml koje sam imala na zalihi i mazala kad god mi se činilo da mi koža treba dodatnu njegu i koje sam najviše kombinirala s Baleinim In shower mlijekom za tijelo. Izvrstan proizvod koji ja osobno ne bih stavljala na lice, ali za tijelo je za svaku preporuku i količinom, i cijenom, i sastavom, i performansom.


Kozmo hranjivo mlijeko za tijelo s maslinom mi je bilo OK. Dosta dobro je hranilo kožu, iako je s maslinom, nema miris po maslinovom ulju nego više po citrusima, malo je masnije teksture pa i nakon upijanja ostavlja trag na koži. Nisam oduševljena, ali proizvod nije bio loš. Najiskrenije, kupila sam ga prije dosta vremena pa uopće nisam sigurna je li još dostupan.


Potrošila sam i dvije kreme za ruke, Body&Soul s lotosom i shea maslacom, koja je dio Müllerovih linija za njegu tijela, vrlo ugodnog i blagog mirisa, lagane teksture, ne hrani loše kožu, ali za baš izrazito suhu, ili ispucanu nije, te Becutan dječju kremu za njegu i zaštitu kože čiji miris obožavam. Dosta je konkretne teksture, baš ono ko' krema za dječju guzu, iako ne znam da li je mame mažu djeci na guzu, dobro hrani i ja sam je koristila za ruke. Zapravo me i pomalo podsjeća na Nivea klasičnu plavu kremu za ruke koja dolazi u limenoj kutijici.


A kad smo već kod Nivee, evo i jednog od mojih favorita. O Nivea Fresh Natural roll-on dezodoransu sam pisala već sto puta i barem toliko puta sam ga navodila kao svog favorita. Meni odličan! Miriše divno, svježe, a ženstveno, pruža sigurnu zaštitu i ja sam potrošila mali milijon bočica. Definitivno za preporučiti!


Od Lushevih proizvoda potrošila sam dvije kupke: Holly Go Lightly (recenzija) i Christmas Hedgehog (recenzija), te Lush Full of Grace kruti serum za lice o kojem sam pisala nedavno (recenzija). Kupke su bile odlične, LE pa nisam sigurna da su još dostupne, ali ako ih nađete super ćete proći jer su na sniženju od 50 %, a serum mi se nije baš svidio pa vam preporučam da ga preskočite.


Ovaj put tu su se našli i lakovi za nokte za koje mi je žao što se rastajemo. Oba laka su OPI, mala pakiranja (3.75 ml) i dio limitiranih kolekcija: bijeli (Don't Touch my Tutu) iz New York Ballet kolekcije- neka vas ne zavara izgled u bočici, ovo je jedna vrlo nosiva i pomalo prozirna bijela boja, i drugi tamno crveni (Wocka Wocka!) iz Muppets kolekcije, također genijalan, ali oba su mi se pri kraju stvrdnula.


Od šminke sam potrošila Jordana Easyliner u nijansi Eggplant (patlidžan). Riječ je o olovci za oči koja se ne šilji nego se vrti (uvlači), nijansa je vrlo nosiva tamno ljubičasta. Počela sam je koristiti krajem godine, nakon što sam ostala bez svojih UD 24/7 glide on olovaka (recenzija ovdje). Ne može se mjeriti s njima, ali nije loša. Mekana je, ali ne kao UD, daje pomalo smoky efekt što meni i treba, stavljala sam je i u waterline, ali se obavezno odmah po nanošenju mora pokupiti "višak" iz unutarnjeg kuta oka jer se inače sve tamo nakupi iz meni nepoznatih razloga. Relativno je trajna i iako nije bila loša, ja je ne bih ponovno kupila. Kupljena je na CherryCulture-u ili na sličnoj stranici na sniženju.

na vrhu je čep i mala mjerica da znate koliko soka stavljate

I posljednji proizvod je za ljepotu i zdravlje iznutra, a to je Esi-jev 100% čisti sok Aloe Vere koji ja obavezno pijem na prazan želudac ujutro. 25 ml aloe vere se pomiješa s oko 2 dcl vode i popije. Okus nije nešto, ali nije niti koma, a pomoći će vašem organizmu da ostane zdrav.

I to je to. Sada kada vidim svoje potrošence na okupu nekako mi se čini da sam težila što prirodnijim proizvodima i da sam koristila dosta proizvoda hrvatskih proizvođača. Što kažete na moje potrošence? Jesam li bila vrijedna, tako-tako ili vi to potrošite u dva tjedna? ;)

Pišite mi...

LP. beautyandbrains007HR

Broj komentara: 7:

  1. Bila si prava vrednica. :) Ne bih nikada mogla da potrošim toliku kremu od 700ml, smorila bi me. I meni je Korres jedan od omiljenih mazalica za usne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :).... Drago mi je da se slažemo za Korres, oh moj Korres.... Ako nisi skužila, stvarno ga volim ;), a što se kreme tiče, dugo je trajala. Ono baš dugo, i koristila sam je uz puno drugih stvari, ali je stvarno dobra! Ipak, slažem se da malo dojadi pa je na neko vrijemo na ignoreu :D

      Izbriši
  2. Ja nivea dezodorans ne bi potrošili ni za dva zivota

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha.... Ma da? Pa nije valjda toliko loše? ;)
      Meni je odličan! Ali kužim kada nešto ne odgovara jer sam i sama nedavno imala neki čudan odnos s jednim drugim dezodoransom. Što ti ne štima kod Nivee? Miris? Performans? Baš me zanima.

      Izbriši
    2. Ne super je proizvod,nego meni se sporo trosi.Pa ja se mucim malo s njim

      Izbriši
    3. A da ja obozavam nivea proizvode,mogu reci da me ni jedan do sada nije razocarao ili da se kajem sto sam bacila novac za njega

      Izbriši
    4. Aha! Sorry, krivo sam te shvatila. Ja pak u usporedbi s tobom proždirem ove deziće. Meni jedan traje oko mjesec i pol. Drago mi je da je i tebi dobar :)

      Izbriši

Hvala na komentaru... Cijenim trud :)